Så kom den tredje adventshelgen och ni som följer mig på Instagram har kanske sett att jag har varit i Borås den här helgen. Bland annat var jag på invigningen av Textilmuseets utsällning Balenciaga – Master of Couture. En internationell utställning från Victoria and Albert Museum i London som fokuserar på tiden mellan 1950-1960 talet då Balenciaga revolutionerade modet. Så roligt att Textilmuseet i Borås är det enda i Europa där den kan ses tycker jag! Kan varmt rekommendera ett besök om du har vägarna förbi. Utställningen pågår fram till den 21 april 2019.

annacate-palettblad

Mycket till adventsmys eller julstök blev det alltså inte den här helgen. För några månader sen klipptes mina tre stora palettblad ner som började bli långa och gängliga. Sen dess har jag skott som vuxit till sig ordentligt och nu står lite överallt här hemma. Vet inte riktigt var jag ska göra av dom nu när vi ska göra plats för julsakerna. Kanske de får bo i någon av kattvindarna om där inte är för kallt.

annacate-thirdofadvent-10

annacate-thirdofadvent

Medan jag var i Borås och jobbade åkte resten av familjen till farmor och farfar och hälsade på. Min svärmor är fantastisk på hantverk och har jobbat mycket med halm genom åren. Min man plockade med sig en hel påse hem till mig. Ni kan ju förstå lyckan! Julgranen får helt enkelt fortsätta att pyntas här hemma.

annacate-pennysroom

I Pennys rum upptäckte vi att vi glömt att byta till december i kalendern. Lätt att glömma bort när den är så fin. Den kommer från Rifle Paper & Co och har hängt med i ett flertal år. Tycker det är så bra att den går att använda år efter år.

annacate-thirdofadvent-5

Julstrumporna fick iallafall åka fram i går kväll. Barnen har en varsin som är uppsydda hos Engelska Tapetmagasinet i Morristyg med mönstret Pimpernel. Just den här färgställningen hade vi i vår hall i lägenheten där vi bodde tidigare.

annacate-thirdofadvent-9

Ljusslingorna i sänghimlen har faktiskt suttit där sen förra julen. Penny fick den i julklapp och från början hade vi tänkt hänga den i hennes fönster. Istället knöt vi fast den i banden på sänghimlen och det blev väldigt bra, så där har den fått sitta sen dess. Som en stjärnklar natthimmel året om ovanför sängen, väldigt mysigt. Och juligt.

annacate-thirdofadvent-3

Hur blev det nu med pepparkakshuset? Jo det kom på sin plats, men särskilt långvarigt verkar det inte bli. Lite plundrad här och där. Väldigt mystiskt att godiset på taket verkar trilla bort så snabbt…

annacate-thirdofadvent-2

Älskar de här porslinsgrisarna och tomtarna som är riktigt gamla. Svärmor har fyndat dom på loppisar och jag tänker att de kommer bli de där speciella julsakerna som barnen kommer att minnas sen när de blir äldre. I morse vaknade vi till ett liiite vintervitt landskap ute på ön. Hoppas innerligt på en vit jul. Om inte annat så kan vi lita på att Dalarna kommer att leverera snö även i år.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Doften av gran

Är det bara jag som tycker att tiden går extra fort så här innan jul? Varje år tänker jag att jag ska planera bättre, ordna med julklappar i tid och njuta av nuet. Men i år bestämde jag mig för att sänka kraven och låta allt få vara som det är. Vi drar ner på julklappar till några få genomtänkta och fokuserar istället på att umgås med varandra. Men tiden, hjälp vad fort den går…

annacate-cheramics

Den här hösten har jag återupptagit ett intresse sen gymnasietiden och börjat med keramik igen. Helt och hållet kravlöst. På onsdagskvällar ses vi några stycken här på ön och det är så mysigt. En liten vas har tillkommit till min vita keramiksamling och jag börjar sakta hitta en inriktning i mitt skapande. En av de som är med i vår lilla keramikgrupp är min vän Malou Palmqvist som gör fantastiska skulpturer och konstverk. Melt Vases fick mig att tappa andan lite.

