IMG_7516

IMG_7513

Nu när jag berättat om den kommande tapetkollektionen Lyckebo kom jag på att jag inte har visat det färdiga resultatet av Apelviken som jag stylat miljöbilderna till. Hannas tapetkollektion Apelviken tillsammans med Midbec nådde butikerna nu i höstas och jag tycker mig se tapeter från kollektionen hemma hos folk lite här och var, vilket är så roligt! Jag och Tove jobbade med de här bilderna innan sommaren och då kändes hösten och äppelsäsongen oändligt långt borta.

IMG_0791

Tapeten Filippa skrev jag ju om nyligen. Jag kan fortfarande inte släppa att den känns som en modern version av en kurbitsmålning. Tänk hur fint tapeten gjort sig i ett lantligt dalakök. Tycker i och för sig att den passar väldigt bra i köket ovan också. Det tillhör Sara Gerum och hennes familj, vars hyreslägenhet vi fotat hela tapetkollektionen i. Och vilken hyreslägenhet sen!

IMG_0793

Här ser du Filippa i en grön färgsättning som jag sett både hemma hos Emma och Sara. Så roligt att se när tapeter jag haft i mitt huvud så länge kommer upp hos andra och med ens blir en del av deras hem. Undrar då hur det känns för Hanna som ligger bakom designen.

IMG_0805

Alla mönster i kollektionen består av blommor och annan växtlighet. Tapeten Skärhamn däremot sticker ut med sina snedställda romber. Inspirationen hittade Hanna under en promenad i orten med samma namn, då hon såg alla vackra glasverandor med etsade fönsterrutor i gammeldags stil.

IMG_0790

Det här är min personliga favoritbild från kollektionen. Lägg märke till det otroligt vackra taket och stuckaturerna. Pomona heter tapeten i en färgställning som får mig att tänka på både dalablått och falurött. I rummet intill sitter tapeten Lilja i blush. Ett tips till dig som önskar en lugn och mjuk tapet som skapar en enfärgad känsla på håll.

IMG_0798

Hos Pomona växer äppelträd bredvid päronträd och bildar en fruktträdgård. Jag tänker att den här tapeten hade passat väldigt bra i ett kök också.

IMG_0797

De guldglimmande bladen i tapeten Apelkvist är så fin mot kakelugnen med de pastelliga färgerna. Jag blev väldigt förtjust i den varma ockrafärgen när jag såg den första gången. Får lite Karin Larsson-känslor och ser framför mig en rödmålad kökssoffa och en trasmatta på golvet till den här tapeten.

IMG_0796

IMG_0792

Här ser du två olika färgställningar av tapeten Anemone som har blivit väldigt populär. Min favorit är såklart den vi har tapetserat upp i vårt sovrum här hemma.

IMG_7514

Som du kanske märkt så ligger tapeter mig väldigt varmt om hjärtat. Jag minns fortfarande känslan när vi tapetserade upp vår första tapet i den lägenhet i majorna som vi bodde i för 10 år sedan. Helt tapettokiga blev vi! Sedan dess har vi haft en hel drös på de platser vi bott i genom åren. Det kanske rent av får bli ett eget inlägg. Önskar dig nu en lugn och skön helg med den här buketten från Floramor och Krukatös. 

Alla foton i inlägget: Tove Mattsson

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

annacate-windowpane

I dagarna två har vi kämpat mot mörkret, jag och Tove. Lyckebo heter Hannas fjärde tapetkollektion tillsammans med Midbec som vi har jobbat med de här dagarna. Jag tycker så mycket om namnet som får mig att tänka på där lyckan bor. En lite trolsk John Bauer värld med lite hitte på blommor, som Hanna själv uttryckte det när vi sist träffades.

annacate-lyckebothree-8

Novembers två mörkaste dagar lyckades vi nog pricka in. Vi sökte oss till de stora fönstrens hoppfulla dagsljus i den mån det gick. Den här gången fotade vi i en mysig lägenhet i Linnéstaden i Göteborg. De vackra innanfönstren och de djupa fönsterbrädorna var detaljer som jag fastnade lite extra för.

annacate-lyckebothree-4

I Lyckebo har Hanna lagt ner extra mycket tid till koloreringen och det är mycket varma, jordnära och dämpade toner – helt underbara! Jag har redan hittat min favorit, även om jag bara har sett en liten mobilbild på just den färgställningen än så länge. Jag kan avslöja att Dalarnas landskapsblomma ängsklockan finns med i mönstret. Älskar dess sprödhet och den ljuvliga lilla blålila klockan.

annacate-lyckebothree-6

Att göra miljöstylingar i ett riktigt hem är så roligt. Jag tycker om att blanda in personliga saker från de som bor där och väva in i berättelsen som jag har i mitt huvud.

annacate-lyckebothree-3

Varje liten sak känns genomtänkt i det här hemmet. Det syns att de som bor där själva jobbar med något kreativt

annacate-majorskan

Några av er kanske redan följer @hosmajorskan på Instagram? Annars är det ett varmt tips! Paret Karin och Magnus driver det tillsammans och bjuder på små glimtar från sitt fina hem, och en och annan bild på sin gulliga son som är 10 månader.

annacate-lyckebotwo

Precis som det är roligt att blanda in personliga saker från de som bor där, lika mycket tycker jag om att ha med något betydelsefullt från mig själv. Halsklädet är från min mammas Orsadräkt som jag lånade nu när vi var hemma i dalarna på höstlovet. Jag och Tove stod och beundrade de vackra broderierna i brandgult, rött och vitt, och den knypplade brungrå spetsen i nederkanten. Vilket otroligt handarbete. Fastän Orsadräkten varit en naturlig del av min uppväxt, som bars vid olika festliga högtider varje år, är det som om jag ser det med nya ögon i dag.

annacate-lyckebothree

Innan vi lämnade lägenheten blev jag tvungen att ta en bild på badrummet som jag föll pladask för. Lerputsade väggar i kombination med det mönstrade klinkergolvet. Som en egen liten trolsk värld!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

I annonssamarbete med BYON

#bubbleswith ByON

annacate-byonone

Göteborgsbaserade varumärket ByON design har alltid tilltalat mig med sin personliga och lekfulla design. Jag blev väldigt glad när de kontaktade mig och frågade om jag ville vara med i deras intervjuserie #bubbleswith och samtidigt välja ut några favoritproduker ur deras sortiment.

annacate-vasebyon

Om jag ska välja ut en endaste favorit så är det deras kanna Bermuda. Jag är väldigt förtjust i den organiska formen och att den kan användas som både karaff eller som vas med några enkla blommor efter säsong. Annars känns de handgjorda produkterna i terracotta både moderna och tidlösa. Jag älskar den beiga och bruna färgskalan. Nedan ser du Jug Safari, Vase Dots och Bowl Stripes Big.

annacate-byonone-2

Jag fick frågan vad #bubblesforeveryday betyder för mig och hur jag skapar lite mer magi i vardagen. Spontana bubblande skratt från mina barn är det bästa jag vet. Det är åtta år mellan dom vilket har fått mig att värdesätta deras syskonkärlek så otroligt mycket. Att ta vara på nuet och att varje dag är speciell är något jag funderat över mycket den här hösten. Just att ta till vara på här och nu och leva därefter kan vara svårt, men bra att påminna sig om då och då.

