annacate-daffodils

Påskliljorna kikar fram här och var i trädgården och jag märker hur jag så smått fått dille på dessa gula skönheter. Tidigare har jag knappt tittat åt deras håll, avfärdat gula blommor överlag. Påskliljor, pingstliljor eller narcisser… osäker på vad som är vad eller om det bara är så att kärt barn har många namn?

annacate-daffodil

Det kommer med andra ord bli en hel del små buketter med påskliljor de närmsta veckorna. Till hösten ska jag se till att sätta flera sorter av olika vårlökar, eller narcisslökar, som cyklaminus Jet Fire, dubbel narcisser som Petit Four och Winston Churchill. Hur fin är inte denna, fjärilsnarciss Aprikos Whirl.

annacate-daffodil2

annacate-daffodil5

Helgen bjöd på sol och vårvärme och visst är det en speciell känsla att kunna ha öppna fönster igen. Nu har det dragit in kyliga havsvindar och i morse var det ett par minusgrader när vi vaknade. Typiskt aprilväder tänker jag. I helgen bokade jag in en resa till Köpenhamn tillsammans med min vän Swantje i slutet av maj. Det kändes så avlägset när vi började planera den i slutet av förra året, men nu är det ju bara en månad bort. Och då blommar kanske äppelblommen där utanför fönstret, om det nu blir några i år.

annacate-carpet

Förra veckan fick jag vår nya matta till vardagsrummet med posten, hela vägen från Amsterdam och Anna som säljer underbara vintagemattor. Jag tycker så mycket om de varma tonerna och tänker att de kommer göra sig fint med väggkulören där inne. Fler bilder utlovas. Nu ska jag ta tag i ett tapetprojekt och lyssna på senaste avsnittet av Inredningspodden där veckans gäst är Nirvan Richter, grundaren av inredningsföretaget Norrgavel. Kan verkligen rekommendera denna fina podd med Johanna som precis som jag själv är uppvuxen i Dalarna. Så mysigt att lyssna till hennes behagliga röst – och dalmål <3

LOADING..

annacate-

April kom äntligen och jag stannade kvar i ett långt andetag. Jag vet inte hur många gånger jag fotat den här vyn i mitt kök, tänker att ni är kanske trötta på den vid det här laget. Men det är något med köksbänksvyer som jag tycker så mycket om. Min egen ändrar jag om flera gånger i veckan. Byter ut ljusstakar, en ny blomma eller något jag plockat in från trädgården. Inte så mycket förändring egentligen, men det lilla gör mycket. Den blommande vårkvisten fick jag av Jette, eller Floramor som jag kallar henne. Den fick såklart en given plats direkt, där vi kan njuta av den varje dag. Älskar den här tiden på året, när det knoppas.

annacate-floramor

Jag har fotat mitt andra jobb till Floramor och Krukatös och lånade bland annat hem ett så fint handgjort smyckeskrin i bambu. Och fjärilsranunklar, denna spröda, vackra blomma har gått och blivit en favorit.

annacate-hanna

Apropå blommor så bjöd min vän Hanna in till en intim och mysig middag i sin studio härom veckan för att fira sin bok Hannas Blomsterpill och Mönsterlek. Jag tog inte med mig min kamera men Kristin fångade kvällen så fint så kika in hos henne. Blir fortfarande alldeles varm när jag tänker tillbaka på alla skratt och fina samtal den kvällen.

annacate-dahlia

Är det något Hanna inspirerar mig till (hon inspirerar mig förvisso väldigt mycket) så är det till att komma igång och odla mina egna blommor. Sen två veckor tillbaka har jag börjat förkultivera en rad sommarblommor här hemma, som zinnia, blomstermorot, rosenskära och aster. Dahliaknölarna jag satte ner i krukor har tro det eller ej börjat kika upp ur jorden, hurra! Glömde helt bort att spara och skriva ner vilka sorter jag planterade. Nöjer mig med… en slags dahlia.

annacate-april

Påskliljorna har börjat slå ut i trädgården och jag plockade med mig en stackare in. Ja det blåste ganska rejält i helgen och i måndags morse var det frost och – 4 grader när vi vaknade. Träfatet fick jag av min barndomsvän Nanna i försenad födelsedagspresent. Älskar det handmålade mönstret. Visst känns det väldigt Dalarna! Så fint när ens vänner vet precis vad en tycker om.

annacate-hallway

Velar lite fram och tillbaka huruvida vi ska behålla de befintliga färgerna i hallen på övervåningen eller inte. När vi flyttade in i huset för tre år sen var vi snabba med att ta fram pärlsponten och har sen inte haft ork till att fortsätta. Nya dörrfoder och golvlister ska upp och så var det det där med målningen. Pärlsponten har vi bestämt oss för att behålla i den beiga ton den har i nuläget, elementet likaså. Dörrarna däremot, lutar åt att de får en mildare grön ton. Fortsättningen följer, förhoppningsvis om inte alltför lång tid. Projekten är många nu, som om våren kom med lite ny energi.

LOADING..

Till skogen söker jag mig för att finna ro. Under trädens tak och och med den mjuka mossan under fötterna ser jag hur solens strålar silar ner på en bädd av klöver. De är så många och växer så tätt att de bildar ett mönster framför mig. Ett mönster jag målar av med akvarell och fyller med treklöverns vackra former, men gömmer en och annan fyrklöver med, för turen är på vår sida – Hanna Wendelbo.

annacate-inspolyckebo-3

annacate-inspolyckebo-4

En sen höstdag förra året tog jag sällskap med Tove till Botaniska trädgården i Göteborg. En fantastisk oas som bjuder på varierande natur, växter och trädgårdar. Vi letade oss upp en bit in i skogen, siktet inställt på att hitta den plats som kändes mest trolsk med John Bauer-vibbar. Jag drog på mig min brudklänning och lät mina bara fötter sjunka ner i den kalla mossan, mitt i klöverängen. Vi skulle fota inspirationsbilder till Hannas tapetkollektion Lyckebo, hennes fjärde i samarbete med Midbec.

annacate-lyckebomidbec-7

Jag älskar hur Tove fångar känslor med sin kamera, då behövs inga ord. Jag låter Hannas saga och imaginära plats Lyckebo få tala för sig själv nedan. Här kan du läsa hennes egna ord om hur tapeterna kom till.

annacate-sarahgreen

lyckebo_7_Othilia_28009_MF_72

lyckebo_5_Clover_green_28013_MF_72

lyckebo_2_Solvej_28021_MF_72

I_95A_28003_large

I_95A_28003_1_large

annacate-Lyckebo1

annacate-Lyckebo1-2

Bilderna är fotade hemma hos paret @hosmajorskan i Linnéstaden i Göteborg. Bland deras tillhörigheter har små berättelser fått utspela sig i mitt huvud. Osynliga väsen som dansat över trägolven, där huvudpersonen alltid är Hanna.

annacate-lyckebomidbec-8

annacate-lyckebomidbec-12

HannaWendelbo_wallpaper_Poppy

Lyckebo ingår i samma familj som Apelviken. Med namn som Poppy, Mirabelle, Sarah, Solvej och Othilia känns hon både romantisk och mystisk. Liksom självklar. Och väldigt lätt att tycka om <3

Foto: Tove Mattsson

LOADING..