Drömmen om ett sommarhus i dalarna

Det senaste året har jag fantiserat om hur det skulle vara att ha ett alldeles eget sommarhus i närheten av den by där jag växte upp i dalarna. Det här huset har legat uppe på hemnet ett tag och jag har varit inne och kikat på det otaliga gånger sen det kom upp. Jag såg jag att det var visning på huset i går och jag gråter lite över att jag bor 50 mil därifrån. Inte för att jag skulle ha råd med ytterligare ett hus, men ändå. Känslan av att ett hus är ditt, känner du igen det? Jag älskar flaggfönstren och den faluröda färgen tillsammans med det gröna, de knotiga äppelträden och den lummiga skogen precis intill.

Jag har alltid önskat mig en skev gammal lada eller ett härbre i min trädgård. Med sådär charmigt lågt i tak så en får lov att böja sig för att gå över tröskeln och in genom dörren utan att slå i huvudet.

Och så tänker jag på hur jag skulle göra i ordning rummen. Här skulle jag välja en romantisk småblommig tapet, som inte alls är jag egentligen. Men i ett sommarhus i dalarna skulle det vara jag. Det är något med ljuset i det här rummet.

Sen tänker jag på vilken kulör jag skulle måla om de här träluckorna i, någon varmgrå ton förmodligen, som drar åt grönt.

Att renoveringsbehovet är stort bryr jag mig inte om. Allt behöver ju inte göras på momangen utan jag ser det mer som ett projekt över tid.

Men när det väl var klart skulle vi åka till vårt hus även på vintern, kanske fira jul och sportlov där… omgiven av den fina gärdsgården med skogen i bakgrunden. Fler bilder och information om huset hittar ni här. 

 1. Elin skriver:

  Åh, det där huset drömde jag om att bo i varje gång jag hälsade på min fd svägerska som bor i samma by. Så himla fint.

  1. Åh är det sant!? Vilket sammanträffande. Ja det är så otroligt fint!

 2. Elin skriver:

  Känner som Maria skrev ☝ drömmer åt och med er ❤

  1. Vad fint – tack snälla du <3

 3. Moa skriver:

  Skulle vara fantastiskt att se dig förvalta det! Hälsar ett Stockholmsbaserat fan med Dala-påbrå och som har sommarhus i trakten. Skulle också vara kul med mer inspo från Dalarna eller om du kan tipsa om bloggare som är baserade där (om det finns)?

  1. Tack Moa, det gör mig glad att höra! Jag ska absolut lägga det på minnet. På min Instagram @annacate kan du se inspobilder från mina resor till dalarna under hashtaggen #annacatesdalarna . Om någon annan har tips på bloggare som är baserad i dalarna så får ni gärna höra av er!

 4. Maria skriver:

  Åh det känns som att huset behöver dig och tvärtom. Hoppas någonstans att det blir så ♡

 5. Jeg ønsker meg også en sommerstue i Sverige. Etter å ha reist rundt på Öland i sommer, har jeg bare blitt mer forelsket i det svenske kulturlandskapet. Det er rett og slett vakkert, og på noen måter veldig likt Norge. Men også veldig ulikt, uten at jeg klarer å forklare det noe ytterligere.

  1. Så roligt att du känner så Julianne. Jag har aldrig varit på Öland men önskar åka dit en dag. Kram till dig

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

LOADING..