annacate-korall

I morse när jag vaknade kände jag att det var dags att prioritera och lägga lite kärlek på den här platsen. Jag har så lätt för att fastna i de där långa pauserna. I går skulle Nathalie och Sofia kommit hit men ett stillastående tåg ställde till det, så istället blev det en stranddag med min 4-åring. Jag har även hunnit med att träffa Katarina som jag följt en massa år via både blogg och Instagram. Så roligt att få träffas i det verkliga livet och hon var precis så som jag föreställt mig. Som att träffa en kär gammal vän.

annacate-coral

Jag har investerat i en ny kamera som jag håller på och lär känna. Först kände jag mig livrädd för den, men nu har jag gett mig den på att våga trycka mig runt på alla knappar och inställningar. Har suttit och tittat på youtube – klipp om just kamerainställningar. Är måttligt intresserad av det tekniska och går helst på känsla när det kommer till det mesta i livet. Till hösten ska jag gå en kurs i Photoshop som min vän Nanna tipsade om, en folkhögskola på distans och halvtid så det känns som det kommer passa mig perfekt. Jag jobbar nästan uteslutande i Lightroom men nu längtar jag faktiskt efter att fördjupa mig i Photoshop.

annacate-springtime5

I början av maj har min man födelsedag och i år firade vi honom med bruschetta och caprese till middag. Vi brukar rosta pinjenötter och blanda koriander med basilika i våran capresesallad, så gott. Det godaste jag vet just nu till och med. Efterrätten fick barnen bestämma så det blev chokladpudding toppad med vispad grädde. Kan inte minnas när jag åt chokladpudding senast.

annacate-springtime4

Solnedgångarna är något alldeles extra den här tiden på året. Något av det jag tycker mest om med vårt hus är ljusinsläppet. Att det flödar in från alla väderstreck.

annacate-sunset2

Som vid gårdagens solnedgång <3 Har ställt buketter med allium och fläder på ett par ställen här hemma, fungerar ungefär som doftljus.

annacate-stellamirabelle

En annan kväll fotade jag ett tapetjobb tillsammans med min dotter i hennes rum. Kvällsljuset var så där vackert som det kan vara på våren och försommaren. Skrev jag just försommaren? Ja men om ett par veckor är det ju juni. Ska försöka njuta till fullo resten av maj. Syrenen har faktiskt precis slagit ut här på ön. I slutet av maj åker vi upp till Dalarna så då hoppas jag få njuta en extra gång av syrendoften. De brukar alltid ligga några veckor efter oss. När resten av familjen åker hem ska jag stanna kvar och möta upp Nathalie för att göra ett roligt jobb med Visit Dalarna som ni får hålla utkik efter. Försommar i Dalarna, kan inte tänka mig något härligare just nu.

LOADING..