annacate-byontwo

Vardag är ett så vackert ord som kan läsas in på olika sätt. Att ta var dag som den är. De stunder jag trivs som bäst är när jag är hemma och nära min familj. Planlösa dagar utan måsten. Vi tillbringar mycket tid hemma och jag tycker om att ha det varmt och ombonat. Hos oss har diskbänken liksom blivit min plats. Att det är stökigt omkring mig spelar ingen roll, så länge jag har det undanplockat och fint där.

annacate-claybyon

Egentligen är jag mer en kaffedrickare, men på hösten och vintern går jag över till te nästan helt och hållet, förutom de två obligatoriska kopparna med kaffe på morgonen då. De dagar jag jobbar hemifrån en hel dag är jag dålig på att pausa och slänger ofta i mig lunch framför datorn. Det är en av de saker som jag har lovat mig själv att ändra på.

annacate-byontable

För är det något som kan ge fler glittrande stunder i vardagen så är det att unna sig egen tid och skämma bort sig själv då och då. För mig kan det vara att duka upp extra fint bara för min egen skull, lyssna på någon skön musik som Frank Sinatra eller Billie Holiday i bakgrunden och lägga undan jobbdator och mobil. Enkelhet är ett ord som jag försöker att leva efter mer och mer, att inte krångla till saker och ting så mycket. Chips i en vacker skål räcker långt. Och så tror jag att det är bra att skaka om i vardagen lite då och då, unna sig en lyxig middag på en veckodag och inte enbart på helgen.

annacate-byonone-4

ByON är så bra på personliga och fantasifulla detaljer, som den lilla ekorren i form av en äggkopp och björnen som så gulligt kramar om linneservetten med sina små tassar. De är båda en del av deras kollektion Momentous Tangibles Hidden Capsule AW18. Att vi har årstider är något jag uppskattar om än ännu mer sen vi flyttade nära naturen. Varje årstid är ju faktiskt unik och värd att firas på sitt eget sätt. Precis som vi älskar att duka upp utomhus en varm sommarkväll, lika härligt är det med långa middagar inomhus en blåsig och regnig höstkväll. Att ta till vara på stunder i vardagen och göra dom lite extra härliga emellanåt är #bubblesforeveryday.

annacate-byontwo-2

För mig får inredning gärna vara excentrisk och lekfull. Jag går alltid på känsla och har mottot att så länge jag omger mig av saker jag tycker om och har valt med omsorg så passar de tillsammans. Björnvasen är en sådan produkt som får mig att le lite extra. På sin hemsida skriver ByON att brunbjörnen står för värme, vänskap och styrka. Väldigt fina egenskaper att påminnas om.

annacate-penthouse

Nu längtar jag efter långsamma middagar med samtal som aldrig tycks ta slut. Gärna till ljudet av regn som smattrar mot fönsterrutorna i mörkret. Kanske ännu hellre snö nu när december snart är här. I år kommer vi att använda ljusstaken i tenn som adventsljusstake, även om vi redan har tjuvstartat! Här kan du läsa hela intervjun.

Inlägget är ett annonssamarbete med ByON design. 

Återfösäljare hittar du här.

 1. Hej! Är den fina bruna koppen också från ByOn? Tack än en gång för fantastisk inspiration och tankar🌻

  Vänligen

  Agneta

  1. Tack Agneta, så glad att du läser och tycker om 🌷 javisst, den bruna koppen är från ByON. Prova att söka på coffe cup and plate clay. Önskar dig en fin helg!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

annacate-fabrikenfynd

Som jag skrev tidigare så är jag på jakt efter rekvisita den här veckan. Då är mina bästa ställen att gå till olika vintagebutiker. Här i Göteborg är en av mina absoluta favoriter Fabriken som ligger på Bangatan i Majorna. Jag skulle nog säga att hälften av vår inredning kommer därifrån, allt från tavlor, lampor och möbler. I går när jag var där och hälsade på hittade jag några fynd som jag tänkte visa. Den här underbara lilla porslinslampan med en duva tänker jag blir fin med en annan glödlampa som ger ett mjukt ljus. Kanske även en mindre skärm i någon brun nyans.

annacate-fabrikenfynd-2

Den här fantastiska bilden hos mina kollegor Babes in Boyland var det första jag tänkte på när jag såg det här gamla paraplyet.

annacate-parasoll-4

I morse provade jag att hänga upp den i taket i vår matsal. De blå tonerna går väldigt fint ihop och det blev en luftigare känsla i rummet. Taklampan vi hade där tidigare har vi sällan tänd ändå, så kanske paraplyet får hänga kvar där november ut. Till jul skulle jag istället vilja klä in en vacker ljuskrona och hänga över bordet, som hos Sofia.

annacate-fabrikenfynd-3

Jag hittade även en rulle med vackert spetsband till julens paketinslagning. I dag har det varit så gråtungt väder hela dagen så jag tänker nog tjuvstarta med en adventsstjärna redan i helgen. Önskar dig en fin!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

annacate-shadows

I går kom vi tillbaka in i vardag och rutiner igen. En envis förkylning cirkulerar här hemma så det har varit vab blandat med höstlov den senaste veckan. November har än så länge visat sig från sin bästa sida sen vi kom hem till ön. Knappt någon vind alls och sol som letar sig in genom fönstren. Just blåsten är så skönt att slippa. Det kan dra i ordentligt här ute kan jag lova.

annacate-lyckebo

Nästa vecka ska jag jobba med Hanna Wendelbos fjärde tapetkollektion som kommer ut till våren. Den här veckan letar jag rekvisita och funderar över färgkombinationer. I våras gjorde vi bilder till höstkollektionen och nu är det alltså dags för vårkollektionen. Det svåraste med att ligga en säsong före är att hitta passande blommor och växter.

annacate-lyckebo-2

Egentligen skulle jag vilja få med narcisser och andra vårlökar i stylingen. Men eftersom de inte är i säsong nu tänkte jag ändå försöka hitta känslan. Några klöver hittade jag i dikeskanten i morse som jag tänkte torka över helgen. I tisdags fick jag se några prover från tapetkollektionen och den är såå fin. Hanna har hämtat inspiration från både John Bauers mystiska skogar och Karin och Carl Larssons Sundborn den här gången. A folklore fairy tale – visst låter det vackert!

Follow my blog with Bloglovin

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

annacate-Reso2-2

Just nu sitter jag på ett tåg tillbaka mot Göteborg. Jag har alltid en klump i magen när jag reser från Dalarna. Naturen känns så hemma där, annorlunda mot den på västkusten. Men visst älskar jag ändå klipporna, havet och horisonten. En plats i Bohuslän jag besökte en höstdag i september är Resö. Min vän Tove har ett sommarställe där tillsammans med sin familj och jag kan säga att jag föll handlöst. Kolla in den fina inglasade farstukvisten och samlingen med stråhattar som hänger där inne. Och grinden som leder rätt ut i skogen <3

annacate-Reso2-3

En liknande står på önskelistan när vi ska renovera ingången till vårt hus. Är även svag för stentrappor som denna, och snickeridetaljerna.

annacate-Reso-3

På morgonen hade vi överraskat vår gemensamma vän Joanna som skulle gifta sig i Italien några veckor senare. Efter både go kart och någon slags SUP yoga i Grebbestad var det skönt att landa här på sena eftermiddagen. Solen var på väg ner och gjorde varma solkatter på väggarna.

annacate-Reso-5

annacate-Reso-8

Några hade varit där kvällen innan och förberett inför kvällens middag. Brända toner av rosa och brunt kommer jag ta med mig inför julens dukningar. Se så fint i Mari och Linas julreportage i senaste numret av Lantliv!

annacate-Reso-6

Så här i efterhand, när bröllopet i Italien är över, önskar jag att vi kunde göra om den här kvällen igen. Som en slags efter-möhippa nu när vi alla lärt känna varandra ännu lite mer.

annacate-Reso-4

annacate-Reso-7

Huset ligger alldeles intill havet med en egen strand. Närvaron av havet känns i varenda liten vrå och ger en sån harmonisk och lugn känsla i varje rum. Jag fastnade för detaljen med att ha en samling med vaser i ett blomsterbord.

annacate-Reso-9

Jag hoppas få återvända hit till Resö snart igen. Gärna en gnistrande, kylig vinterdag när det ligger ett tunt lager med is intill strandkanten.

