annacate-zorngarden-20

Nu har det gått lite över en vecka sen jag kom hem från Dalarna. Vi åkte upp hela familjen veckan innan för att hälsa på min familj som bor kvar där. Syrenen hade precis blommat över när vi lämnade ön, men i Dalarna stod den i full blom. När resten av familjen åkte hem på söndagen stannade jag kvar för att möta upp Nathalie på måndagsmorgonen. Vi hade tre dagar att se fram emot och få uppleva en kulturresa genom Dalarna tillsammans med turistbyrån som bjudit in oss. Kulturresan består av nio kulturhistoriska besöksmål i landskapet, varav vi skulle besöka sex av dem. Första stoppet var Zorngården i Mora, en plats som jag besökt ett flertal tillfällen tidigare då jag är uppvuxen inte långt därifrån, i Orsa. Däremot upptäcker jag alltid nya saker och detaljer för varje nytt besök.

annacate-zorngarden

Som till exempel den här gamla toasthållaren i silver som känns lika aktuell fortfarande.

annacate-zorngarden-3

Slås alltid av de härliga färgstarka kulörerna på Zorngården, liksom murrigt men ändå så himla varmt och ombonat. Dalablått och dalarött i en fin mix tillsammans med alla vävda textilier.

annacate-zorngarden-2

Så enkel och fin dukning med linnetabletter, rejäla silverbestick och blått porslin. Pioner i en enkel vas och så lampan ! Så mycket vackert hantverk överallt.

annacate-zorngarden-7

annacate-zorngarden-5

Älskar den här typen av rejäl träpanel. Skulle bara se konstigt ut i vårt hus från 1930-talet tyvärr…

annacate-zorngarden-6

Så gullig detalj med en enkel linnegardin vid överfönstren.

annacate-zorngarden-9

annacate-zorngarden-10

En liknande målarrock i linne hade jag gärna burit själv, men kanske mer som en sval sommarskjorta.

annacate-zorngarden-8

Den här blå/turkosa färgställningen går så fint ihop med den guldiga inramningen och den vita träpanelen tycker jag.

annacate-zorngarden-12

En våning upp ligger det en stor festsal med mycket rymd och högt i tak. Lyckades tyvärr inte fånga det på bild.

annacate-zorngarden-13

annacate-zorngarden-17

Ännu en våning upp ligger en liten vind, kanske den perfekta ateljén med sitt fantastiska ljusinsläpp.

annacate-zorngarden-14

Magnifika kyrkfönster, både jag och Nathalie blev nog mest förtjusta i det här lilla hemliga utrymmet.

annacate-zorngarden-15

Är det något plagg som förknippas med Zorn så är det väl ändå den här vinterpälsen. Ser honom framför mig… fick nästan lite rysningar när jag lite försiktigt rörde vid den.

annacate-zorngarden-18

annacate-zorngarden-19

Alla dessa smala gångar och rum i fil. Tror nästan jag hade gått vilse om jag bott här.

annacate-zorngarden-22

Innan det var dags att åka vidare besökte vi även Zornmuseet som har en pågående utställning om vänskapen mellan Zorn och Carl Larsson. I år är det 100 år sedan Carl Larsson gick ur tiden, vilket uppmärksammas lite var stans i Dalarna. Just den här utställningen visar de båda konstnärernas vänskap genom brev, konstverk och vängåvor. Kan verkligen rekommendera ett besök om du har vägarna förbi, just för att få se kända konstverk från de båda på en och samma plats.

annacate-falun-2

annacate-falun

Därefter bar det av till Falun där vi checkade in på mysiga Gruvortens Bed & Breakfast alldeles intill Falu Koppargruva.

unnamed

För att sedan få en guidad visning av gruvan, 67 meter under jorden ! Lite svindlande att tänka på att många arbetade 12 timmar i sträck utan att se dagsljus, med tanke på hur klaustrofobiskt det kändes den jämförelsevis korta stund som vi befann oss där nere. En otroligt fascinerande och vacker plats. Efter en dag fullproppad med intryck var nog både jag och Nathalie lite uppvarvade. Vi låg och småpratade bredvid varandra till in på småtimmarna… tror nog klockan visade på efter 02:00 när jag jag kikade sista gången. Nästan samma känsla som när man var liten och sov över hos en kompis. Jag har så många bilder att visa från den här resan så jag får helt enkelt dela in den i tre delar. Nästa dag åkte vi till Sundborn och Karin och Carl Larssons Lilla Hyttnäs, för att sedan åka vidare till Tällberg. Så det är vad nästa inlägg kommer att handla om. Kram så länge <3

  1. Hamlen skriver:

    längtar till torsdagen före midsommar❤️

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

LOADING..