annacate-fridays-3

I veckan har jag varit inne i stan och gjort några ärenden. Ett besök hos Floramor och Krukatös brukar jag försöka få in då och då. Jette som driver butiken med sin dotter är alltid så trevlig och hjälpsam. Den här gången hann vi med en fin liten pratstund om både julblommor och livets både ljusa och stundtals mörka stunder. Och för första gången har jag en mistel här hemma. Förstår inte riktigt hur jag kan ha missat de här vackra kvistarna. Än så länge hänger den i fönstret och väntar på att få hitta sin rätta plats.

annacate-amaryllis

Tre amaryllis fick också följa med hem. Jag hade svårt för att välja sort så det fick bli en av varje… så fint att blanda aprikos, den mjukare rödrosa tillsammans med den djupröda. Jette berättade namnen på de olika sorterna men det är tyvärr som bortblåst nu. Äntligen är vardagsrummet färdigmålat och jag har börjat måla elementet som tidigare var mörkgrönt som resten av rummet. Att måla element är inte mitt roligaste, sånt pill att komma åt överallt. Vi har målat in några element i samma färg som väggarna, mest de som är av nyare modell. Äldre element som det här framhäver jag gärna.

annacate-julgran

I går på luciakvällen fick julgranen komma in, till barnens stora förtjusning. Jag gissar att den inte riktigt är färdigpyntad ännu. Det första vår treåring sa när hon vaknade i morse var att hon ville pynta granen. I hennes ögon är det nog något man gör lite då och då, som att måla eller bygga med lego. Så härligt att se hennes upprymdhet, så gärna för mig. Nu tar vi fredag till doften av gran och med toner av Håkans nya skiva i bakgrunden. Önskar dig en fin <3

LOADING..

annacate-home

Lagom till fredagen hittade jag ett paket i postfacket från Andrea och Karin som precis startat Teenytiny. Miljösnälla produkter för mamma och mini, favoriter utvalda med kärlek och omsorg. En superfin idé! En torkad liten fredagsbukett med bland annat ljuvliga eterneller följde också med.

annacate-porch

I lördags morse bestämde vi oss för att duka upp frukosten ute på glasverandan. Vi skulle behöva isolera golvet där, det är ett litet kallras på sina ställen. Men med varma sockor funkar det allt. När vi flyttade in i huset var det en dörr ut till verandan och jag gissar att man inte använde rummet på vintern direkt.

annacate-jitney

Förra veckan började jag måla om i ett av våra vardagsrum, något jag längtat efter länge. Tidigare var det mörkgröna väggar, jättefint… men du vet den där gnagande känslan att det ändå inte stämmer. Jag vande mig aldrig vid det mörka helt enkelt och sen vi byggde vår altan nu i somras har jag velat få en ljusare och lättare känsla i rummet. Valet föll på kulören Jitney från brittiska Farrow&Ball, en av deras nyheter nu under hösten. Jag fastnade för beskrivningen på deras Instagram när den släpptes –  Though muted, it is incredibly uplifting and reminds us of lazy days by the sea – hence sharing its name with the bus that whisks New Yorkers out of the hot city to the similarly coloured sandy beaches of the Hamptons. Visst låter det härligt! Nya lister har fått komma upp och målet är att bli klara med rummet innan jul.

annacate-2advent

Lite typiskt oss att starta upp projekt mitt i sjukor, vab och jultider, men det är ju så svårt att låta bli. På söndagen tändes andra ljuset i adventsstaken i köket och några barrkvistar från en promenad åkte ner i min nya vas. Älskar den organiska formen och den jordiga tonen. Många har frågat om vasen på Instagram och den kommer från danska 101 Copenhagen.

annacate-2advent-2

Efter adventsfrukosten inspekterade vi vart pepparkakshuset bör stå i år och det verkar som vi är överens om ovanpå vitrinskåpet. Lyckan över att hon äntligen är glad och frisk, det bästa den här helgen!

annacate-paketmidbec-7

I dag har jag bland annat slagit in paket med överbliven tapet till ett roligt jobb. Så mysigt att komma in i lite julstämning. Hoppas du har haft en fin andra adventshelg <3

LOADING..