LOADING..

 

annacate-hedenorsa-7

annacate-hedenorsa-5

I torsdags tog vi tåget upp till mina hemtrakter i Dalarna. Det är en utmaning att resa så många timmar i sträck med en liten rastlös tre-åring. Den här gången tog vi det tidigaste morgontåget för att kanske få henne att sova den första sträckan. Det fungerade faktiskt väldigt bra. Efter två tågbyten och sju timmar senare landade vi hemma, som jag brukar säga.

annacate-hedenorsa-4

annacate-hedenorsa-6

Den här stugan ligger i närheten där några släktingar bor. Jag tycker det är så vackert med det grånade timret tillsammans med dalablått. Tyvärr står det tomt och jag drömmer lite om att få ta hand om det och använda som sommarstuga.

annacate-hedenorsa-2

annacate-hedenorsa-3

Falurött och dalablått <3 Jag fick en sådan fin kommentar av en vän på Instagram  – Å har knappt varit i Dalarna men ändå en speciell plats i hjärtat. En särskild nerv och mystik som talar över generationerna. 

annacate-filippaorsa

Min pappa har flyttat till en ny plats och nu är vi här och hjälper honom bo in sig. Hanna Wendelbos tapet Filippa från kollektionen Apelviken som hon släppte tillsammans med Midbec förra månaden pryder väggarna i hans nya vardagsrum. Som en vacker kurbitsmålning säger de här hemma i Dalarna. Jag kan inte annat än att hålla med. En modern kurbits med inspiration från Morris.

annacate-filippaorsa-3

Ett par loppisar har vi hunnit med att besöka, Returbutiken i Orsa och Återbruket i Mora. Där hittade vi bland annat en hästkompis till Penny. Älskar att gå på loppisar i Dalarna. Har du tips på några i närheten av Orsa, Mora eller Rättvik får du gärna lämna en kommentar här!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

annacate-orsa

Så roligt det känns att vara här! Catarina heter jag som ligger bakom AnnaCate. Namnet kom till mig av en slump när jag för sju år sedan startade min Instagram och försökte hitta ett ledigt namn där. Anna är mitt mellannamn och mina närmsta vänner kallade mig ibland Cate på den tiden. Några av er kanske redan har följt mig ett tag hos Northern Sisters, eller så har ni precis hittat hit. Oavsett så är jag väldigt glad över att ni är här nu!

annacate-bouquet

annacate-morning

Sedan tre år tillbaka bor jag på en bilfri ö i Göteborgs södra skärgård. Här bor jag i ett skärgårdshus från 1930-talet tillsammans med min man och två döttrar, elva och tre år gamla. Efter femton år i stan började vi längta efter eget hus och ett stillsammare liv. Att låta dagarna gå långsammare och få umgås lite närmare varandra.

annacate-balcony

annacate-sunset

Hur vi hamnade just här var mest en fix idé om att bo på en ö. Praktiskt tänkte vi, eftersom jag inte har körkort och vi heller aldrig haft någon bil. Visst var vi nervösa över hur barnen skulle trivas och hur det skulle gå att pendla med båttrafik och passa tider. Men allt löser sig på ett eller annat sätt och barnen verkar väldigt nöjda med ö-livet.

annacate-dalarna

Själv har jag numera svårt att vara utan tystnaden och lugnet det ger att bo här ute. Ju äldre jag blir, desto mer tycker jag om att bo nära naturen och med årstiderna. Kanske har det att göra med min uppväxt i Dalarna där jag har mina rötter och som jag fortfarande kallar hemma.

annacate-kitchen

annacate-spring

Sedan lite mer än ett år tillbaka frilansar jag på heltid inom styling och foto med inriktning mot inredning. Just foto och bildspråk ligger mig varmt om hjärtat och jag tycker om att skapa stämningsfulla miljöer. Jag trivs som bäst när jag får kreativ frihet att tolka en produkt till ett företag eller skapa min egna lilla värld.

annacate-food

Här kommer jag att visa ögonblick och tankar från min vardag tillsammans med mina stylingjobb, dela inredningsinspiration och trädgårdstankar, skriva om renoveringen av vårt hus, men även en del om mode, film och musik. Lite av varje helt enkelt.

annacate-music

Tillsammans med mina tidigare bloggsystrar Babes in Boyland och Lina Östling ser jag nu fram emot att bo in mig här på Lantliv. Det känns väldigt fint och tryggt att ha dem vid min sida, och jag ser fram emot att få lära känna mina nya bloggkollegor här. Ni får gärna lämna ett avtryck på ett eller annat sätt, vad ni önskar se eller läsa om här hos mig. Kram så länge!

 1. Åh grattis till ditt nya blogghem Cattis! Ser fram emot att fortsätta följa med i din stämningsfulla och mjuka värld här. Stor varm kram Elin

  1. Tack Elin <3 Vad jag uppskattar att du lämnar avtryck här. Dina fina ord gör mig så glad. Varm stor kram tillbaka!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Lake Como

Efter några dagar vid Comosjön i norra Italien känns det minst sagt lite tomt att komma hem till vardag, dimma och höststorm. Alldeles fantastiskt att få vara nära barnen igen, såklart. Men det tar lite tid att komma in i rutiner och omställningen det innebär.

Det var den första resan tillsammans med min man sen vår bröllopsresa för mer än sex år sen. Vi bodde i en lägenhet med en utsikt jag knappt trodde var på riktigt när jag vaknade upp den första morgonen. Det var sen kväll och mörkt då vi kom fram, så det var verkligen som om någon drog upp rullgardinen till en kuliss i en film.

Innergården  var drömsk den med. Italienarna skulle säkert säga detsamma om vår tidigare innergård i Majorna. Så nyttigt att komma hemifrån och få lite distans till saker och ting jag grubblat på den senaste tiden, och samtidigt fylla på med nya intryck.

Laglio heter byn vi bodde i och är visst känd som byn där George Clooney har sitt sommarhus.

En dag tog vi en båttur på Comosjön till byn Varenna som var om än ännu vackrare. Jag är helt förundrad över växtligheten i norra Italien, speciellt alla klätterväxter. Så fin palett i höstskrud.

Så mycket kärlek som jag känner för människorna på den här bilden! Anledningen till resan var såklart min vän Joannas bröllop med Daniel <3 Jag ska visa och skriva mer om de här dagarna… behöver bara landa lite först. Och gå igenom en hel drös med bilder.

