annacate-orsa3-6

Rubriken känns kanske inte aktuell just idag, när hösten känns i hela kroppen. Men jag hittade de här bilderna bland opublicerade inlägg och tänkte att det kanske är dags att väcka liv i den här slumrande bloggen.

annacate-orsa3-4

Jag tror det var fem år sedan vi hyrde det här huset i min barndomsort sist, och sen dess har jag haft svårt att släppa den här platsen. Det är något med de handblåsta fönstren och värmen som sitter i väggarna, de gamla ladorna som omringar gården, pionrabatterna och syrenbersån som barnen kan leka koja i.

annacate-orsa3-5

Baksidan av huset har den här vyn, med oändlig grönska som slutar någonstans där bland de blånande bergen långt i fjärran.

annacate-orsa-2

Vi kom dit på eftermiddagen dagen innan midsommar. Jag plockade in en bukett lupiner redan vår första kväll och smög upp för den knarrande trappan till övervåningen.

annacate-midsommartid-3

Tycker så mycket om de gamla listverken som fått stå orörda och hur trägolvet är lagt där i svängen in till sovrummet.

annacate-midsommartid-2

annacate-midsommartid

Spetsgradiner och en enkel midsommarbukett <3 Nästan så jag känner sommarpirret fastän jag njuter av hösten som är nu. Innanfönstren satt fortfarande kvar på övervåningen och de fick mig att minnas mitt barndomshem, hur jag inför varje vinter hjälpte till med att sätta in dem i mitt rum. Jag tyckte mest om att lägga dit bomullen, eller allra helst mossa om vi hade varit i skogen.

annacate-orsa

På midsommardagen bar vi båda blå klänningar vilket jag ville föreviga i det blå köket på övervåningen.

annacate-orsa3

Under de två veckor vi var uppe i Dalarna skulle jag varva semester med jobb för Olars Ulla inemellan. Resultatet kan ni se på deras hemsida nu i dagarna. Precis som i våras fick jag det fina uppdraget att med kreativ frihet få fota och tolka Ullas kläder, denna gång i dalamiljö.

annacate-orsa4

En kväll promenerade vi till tjärnen en bit bort och fotade i skogen. Barnen ville bada, däremot inte min man som skeptiskt tittade ner i det mörka vattnet. Är man van vid hav så är man, själv har jag inget emot att bada vare sig i mörka tjärnar eller insjöar.

annacate-orsa4-2

Solen letade sig in emellan granskogen.

annacate-orsa4-3

Alltid spännande med vattenfall och det mäktiga ljudet som överröstar allt annat.

annacate-orsa4-4

På hemvägen stannade vi till vid den gamla folkskolan i byn med en av de vackraste dubbeldörrar jag sett.

annacate-orsa4-5

Nyfiket kikade vi in genom fönstren, rymliga pärlspont beklädda rum med högt i tak. Vi fantiserade om hur det skulle vara att göra om det till bostad.

annacate-orsa5

Sista morgonen innan vi åkte tillbaka hem ställde jag klockan extra tidigt innan tåget skulle gå. Medan de andra fortfarande sov smög jag åter igen upp för den knarrande trappan till övervåningen och drack min första kopp kaffe.

  1. Moa skriver:

    Tack för inlägget! Har undrat över det huset och omgivningen sen du lade upp bilder på instagram. Gärna mer från det, vilken otrolig känsla! dröm!

  2. Sofia skriver:

    Men gudars skymning så vackert! Och de där dörrarna till folkskolan hur är det ens möjligt ♥️♥️♥️Måste va en saga där innanför !??

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

LOADING..