annacate-mondaysfundays-4

annacate-mondaysfundays-3

Första måndagen i maj och det blåser kyliga vindar. Känns som våren kom av sig helt. Trots det står syrenen halvt i blom och i går kväll plockade jag med mig löjtnantshjärtan in från trädgården. En annan måndag i april däremot var det varma vårvindar i luften när jag åkte in till stan för att fira ByOns Hidden Capsuels SS19. De höll till på restaurang Gården i Vasastan här i Göteborg. Så roligt att äntligen få besöka detta ställe som jag hört så mycket gott om.

annacate-mondaysfundays-8

Sara från ByOn välkomnade oss i den härliga entrén där de dukat upp med blommor. Mondays for fundays var kvällens tema – fira in den nya veckan med måndagsblommor istället för fredagsblommor. En skön inställning som jag gärna tar till mig.

annacate-mondaysfundays-6

annacate-mondaysfundays-2

Jag var extra nyfiken på lokalen och inredningen då jag tror mig veta att Joanna varit med och inrett. Visst går det att ana hennes fingertoppskänsla där inne.

annacate-mondaysfundays

Så härliga båda de nya vaserna från ByOns senaste kollektion. Blev extra förtjust i den svarta vasen med den grovhuggna formen.

annacate-mondaysfundays-10

Här ser ni Sara från ByOn och Patrik som ligger bakom Gården. Jag fick lära känna de här två underbara människorna under en resa till i Italien förra hösten, Joanna och Daniels otroligt vackra bröllop vid Como sjön.

annacate-mondaysfundays-7

Under kvällen tog jag sällskap med Sara <3

annacate-mondaysfundays-9

Karin @hosmajorskan och Fredrik @awesomeinredning som jag lärt känna via Midbec var också där. Vi fotade ju den senaste tapetkollektionen Lyckebo hemma hos Karin och här kan du läsa ett hemma hos jag gjorde hos Fredrik tidigare i våras.

annacate-mondaysfundays-11

I vanlig ordning var jag bland de första att gå. Blir lätt så när jag har en båttid att passa. Innan jag gick hann jag plocka med mig några kvistar och blommor från den fina entrén. Omedveten om vad jag plockade på mig såg jag sen att jag lyckats matcha buketten med mig själv. Tusen tack ByOn för en härlig kväll, och tack till Bodil för lånet av de fina bilderna!

Foton i inlägget: Bodil Bergqvist

LOADING..

annacate-sara

En morgon i slutet av februari kom Sara hem till mig och hälsade på. Kan knappt förstå att det redan gått över två månader sen vi träffades. Ni som kikar in här då och då kanske minns att jag skrev om det efteråt. Sara är är en av dem som ligger bakom klädesmärket Sisters of the Black Moon som grundades i Austin / Texas år 2010. Sedan en tid tillbaka bor hon i Sverige tillsammans med sin man och två barn. Företaget sköts till stor del fortfarande i Austin, där även alla kläder sys upp för hand av en och samma sömmerska.

annacate-bluecolette

annacate-colettedress

Jag fick prova Colette dress i dusty blue som jag bland annat såg att fantastiska Sarah Klang nyligen bar under en av sina konserter. Så otroligt fin och välarbetad med sina puffärmar. Jag har även sett den skymta på bild hos Babes in Boyland i Ivory till deras kommande Wedding Workshop. Ser fram emot att få se de bilderna sen!

annacate-skjorda4

annacate-skjorda2

annacate-skjorda3

Sara är en sån varm och fin person som jag gärna hade haft omkring mig oftare. Trots att det var första gången vi träffades fick hon mig att känna mig bekväm framför kameran, här i Skjörda jacket. Det blev många fina samtal den dagen och nu går det att läsa en liten intervju med mig här. 

Tack för besöket Sara – hoppas vi ses snart igen <3

LOADING..

annacate-veranda-3

Under påskhelgens varma dagar blev vår veranda färdigbyggd. Vi är så glada över denna plats – tack kära pappa för all hjälp! Här är det nästan alltid lä, ingen insyn och utsikt mot berget. Just den här utsikten, eller trädgården överlag, var det jag föll för när vi var på visningen av huset. I maj har vi bott här i tre år. Känns som en evighet, på ett positivt sätt.

annacate-veranda

I morse när vi vaknade var det 15 grader varmt ute, trots en gråmulen himmel. Penny sprang ut i pyjamas, helt obrydd. Älskar att titta på henne i smyg, förundrad över hennes energi och fantasi som liksom lyser kring henne <3

annacate-veranda-4

Väderprognosen för dagen lovade rikligt med regn efter lunch. Vi bestämde oss för att måla klart det sista innan regnet. Så medans jag åt min frukost tittade jag på när min man jobbade. Ska tillägga att jag målat större delen av verandan dagen innan, så det kändes ändå rättvist.

annacate-window

Sen flyttade vi in och inväntade det efterlängtade regnet med vidöppet fönster. Så tråkigt att körsbärsträdet blommar över så fort sa jag till min man. Ja men när de blommat över blommar ju något annat. Ja det har han helt rätt i. Snart blommar syrenen.

LOADING..