Kram så länge/ C

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Vaknar till Hannas anemoner

Betalt samarbete med Midbec

Tidigt i våras fick jag se Hannas första tapetskisser på de mönster som kom att bli till kollektionen Apelviken i samarbete med Midbec. Jag fastnade vid några slingriga blad och stora vackra anemoner som ännu inte blivit färgsatta. Redan då fick jag upp en bild i mitt huvud om att ha tapeten i vårt sovrum här hemma.

Jag är så glad över att vi numera vaknar upp till Hannas anemoner. När tapeterna började ta form i olika färgsättningar föll jag för den här i dämpade toner av grönt och grått, med anemoner som får ta den plats som de förtjänar.

Underbara Per och Nina från Midbec var hemma hos oss och hjälpte till att sätta upp tapeterna. Jag tror att Per var extra nöjd med hur bra han fick till det med tapeten intill elementet. Jag kan inte annat än att hålla med. Det sitter ju i de små detaljerna.

Själv har jag faktiskt aldrig tapetserat med non woven tapet, där du enkelt limmar direkt på väggen vid uppsättning istället för på tapetens baksida. De tapeter vi har satt upp tidigare har alltid varit på gammalt vis, så jag var imponerad över hur snabbt och enkelt det gick för Nina och Per – och så nöjd med resultatet!

Alla snickerier och dörrar hade vi sen innan målat i en kulör från Nordsjö som heter Restful Le Havre. Som av en händelse gör den sig väldigt fint tillsammans med tapeten.

Jag älskar känslan av att flytta in i ett rum som är densamma men ändå inte alls. Anemone sätter en sån lugn och skön stämning i sovrummet.

Klädskåpet som vi fyndat på en loppis målades i samma kulör som vi tidigare hade på väggarna. Det är en varmgrå färg som heter Mohair och kommer från Jotun.

Se så fint det blir när Hannas Anemone möter Morris Acanthus när man kommer upp för trappen till övervåningen. Det är en alldeles särskilt fin känsla att få ha en tapet som jag sett få växa fram, från skiss till färdig produkt. Tapeten Anemone som är designad av Hanna Wendelbo finns i fem färgställningar och den vi har valt heter 33001. Helt fantastisk är vi helt eniga om här hemma. <3

LOADING..

Innan helgen

I samma stund som Apelviken lanserades började jag och Tove planera inför Hannas nästa tapetkollektion tillsammans med Midbec. En tidig morgon möttes vi upp i Botaniska trädgården här i Göteborg för att fånga lite grönska och en känsla av vår.

Det syns inte alls utifrån de här bilderna. Men vi lyckades ändå hitta ett par ställen där höstens färgpalett ännu inte tagit över. Jag hade däremot svårt att slita mig ifrån allt det vackra som naturen bjuder på just nu.

En annan dag kom det hem ett par färgprover från Farrow & Balls nya kulörer i brevlådan. Som jag skrivit om tidigare ska vi äntligen ta oss an och renovera våran hall och trapphus. Treron no.292 är min absoluta favorit. Jag kommer nog aldrig tröttna på mättade toner av grågrönt. Jitney no.293´s jordiga ton målas förhoppningsvis upp på väggarna i ett annat rum om jag får önska.

Jag blev lite full i skratt när jag såg den här bilden på min Penny… det är nog första gången jag faktiskt kan se att hon är lik mig. Vi fotade några nyheter från Yarnmades senaste kollektion en eftermiddag här hemma. Den randiga klänningen har använts på både förskolan om dagarna och som nattlinne på nätterna.

Den här adventskalendern från Morris & co är nog den finaste adventskalender jag sett, någonsin.

Se bara hur varje lucka pryder ett av Morris färgstarka mönster. Kan knappt hålla mig hela vägen fram till december.

Nu tar jag det här underbara leéndet med mig in i helgen. Önskar er en varm och fin <3

  1. Tack själv! Fastnade helt och hållet i din blogg, så mycket av det du skriver som går rakt in i mitt hjärta <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Lansering av Apelviken

I onsdags morse tog jag den tidiga båten in till stan, efter att ha lämnat P på förskolan och glömt kameran hemma på köksbordet. Som tur var dokumenterade Tove den här mysiga morgonen – lanseringen av Hannas tapetkollektion Apelviken i samarbete med Midbec.

Äppelfest var temat för morgonen och äpplen poppade upp lite överallt. Blev extra förtjust i de här vackra takkronorna som välkomnade oss in till Floramor och Krukatös innergård.

En höstbukett med dahlior, chrysanthemum och små rosor i brända toner av orange och pudriga färger, precis som de vi använde i början av sommaren när vi fotade bilderna till tapetboken.

Här vet jag inte riktigt vad som fångar min uppmärksamhet, men lite roligt att jag matchar buketten med blommor.

Kappan kommer från H&Ms Trendavdelning, är lagom tunn och lite oversize.

Det var en fin och kylig morgon, med hög luft och klarblå himmel. Jag tror vi alla var lite frusna när vi klev in i Da Matteos värld till doften av nybryggt kaffe.

Jag älskar de ruffa tegelväggarna och de stora mjölsäckarna som ligger lite här och var inne i rosteriet. Så kontrastrikt tillsammans med Hannas färg och mönsterrika tapeter.

Det är något speciellt med att få följa med genom en kreativ process av tapetskapande. Originalskisser får alltid mitt hjärta att slå lite extra hårt. Färgskalorna i Apelviken är djupa och mustiga. Inspirationen kommer till stora delar från Hannas egen trädgård, Carl Larsson – hemmet och Arts and Crafts – rörelsen med William Morris i spetsen.

Floramor, eller Jette som hon egentligen heter, har varit med och skapat de vackra buketterna till fotona i tapetboken. Blir lite tårögd av hennes engagemang… hon plockade med sig kvistar av både Japansk lönn och julrosor från sin egen trädgård – i början av juni.

Hanna i fin sidenblus från sitt samarbete tillsammans med Soie Belle och Nina från Midbec <3

Hanna berättade om sin skapandeprocess med värme och inlevelse. Här kan du läsa hennes egna ord om kollektionen.

Goodie bags med extra fint omslag från Apelviken. Päron och äppeltapeten heter Pomona, precis som frukt- och trädgårdsgudinnan i den romerska mytologin. Pomonona tog hand om fruktlundar och trädgårdar och symboliserar omtänksamhet. Visst är det fint!

Jag kände det i magen redan innan, men det här är den bästa kollektionen Hanna har gjort. Ryser lite inombords av alla fina och varma lovord hon får från alla håll och kanter <3

Foto: Tove Mattsson – publicerade med tillåtelse

LOADING..

Om att komma ikapp

Inläggen har kommit lite sporadiskt här det senaste. Kanske är det kroppen som har svårt att ställa om sig inför en ny årstid, kanske har jag åter kört på för hårt och tagit ut mig. Du som precis som mig varit utbränd vet nog vad jag menar. Nu har jag börjat äta tillskott med b-vitamin som sägs minska trötthet och utmattning. Sen en tid tillbaka gör jag mindfulnessövningar, hjälp vad svårt det är. Har tidigare varit skeptisk men jag tror verkligen på att försöka leva mer i nuet och att lära sig att andas rätt.

