annacate-sunnywednesday-2

Två dagar i rad har vi blivit bortskämda med sol och jag har jagat solkatter längs väggarna här hemma. Ja, solen kom äntligen tillbaka. Hela huset känns liksom annorlunda. I söndags lämnade jag ett snöslaskig Stockholm och kom hem till bar backe med grus som knastrar under skorna. Ett vårtecken om något.

annacate-sunnywednesday-3

Av en nyfunnen vän fick jag en vårbukett i försenad födelsedagspresent… ranunkel, anemoner och mimosa, min absoluta favorit just nu då jag tycker att de doftar så ljuvligt.

annacate-sunnywednesday-5

I postfacket hämtade jag en inbjudan från Midbec till lanseringen av Lyckebo, Hannas fjärde tapetkollektion som jag skrivit om här tidigare. Blev alldeles pirrig när jag såg bilderna. Tycker så mycket om tanken på en sagovärld där allt får vara lite som det är.

”Under trädens tak med den mjuka mossan under mina fötter ser jag hur solens strålar silar ner på en bädd av klöver. Välkommen att skapa din egen saga och drömmen om ett lyckligt hem!”

annacate-sunnywednesday-6

Apropå sagor och drömmar. Förra veckan fick vi en tavla av våran granne som föreställer vårt hus och trädgård för en så där 50 år sedan. Har spanat in minsta lilla detalj i den här tavlan och det mesta är sig faktiskt likt, mer eller mindre. En fantastiskt fin gåva hur som helst <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

LOADING..

annacate-athome-3

Tidigt i morse kramade jag mina små för att ta tåget upp till Stockholm där jag ska möta upp min mamma och syster. När jag fyllde 40 i januari fick jag en spa-helg här i present av dem. Har inte varit där tidigare och ser så fram emot att få bli lite bortskämd.

annacate-myhome-2

Febern kom tillbaka förra helgen så vi började veckan med att vabba, som så många andra har jag märkt. På köksbänken står en vas som jag gjort under våra keramikkvällar. Visst har jag berättat att vi har en liten keramikgrupp här på ön? Ser så fram emot att få skapa mer med lera den här våren.

annacate-myhome-4

Nu senast beställde vi in en massa nya glasyrer och lera. Just glasyr är så roligt tycker jag, att få till olika nyanser och mönster. På Myrorna har jag gjort två riktigt fina fynd den här veckan. Bland annat en lila vas i stengods som passar så bra tillsammans med min keramikserie från Spruzzi Vivente som jag samlar på.

annacate-lamp

Lampan med marmorfot fyndade jag för 89 kr. Just lampor är något som jag ständigt tittar efter på loppisar.

annacate-myhome

Den bästa loppisfyndaren är ändå min svärmor. Nu senast hade hon med sig ett litet runt sidobord som går så bra ihop med en liten hylla vi fick av henne i höstas. De röda små träskorna köpte vi till vår äldsta dotter när hon var liten. Nu passar de lillasyster… ja nästan iallafall. Hon älskar att trippa omkring i dem här hemma.

annacate-diningroom

Skulle kunna tänka mig hennes outfit själv i sommar <3

annacate-myhome-3

Apropå keramik så fick jag den här underbara vasen av min vän Malou när jag fyllde år. Älskar hennes skapelser och tror att hon kommer gå hur långt som helst <3 Nu ska jag försöka slumra en stund här på tåget. Kanske jag hinner med en sväng på möbelmässan också. Ni har väl inte missat att Nathalie och Mari håller en kreativ workshop där i morgon? Önskar er nu en riktigt skön helg, kram / C

  1. Så fin keramik som du tillverkar Cattis! Det måste du berätta mer om när vi ses nästa vecka! Njut av härligt spa, kram å puss e

  2. Hej! Såg en vacker grå/gul/orange tapet vid en säng i tidningen Lantliv.
    Vad är det för en tapet, vem har gjort den och vet du var man kan köpa den?
    Hälsningar Margaretha

  3. Men lösses vad fin keramik du gör! Ett sidospår i karriären månne? Mycket avis på lila vasen och lampskärmen, letar efter en precis sån, vid och snäll i tonerna. Ha det fint på spa, kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

LOADING..