annacate-korall

I morse när jag vaknade kände jag att det var dags att prioritera och lägga lite kärlek på den här platsen. Jag har så lätt för att fastna i de där långa pauserna. I går skulle Nathalie och Sofia kommit hit men ett stillastående tåg ställde till det, så istället blev det en stranddag med min 4-åring. Jag har även hunnit med att träffa Katarina som jag följt en massa år via både blogg och Instagram. Så roligt att få träffas i det verkliga livet och hon var precis så som jag föreställt mig. Som att träffa en kär gammal vän.

annacate-coral

Jag har investerat i en ny kamera som jag håller på och lär känna. Först kände jag mig livrädd för den, men nu har jag gett mig den på att våga trycka mig runt på alla knappar och inställningar. Har suttit och tittat på youtube – klipp om just kamerainställningar. Är måttligt intresserad av det tekniska och går helst på känsla när det kommer till det mesta i livet. Till hösten ska jag gå en kurs i Photoshop som min vän Nanna tipsade om, en folkhögskola på distans och halvtid så det känns som det kommer passa mig perfekt. Jag jobbar nästan uteslutande i Lightroom men nu längtar jag faktiskt efter att fördjupa mig i Photoshop.

annacate-springtime5

I början av maj har min man födelsedag och i år firade vi honom med bruschetta och caprese till middag. Vi brukar rosta pinjenötter och blanda koriander med basilika i våran capresesallad, så gott. Det godaste jag vet just nu till och med. Efterrätten fick barnen bestämma så det blev chokladpudding toppad med vispad grädde. Kan inte minnas när jag åt chokladpudding senast.

annacate-springtime4

Solnedgångarna är något alldeles extra den här tiden på året. Något av det jag tycker mest om med vårt hus är ljusinsläppet. Att det flödar in från alla väderstreck.

annacate-sunset2

Som vid gårdagens solnedgång <3 Har ställt buketter med allium och fläder på ett par ställen här hemma, fungerar ungefär som doftljus.

annacate-stellamirabelle

En annan kväll fotade jag ett tapetjobb tillsammans med min dotter i hennes rum. Kvällsljuset var så där vackert som det kan vara på våren och försommaren. Skrev jag just försommaren? Ja men om ett par veckor är det ju juni. Ska försöka njuta till fullo resten av maj. Syrenen har faktiskt precis slagit ut här på ön. I slutet av maj åker vi upp till Dalarna så då hoppas jag få njuta en extra gång av syrendoften. De brukar alltid ligga några veckor efter oss. När resten av familjen åker hem ska jag stanna kvar och möta upp Nathalie för att göra ett roligt jobb med Visit Dalarna som ni får hålla utkik efter. Försommar i Dalarna, kan inte tänka mig något härligare just nu.

LOADING..

annacate-mondaysfundays-4

annacate-mondaysfundays-3

Första måndagen i maj och det blåser kyliga vindar. Känns som våren kom av sig helt. Trots det står syrenen halvt i blom och i går kväll plockade jag med mig löjtnantshjärtan in från trädgården. En annan måndag i april däremot var det varma vårvindar i luften när jag åkte in till stan för att fira ByOns Hidden Capsuels SS19. De höll till på restaurang Gården i Vasastan här i Göteborg. Så roligt att äntligen få besöka detta ställe som jag hört så mycket gott om.

annacate-mondaysfundays-8

Sara från ByOn välkomnade oss i den härliga entrén där de dukat upp med blommor. Mondays for fundays var kvällens tema – fira in den nya veckan med måndagsblommor istället för fredagsblommor. En skön inställning som jag gärna tar till mig.

annacate-mondaysfundays-6

annacate-mondaysfundays-2

Jag var extra nyfiken på lokalen och inredningen då jag tror mig veta att Joanna varit med och inrett. Visst går det att ana hennes fingertoppskänsla där inne.

annacate-mondaysfundays

Så härliga båda de nya vaserna från ByOns senaste kollektion. Blev extra förtjust i den svarta vasen med den grovhuggna formen.

annacate-mondaysfundays-10

Här ser ni Sara från ByOn och Patrik som ligger bakom Gården. Jag fick lära känna de här två underbara människorna under en resa till i Italien förra hösten, Joanna och Daniels otroligt vackra bröllop vid Como sjön.

annacate-mondaysfundays-7

Under kvällen tog jag sällskap med Sara <3

annacate-mondaysfundays-9

Karin @hosmajorskan och Fredrik @awesomeinredning som jag lärt känna via Midbec var också där. Vi fotade ju den senaste tapetkollektionen Lyckebo hemma hos Karin och här kan du läsa ett hemma hos jag gjorde hos Fredrik tidigare i våras.

annacate-mondaysfundays-11

I vanlig ordning var jag bland de första att gå. Blir lätt så när jag har en båttid att passa. Innan jag gick hann jag plocka med mig några kvistar och blommor från den fina entrén. Omedveten om vad jag plockade på mig såg jag sen att jag lyckats matcha buketten med mig själv. Tusen tack ByOn för en härlig kväll, och tack till Bodil för lånet av de fina bilderna!

Foton i inlägget: Bodil Bergqvist

LOADING..