Skaparlusten börjar så smått komma tillbaka här hemma. Efter att ha tokrenoverat i två års tid tappade vi båda lusten till att fortsätta.. men nu så. I morgon ska jag åka in till stan för att köpa några färgprover till hallen och i sovrummet kommer det snart upp en tapet. Här om dagen hängde jag upp Linn Fernströms konstverk Girl with pipe ovanför sängen. Där sitter hon fint och fångar upp drömmar, som en stark beskyddare.

I matsalen har en annan tavla kommit upp, Lisa Aguréns otroligt vackra fotografi August. Egentligen hade jag tänkt visa dig och skriva om den i augusti, men helt plötsligt är det snart oktober. Det var ju det där med tiden, var tar den vägen egentligen. Jag älskar den ovala formen på tavlan, den sätter stämningen i hela matsalen nu sen vi bytte ut matbordet också. Klänningen Penny har på sig kommer från Yarnmade som jag fotat för tidigare. En favorit hos oss, med barnkläder som är bekväma, tidlösa och moderna på en och samma gång.

Den senaste månaden har jag varit ute och flängt runt så mycket. Har landat i att det inte alls är min grej. Jag ogillar verkligen att sova borta… vill vakna upp bredvid en liten som ligger nära intill, ja nästan på en själv. Att få lyssna på en lång sömnig suck mitt i en dröm kan vara bland det finaste jag vet.

Förra veckan fyllde vår äldsta dotter 11 år vilket firades med sushi och dumplings medan den första höststormen drog in. Det är så fint att ha en elvaåring hemma, höra hennes tankar om allt från politik till favoritfilter på Instagram.

Vi har fortfarande en massa päron att ta hand om i trädgården. Det har blivit en hel del päronpaj det senaste. Igår kokade jag även marmelad med citron och vaniljstång. Blir nog ett till marmeladkok nu till kvällen. Väldigt rogivande syssla på kvällarna när mörkret sänker sig. Det kan bli väldigt mörkt här ute kan jag lova, om man jämför med i stan.

Apropå paj så kom ett recept på krispig blåbärspaj i brevlådan, tillsammans med några välbekanta bilder. Nästa vecka lanseras Apelviken och redan nu kan du se en liten sneak peek på mönstret Filippa. Bilden har jag stylat och Tove fotat i Saras fantastiska kök. Nästa vecka kan jag äntligen visa dig mer. Kram så länge / C

 

 1. Så fint Cattis. Vet du att Sara och Linn gick på samma konstskola för en massa år sedan. Minns hennes fantastiska tavlor så tydligt på min näthinna. Tänk vilken framgång hon hade sen <3

 2. Tack Nanna <3
  Åh, det visste jag inte. Ja tänk vilken framgångssaga. Hennes konst sticker verkligen ut, på ett säreget och fascinerande sätt. Varm kram till dig i höstblåsten.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

En dag i södra skärgården

I början av förra veckan fick jag uppleva södra skärgården där jag numera bor tillsammans med ett litet sällskap av vänner. Himlen var molnfri och solen värmde när vi klev ombord på Lena och Peters kryssningsfartyg Sealife i centrala Göteborg. Tillsammans driver de Gothenburg Coast Charter där de skräddarsyr kryssningar efter kundens behov och önskemål. Bara det att få uppleva skärgården med en egen yacht, bli serverad mat på lokala råvaror och dessutom med en egen personlig guide. Så mäktigt att få åka genom Göteborgs hamninlopp, förbi mina gamla kvartér i Majorna, under Älsvborgsbron och vidare ut till södra skärgårdens kala klippor och lugn.

Vi bor på den ö som ligger närmast fastlandet. Det kändes lite konstigt när vi passerade min ö, att det numera är mitt hemma. Just den här dagen åkte vi till den ö som ligger längst ut i södra skärgården, Vrångö. En plats jag tillbringat många somrar på de senaste åren och som ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Vid Vrångö hamn ligger Kajkanten, små sjöbodar som går att bo i och hyra året om. Tänk att vakna upp där intill havet en kall och solig vinterdag.

Håkan är den som ligger bakom Kajkanten och bor själv på Vrångö sedan länge. Han berättade med sån kärlek och inlevelse om ön, om allt från gamla rövarhistorier till sina planer för framtiden.

Det är tack vare Charlotte som den här dagen blev av. Hon är även den som inrett de små sjöbodarna intill Kajkanten en gång i tiden.

Emma med lilla Bente som charmade alla i sällskapet.

Utsikten över ön från utkiksplatsen, älskar den här vyn.

Det var väldigt blåsigt uppe på höjden så Charlotte fick hålla hårt i hatten.

Söta små skärgårdshus med rosenbuskar intill huskanten <3

En av mina närmsta var med under dagen. Så fin i färgglad klänning från Weekday och gula sneakers.

Det lilla röda huset uppe på klippan i fjärran är utkiksplatsen där vår rundtur startade. Håkan berättade om Vrångös föränderliga natur, en blandning av halländska sandstränder och bohusländska klippstränder. Unik i sitt slag.

Det jag älskar mest med Vrångö är närvaron av horisonten.

Joanna var med och spred sin härliga energi under dagen. Om tre veckor gifter hon sig i Italien <3

Efter en rundtur på ön och lunch nere vid Skärgårdens Café intill färjeläget blev det bastubad med utsikt mot Vrångö hamn åt ena hållet och naturreservatet åt det andra. Fest – och bastuflotten går även den att hyra, och har plats för både middagar och möten.

Efter en kort båttur till vårt sista stopp Styrsö var det dags att vinka hej då till Lena och Peter. Det finns plats för 12 personer på deras yacht, varav 6 övernattande gäster. Vi vill dela med oss av den vackra graniten, makrillstimmen, underbara solnedgångar, kala klippor och skärgårdens lugn. Vi pratade om att dra ihop ett gäng och ge oss ut på en ny skärgårdskryssning framöver. Jag skulle gärna se mer av norra skärgården som jag faktiskt aldrig besökt, trots mina 20 år i Göteborg.

På Styrsö landade vi hos Ola på Pensionat Styrsö Skäret. Här har jag varit vid ett flertal tillfällen. Ätit både lunch, middag och bott över. En plats jag gärna återvänder till gång efter gång. Miljön är så rofylld och anspråkslös, det känns i hela kroppen när man kliver in genom dörren.

Vi fick en liten rundtur bland pensionatets rum, några med utsikt mot grannön Donsö. Det här är mitt favoritrum, så lugnt och stilla…

… med fantastiska art deco – lampor i taket som jag ville ta med mig hem till vardagsrummet.

Skira spetsgardiner med vacker brodyr önskar jag mig numera till vårt sovrum.

I ett av rummen hittade Hanna en av sina egna tapeter som hon designat. Nästa vecka släpps äntligen hennes senaste kollektion Apelviken. Längtar så tills jag får visa er!

Avslutningsvis satte vi oss ner i restaurangen, eller den stora glasverandan om man så vill. Efter en heldag utomhus var det skönt att sjunka ner vid den här platsen och få prata ikapp med varandra.

Förrätten var en skaldjursterrin och var lika god som den var vacker att titta på, se färgerna bara!