Vad jag drömmer om i trädgården

En ny snöstorm drog in i morse. Nå väl, det är ju ändå februari… jag tycker om att ha snö på vintern. Däremot fick jag en sån längtan efter vår och sommar när jag beställde hem en massa fröpåsar här om dagen. Aster, blåklint, zinnia, krasse, eterneller och nattviol för att nämna några. Under åren har jag samlat ihop en massa trädgårdsinspiration i en mapp på Pinterest.

d12d00aac64730f127c0ee23bfc820f8

Jag skulle vilja göra om entrén in till våran gård och har alltid varit förtjust in såna här portaler. Honungsrosor lär ha en vildkaraktär över sig och växer gärna fritt har jag läst. Dessutom ska de fungera bra som insynsskydd och doftar ljuvligt.

5c1c197184ff863029d46bdcd2d32872

Rosinklädda fasader är ju väldigt vackert.

05d0e856125ad0e7a7a0457494c2f2be

Tänk att få till en sån här prunkande rabatt intill husknuten. Än så länge har jag inte vågat mig på dahlior då jag fått för mig att de är svåra att odla och hålla efter. Men förra året såg jag så många dahlior i mitt Instagramflöde så i år måste jag bara prova på det själv. Med god hjälp av dessa inlägg hos Weronica hoppas jag att jag ska lyckas.

6d46ef57592c7b3afa18b2fbd521290a

Apropå prunkande rabatter så är det här en av de finaste jag sett, med favoriter som allium och lupiner. Tycker så mycket om den här färgskalan i blålila med inslag av rosa.

6eea347d257d0f7e4af578693a83493c

Lummigt och vildvuxet är mina ledord, ständigt med en korg i handen för att fylla den med något fint att ta med mig in.

7d33a1dcfaf475ccebbd0dec059518fb

Jag hade gärna fått till en igenvuxen entré som denna.

54664821b883819eef029c05bf393879

Så fint med olika nyanser av grönt. Ormbunkar har vi gott om i trädgården och när vi flyttade in var jag inte alls så glad i dom. Nu har de gått och blivit något av en favorit.

454e012c117438c14da3870cb35a93a3

Små gångar med ojämna stenplattor skulle jag vilja anlägga, och avsluta med en portal som den ovan som leder ut till trädgården.

8287a82cd389efcad7c2833bc3551839

Förra året direktsådde vi krasse som spred sig en bit uppför trappen till våran punschveranda. I år tänker jag mig ännu mer krasse och andra klätterväxter. Har ni tips på några snabbväxande?

e118a8ffb3a94ded2c2eef26f298d191

En sommaräng med prästkragar, blåklint och blåklockor påminner mig om dalarna. Nedanför ingången till punschverandan grävde vi upp ett land och satte ner frön med blandade sommarblommor i slutet av juli förra året. Vi var nog lite sena, trots den varma sommaren. Det blev mest ogräs i det där landet.

cb06842de335d8c1da3b6d64cdb27aa0

Kanske har jag snöat in helt och hållet på blommor i år. Skulle inte ha något emot ett välorganiserat grönsaksland heller när jag tänker efter.

8bbf9f2d41d52e23ece2bb1dd229270d

Små rum i trädgården med en dagbädd som skapar en pergola ser väldigt mysigt ut, med ett blomstrande och prunkande tak.

f7de6969218415a0f9b94f328f9c69f9

I år ska jag hålla ögonen öppna efter bänkar och utemöbler på loppisar och auktioner. Gärna en liknande som den ovan under äppelträden här hemma.

Alla bilder och länkar hittar ni i min pinterestmapp garden.

LOADING..