Ola var nog lite road av att ha ett gäng hos sig med så mycket fokus på att ta bilder. Det måste se väldigt roligt ut utifrån tänker jag. Resten av kvällen fick kameror och telefoner vila för att ge plats till nära samtal och varma skratt. Tack alla som var med den här dagen <3 Så fint att få visa upp den plats jag numera kan kalla hemma.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Skeva landshövdingehus och Imagine Peace

Fredagar är min favoritdag att åka in till stan och det är just vad jag gjorde förra fredagen. De gånger jag har möjlighet går jag av bussen eller spårvagnen några stopp tidigare och promenerar runt i någon av stadsdelarna. Den här gången valde jag Hagas kullerstensgator för att titta på gamla skeva landshövdingehus. Jag blev kvar en stund framför det här huset, där en skir tunn gardin i varmrosa drog till sig min uppmärksamhet i ett fönster på andra våningen.

Mjuka gräddiga färgsättningar passar så bra på den här typen av hus tycker jag. Så fint att framhäva pardörrarna och flaggfönstren med en kulör som sticker ut.

Någonstans mellan Annedal och Linnestaden mötte jag upp Tove och gick hem till min vän Jessica för att göra ett hemma hos – reportage till Midbecs blogg. Jessica har en aura av positiv energi omkring sig och jag blir alltid så glad av att träffa henne. Tove hade jag inte träffat sen innan sommaren och hon hade med sig så härliga presenter till Penny <3

I ett av paketen låg den här t-shirten från Mini Rodini. Oh La La heter kollektionen som säljs i begränsad upplaga. John och Yoko har följt mig genom hela livet och påminner om barndom och trygghet.

Imagine Peace, budskapet som sorgligt nog aldrig tycks gå ur tiden.

Att göra sin röst hörd kändes ju viktigare än någonsin i söndags. Efter ett besök i vallokalen bakade vi en smulpaj med karamelliserade päron som vi sen tog med hem till några vänner här på ön.

Ute var det regn och sol om vartannat. Inombords hopp och förtvivlan om vartannat. Aldrig har väl en valvaka varit mer långdragen och orolig. Mysigt då att försvinna in i dessa två yrväders värld.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Georg Jensen – designtour dag två

Andra dagen i Köpenhamn var det Georg Jensens tur att ta hand om oss för en dag i staden. Efter en tjugo minuters biltur längs Strandvejen med utsikt mot havshorisont och vackra hus hamnade vi hemma hos Hannah Koppel, dotter till Henning Koppel som formgivit några av Georg Jensens mest ikoniska produkter.

Huset tog andan ur oss alla, likaså Hannah med sin starka och charmerande utstrålning.

Spår av Henning Koppels design stod lite här och var, precis som Hannahs egen keramik. På bilden ser du bland annat den blå vas som släpptes i samband med Koppels 100-årsjubileum som firas i år. Inspirationen till designen hämtade han från mötet mellan himmel och hav längs den danska kusten, vilket jag får en helt ny förståelse för efter att ha besökt hans hem.

För närvaron av havslinjens horisont gick inte att undgå. Den bäddade liksom in hela hemmet i harmoni.

Hannah, som är 75 år, berättade att hon startar dagen med ett morgondopp i havet året om. Hur inspirerande är inte det!

Det lilla flickansiktet gjorde Koppel under en tid då de bodde i Stockholm och föreställer Hannah som barn.

Hannahs ateljé är det rum som fastnat som mest på min näthinna. Jag var tvungen att sätta mig ner vid den här platsen en stund och blicka ut. Kunde inte låta bli att undra om man skulle ta utsikten för given tillslut, av att se den varje dag. Nej, det skulle vara omöjligt.

I ett av rummen ställde Hannah ut sin egen Keramik. Underbara former, några fick mig att tänka på balance art och min vän Malou.

Jag älskar att kika in i andras kök, där vardagslivet liksom syns att det pågår på riktigt. Bohemiska kök som inte är så tillrättalagda är alltid de finaste tycker jag.

Vid lunch lämnade vi motvilligt Hannah och hennes konstnärliga hus för att åka tillbaka in mot centrala Köpenhamn och Georg Jensens högkvarter.

Efter en lunch på den soliga innergården besökte vi silversmedjan och fabriken där många produkter tillverkas för hand. Den här skålen tog exempelvis 6 månader att tillverka. Tänk alla arbetstimmar som lagts på en och samma produkt!

Jag drömmer lite om att få ha den här Cobra – lampan hemma. Så elegant i sin form.

I slutet av dagen besökte vi det hemliga arkivet där Georg Jensens design finns förvarade. Allt från smycken, ljusstakar, vaser och karaffer till gamla originalskisser.

På plats var även den svenska formgivaren Monica Förster som berättade om sina tre nya kollektioner för Georg Jensen. Tanken med många av produkterna är att de ska kunna användas tillsammans och på nya sätt. Så roligt att få en inblick i en formgivares tankeprocess.

Innan det var dags att avrunda dagen fick vi träffa den spanska designern Helena Rohner som designat en elegant serie med accessoarer för Georg Jensen. Allt från små pillerburkar till skohorn och nyckelringar. Vid det laget var jag så yr på inspiration ska jag erkänna. Efter ett tårfyllt farväl satte jag mig på kvällståget hem mot Göteborg igen, med nyfunna vänner och samtal jag sparat i hjärtat.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Frederica Furniture – Designtour dag ett

I måndags morse vaknade jag upp i det här rummet på Hotel SP34 i Köpenhamn. Någon gång i somras fick jag ett mail med en inbjudan till två designdagar i Köpenhamn tillsammans med Georg Jensen och Frederica Furniture för att lära känna deras varumärken och få en inblick i deras värld. Två fullspäckade dagar med väldigt mycket intryck och inspiration, men framförallt många varma och fina möten.

Bloggare från hela Europa var inbjudna och det var bara nya ansikten för mig. Så otroligt givande att lära känna nya kollegor, höra om hur de jobbar och få nya tankar och idéer. Vi började dagen med att låna cyklar från hotellet för att ta oss till Fredericas showroom. Sommaren var tillbaka och solljuset flödade bokstavligen in genom de öppna ytorna med den generösa takhöjden.

Jag kunde inte låta bli att fota den här klänningen som en representant från George Jensen hade på sig. Så härliga volangdetaljer på det bäckebölje-liknande tyget och så fint matchat med den röda mockaväskan.

Swantje har jag följt länge på Instagram och det var första gången vi träffades på den här resan. Vi fann varandra direkt vid frukosten och efter tjugo minuter hade vi redan berättat om våra innersta tankar och känslor. Det var som om vi känt varandra hela livet <3

Frederica Furniture är ett familjeägt företag som går så långt tillbaka som 1911. Hantverk och kvalitet, från råvara till färdig produkt har alltid stått i fokus. Jag älskar tanken på att varje möbel tillverkas med en sådan passion för att ärvas från generation till generation.

En av mina favoriter är fåtöljen The Hunting Chair som Børge Mogensen ritade år 1950 i samband med en utställning i Köpenhamn under temat ”Jaktstugan”. Soffan Kile är designad av Jasper Morrison.

Børge Mogensens soffa 2213 designade han år 1962 till sitt eget hem norr om Köpenhamn. Just det här exemplaret är ett bevis på att möbler som dessa bara blir finare ju mer de åldras.

Efter en rundvisning i deras showroom gick vi ett par trappor upp till deras takterass där Tärnsjö Garveri väntade.

Takterassen tog nog andan ur oss alla, med sin slående utsikt över Köpenhamn. Vilken arbetsplats att få tillbringa sina dagar på.

Børge Mogenssens The Spanish Chair vars inspiration han hämtade under en resa till Spanien år 1958, därav namnet. Vi fick en förhandstitt på den nya färgställningen i mörkgrönt som släpps nu i september.

Tärnsjö Garveri visade bland annat hur processen ser ut när de tillverkar The Spanish Chair. Efteråt fick vi prova på och känna hur det är att jobba med läder genom att tillverka egna nyckelringar.

Efter en längre cykeltur genom Köpenhamn hälsade vi slutligen på i Dennie Ditzel´s studio, en liten källarlokal i ett orange stenhus. Älskar dessa färgglada fasader! Dennie är dotter till Nanna Ditzel och berättade med sådan värme om sin mamma som egentligen ville bli konstnär eller skulptör. Istället blev hon en erkänd formgivare och formgav både möbler, smycken och textil. En av hennes mest kända verk är The Trinidad Chair, vars stolsrygg hon hämtat inspiration från en solfjäder. På kvällen återvände vi till Fredericas takvåning där A table story hade dukat upp ett vackert långbord som jag tyvärr inte lyckades fånga på bild med rättvisa. Här kan du istället kika hur det såg ut via deras Instagram. Maten stod Electrolux för där efterätten för ovanlighetens skull var min favorit, en perfekt creme brulee med mandelkaka och havtornssorbet. Hösten gjorde sig påmind när vi i mörkret cyklade genom Köpenhamns gator tillbaka till hotellet. Dagen efter väntade bland annat ett besök i ett väldigt vackert hus, men mer om det i ett eget inlägg.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Augustikvällar och Lisas bukett

En kväll förra veckan landade jag vid det här dukade bordet hos Elin i hennes lilla stuga. Så härligt att få komma hemifrån en stund efter flera dagar med vabb. Elins vän Emelie var också med och vi pratade ikapp om hur sommaren hade varit, om allt från färgskalor på klädesplagg till hur vardagslivet ser ut i våra respektive familjer.

Fredagskvällar hemma hos oss brukar se ut på det här sättet. Plockmat med en blandning av något som alla tycker om. Min favorit är endiveblad fyllda med hackade oliver, tomat, chili, koriander och persilja.

Vissa helger är det okej att gå i pyjamas hela dagen. Sen vi flyttade från stan så känner jag inte samma behov av att boka upp mig och göra en massa grejer. Kanske just för att allt inte finns lika tillgängligt som innan. I slutändan mår jag som bäst av de planlösa helgerna hemma med de som betyder mest.

Buketten jag plockade med mig in nån gång där i slutet av förra veckan vissnade i takt med nätternas sporadiska sömn.

Men vad gör det när jag fick den här buketten av Lisa med blommor från hennes trädgård i Jönköping. Blev nästan lite gråtfärdig när jag fick se den för att den var så fin. Anledningen till vårt möte ska jag visa en annan dag. Men så länge kan jag tipsa om hennes Instagram som är så fantastiskt fin! Älskar hur hon jobbar med ljuset i sina foton.

I Måndags packade jag väskan för att resa upp på ett möte i Stockholm över dagen. Det är något med mörkblå väskor i skinn eller mocka som jag är väldigt förtjust i. Däremot är jag inte så blå av mig när det kommer till klädesplagg. Den här hösten vill jag klä mig i bruna, beiga, gula och röda nyanser… kanske rentav får bli ett helt eget inlägg om det.

Här om dagen hämtade vi hem bordet som jag förälskade mig i och skrev om här. Bordsskivan berättar många historier och jag undrar hur gammalt det egentligen är. Vi tycker iallafall om det väldigt mycket allihopa. Vid middagen i går sa min äldsta dotter att det kändes som vi satt hemma hos farmor och farfar. Ett bra betyg ändå. Jag känner redan att jag kommer sitta vid det här bordet ofta och länge, och lyssna på andras historier och berätta mina egna.

LOADING..

The New Green Protein och äppelmos

Här om dagen hittade jag boken The New Green Protein av matkreatören Therese Elgquist  i postfacket nere vid affären. Jag träffade Therese första gången den här kvällen och sen dess har vi stött på varandra ett par gånger i stan på olika events. Av någon anledning så känner jag igen mig själv i henne. Visst är det så med vissa människor, fastän man egentligen inte känner varandra så bra.

Hursomhelst så inspirerar den här boken mig så mycket till att vilja äta bättre, ta hand mer om mig själv och förstå vad min kropp och mitt sinne behöver för att må bra. I boken går hon bland annat igenom vad proteiner är, vilka gröna proteiner som finns och vad kroppen behöver dom till. Dessutom bjuder hon på recept på vardagsfrukostar, matiga helgbruncher, middagar, mellanmål som du kan ta med dig när du är på språng och några näringsrika sötsaker. Fotona i boken är sååå fina, plåtade av Fanny Hansson precis som i Thereses första bok The New Green Salad.

Samma eftermiddag som boken damp ner i postfacket tog jag reda på en massa äpplen här hemma. Innan jag kokade äpplena mosade jag dom med en stavmixer tillsammans med lite vatten för att få fram äppelsmaken ännu mer, då kan man även korta ner koktiden litegrann. En hel kanelstång la jag i kastrullen också… så gott till havregrynsgröt tillsammans med havremjölk och en klick mandelsmör.

I våras fick vi några chiliplantor av min mamma och de har bott på punschverandan hela sommaren och fullkomligt överöst oss med chili, så härligt! Måste vara alla de solvarma dagarna.

Det har vabbats hela veckan och någon här hemma börjar längta efter sina kompisar nu. Vi har krattat löv, lekt i sandlådan och fyllt korgen med äpplen ett antal gånger. Om även päronen mognat så tänkte jag ta reda på dom nu i helgen och försöka mig på att göra päronmarmelad. Hösten ändå, så mysig!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

En söndagseftermiddag

Inte mycket som händer just den här söndagseftermiddagen hemma hos oss. Ett stilla regn utanför upptäckte jag då jag öppnade fönstret lite på glänt. Vår yngsta har blivit sjuk så jag misstänker att det blir en hel del vabb den här veckan.

Hon där längtar efter att få börja i femman i morgon. Kan sakna känslan av första skoldagen efter ett helt sommarlov. Nya kläder, skrivböcker, pennor och den där förväntan i luften av att få träffa alla kompisar igen.

Ännu blommar det i rabatterna och jag har lovat mig själv att inte köpa med mig buketter hem från stan så länge det går att plocka in blommor från trädgården. Klänningen i lin kommer jag att använda mycket nu i höst känner jag på mig. Jag är så glad över att Arket snart öppnar i Göteborg. Jag var inte så imponerad första gången jag var i Köpenhamnsbutiken, men det senaste har jag hittat så mycket fint på nätet.

Lite knasigt kanske, men de röda äpplena i trädet utanför får mig att tänka på röda julgranskulor. Nästan så jag längtar lite till jul redan. Men bara litegrann, för jag älskar verkligen hösten.

 1. Vilken fin stämning du lyckas fånga med dina fotografier!! Älskar första bilden med det öppna fönstret och äppelträdet utanför. Det är så där så man bara vill slå sig ner på stolen där vid bordet, dra upp knäna till hakan och tänka på allt och ingenting.

  /C

  http://fondofhome.blogg.se – nyinvigd renoverings-/inredningsblogg

  1. Åh vad fint sagt, tack!! Älskar hösten och tiden vi har framför oss, alla dess färgskiftningar tills löven faller av träden. Så roligt att det är ett riktigt fruktår i år!

  1. Tack Charlott, vad glad jag blir! Mattan kommer från märket Dixie. De har så många fina mattor så kan varmt rekommendera att titta in hos dem. Googla på Dixie så kommer de säkert upp.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Sensommarens solnedgångar och vardagen

Vilka solnedgångar vi har haft. Jag tror nästan de är som vackrast nu på sensommaren. En av kvällarna då min man var bortrest och min minsta somnat plockade jag in några blommor från trädgården. Det är inte mycket som blommar nu, men fick ändå ihop en liten bukett.

Jag sådde ner en massa frön i början av sommaren utan att riktigt veta vad det var för sorter. Men jag gissar att det är någon slags rosenskära och vädd. Älskar utsikten mot äppelträdet där utanför fönstret. Förra året fick vi knappt några äpplen alls, men i år är det ett riktigt fruktår!

Solhatt planterade jag ner redan förra sommaren och i år har de spridit sig i hela rabatten, så roligt. Inte lika fina som prästkragar, men nästan.

Glädjen när pappa äntligen kom hem, så fint att se. För att fira att han klarade springa 4,3 mil över tre fjälltoppar ( ! ) gjorde vi plockmat, en favorit här hemma.

Goda ostar, hemmagjord plommonmarmelad, frukt och nötbröd, endiver fyllda med tomat – och fetaoströra bland annat.

Det efterlängtade väderomslaget kom tillslut och lagom till regnet tände vi ljus och dukade upp på punschverandan.

Vardagen har så smått kommit igång och vi är tillbaka till jobb och förskola, även om allt går på halvfart. Visst är det svårt att komma in i vardagslunken efter semesterns stillsamma dagar.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Dagar hemma

De senaste dagarna har jag fått rå om mina små här hemma på egen hand då min man har varit uppe i fjällvärlden och sprungit ett maratonlopp. Han har skickat bilder till mobilen på fjälltoppar och makalöst vackra vidder som har fått mig att längta så efter den natur som jag känner mig som mest hemma i, skogen. Istället har vi badat i havet vid klipporna varenda dag. Det är lätt att bli beroende av det också.

Här inne hos henne har jag blivit bjuden på många fikastunder och det har låtsasringts till pappa flera gånger om.

Ett par böcker har vi läst och två av dem känns så viktiga att läsa för de små.

Mammornas bebisresa har min barndomsvän Hedvig skrivit texten till som är på rim och helt underbar att läsa högt ur. En bok om kärleken mellan två kvinnor, barnlängtan och processen de går igenom för att nå sin dröm, en liten bebis. Bilderna i boken står Hedvigs bror Adrian för och fångar hela berättelsen så precis. Så bra att lära barn tidigt att familjekonstellationer kan se ut på så många olika sätt. Nanna har skrivit så fint om när hon var på release för boken som du kan läsa här.

Den andra boken heter Lilla nej boken och är skriven av Sarah Sjögren med illustrationer av Anna Forsmark. Sarah har jobbat på förskolor under många år och kände att hon saknande en bok som handlar om hur man pratar med små barn om integritet och deras rättigheter på ett enkelt sätt. Hur lär man dom att sätta gränser i vardagen eller att säga nej till en kram om de inte känner för det till exempel.

Enligt FN:s barnkonvention har barn rätt att skyddas mot fysiskt och psykiskt våld. Men tyvärr är verkligheten en annan. Ett litet steg på vägen för att förhindra övergrepp mot barn är att vi vågar prata förebyggande med barnen. Att lära dem att de har rätt till sina kroppar, att kunna sätta egna gränser och förstå sitt eget värde. Att kunna säga nej och berätta för en vuxen när någon har begått ett övertramp. 

<3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Jag ser dagarna komma och sen springer dom förbi

Juli känns just så. Månaden då vi fick vara lediga tillsammans hela familjen och som inleddes hemma i Dalarna. Under en av mina promenader slank jag in på en visning av ett underbart litet torp i min hemby. Lite Carl Larsson-känsla över hela alltet <3

På en annan promenad en kväll smög vi runt och tittade på ett hus vi drömmer om att en dag få bo i. Jag har gått förbi det här huset otaliga gånger i min barndom men aldrig tänkt på hur makalöst fint det är. Falurött, liggande panel och flaggfönster, åh!

Tänk att få ha ett härbre omgivet av en äng med lupiner på sin gård…

Innan vi lämnade Dalarna för den här sommaren hann vi med ett dopp i Ämåsjön i Orsa Finnmark. Helt klart årets härligaste bad hittills. En sån fin känsla att bada i en sjö mitt ute i skogen med ett litet stim av abborrar efter sig.

Tågresan hem från Dalarna är ju en saga i sig. Klockan ett på natten rullade tåget in på centralen i Göteborg. Då hade vi redan missat sista båten hem till ön. Efter många om och men fick vi ett ledigt rum på ett hotell i närheten. En lärdom, boka inte sista tågavgången hem nästa gång.

Väl hemma i stan såg dagarna mest ut så här. Bad i salta hav. En dag kom Nanna och hälsade på med barnen. Älskar den här utsikten mot stan och kontrasterna som rymmer där i mellan.

Annars har vi varit på den här stranden var och varannan dag. Hemliga stranden kallar hon den. Förra sommaren vågade hon knappt doppa tårna. Nu kastar hon sig ut i vattnet utan en tanke på att hon inte bottnar lika långt ut som sin storasyster. Så våghalsig, precis som sin morfar när han var liten har jag fått berättat för mig.

En annan dag kom Joanna med sin blivande man Daniel på besök och bjöd oss på Aperol Spritz. I oktober är vi bjudna på deras bröllop vid Comosjön i norra Italien. Jag kan knappt minnas när vi senast gjorde en resa tillsammans, jag och min man. Pirrar i hela kroppen när jag tänker på det.

De senaste dagarna har vi spenderat hos mina svärföräldrar i deras stuga vid Gullmarsfjorden. Jag kan aldrig se mig mätt på den här utsikten.

Vid den här trappan har jag tagit många bilder på min äldsta dotter, ja sen hon var pytteliten. Kan knappt förstå att hon blir tonåring om ett par år.

Jag har en farmor som bor på höga berget precis som Bamses farmor, säger hon. Så härligt hur de små tänker och vad de refererar till. Så här prunkande trädgård drömmer jag själv om att ha. Skogshortensian har helt tagit över berget i bakgrunden.

Efter dagar med tryckande värme kom äntligen åskovädret och det efterlängtade regnet. Så befriande att se och lyssna till. Bortom bergen kunde vi bokstavligen se hur det blixtrade över Lysekil.

Prickigt sommarskinn och tovigt hår efter alla salta bad.

Sista bilden i juli på trappan här hemma igen. Visst har hon vuxit så mycket bara på en månad. Textraden Jag ser dagarna komma och sen springer dom förbi kommer från den här Thåströmlåten. Jag tycker den sammanfattar juli så precis.

LOADING..