annacate-korall

I morse när jag vaknade kände jag att det var dags att prioritera och lägga lite kärlek på den här platsen. Jag har så lätt för att fastna i de där långa pauserna. I går skulle Nathalie och Sofia kommit hit men ett stillastående tåg ställde till det, så istället blev det en stranddag med min 4-åring. Jag har även hunnit med att träffa Katarina som jag följt en massa år via både blogg och Instagram. Så roligt att få träffas i det verkliga livet och hon var precis så som jag föreställt mig. Som att träffa en kär gammal vän.

annacate-coral

Jag har investerat i en ny kamera som jag håller på och lär känna. Först kände jag mig livrädd för den, men nu har jag gett mig den på att våga trycka mig runt på alla knappar och inställningar. Har suttit och tittat på youtube – klipp om just kamerainställningar. Är måttligt intresserad av det tekniska och går helst på känsla när det kommer till det mesta i livet. Till hösten ska jag gå en kurs i Photoshop som min vän Nanna tipsade om, en folkhögskola på distans och halvtid så det känns som det kommer passa mig perfekt. Jag jobbar nästan uteslutande i Lightroom men nu längtar jag faktiskt efter att fördjupa mig i Photoshop.

annacate-springtime5

I början av maj har min man födelsedag och i år firade vi honom med bruschetta och caprese till middag. Vi brukar rosta pinjenötter och blanda koriander med basilika i våran capresesallad, så gott. Det godaste jag vet just nu till och med. Efterrätten fick barnen bestämma så det blev chokladpudding toppad med vispad grädde. Kan inte minnas när jag åt chokladpudding senast.

annacate-springtime4

Solnedgångarna är något alldeles extra den här tiden på året. Något av det jag tycker mest om med vårt hus är ljusinsläppet. Att det flödar in från alla väderstreck.

annacate-sunset2

Som vid gårdagens solnedgång <3 Har ställt buketter med allium och fläder på ett par ställen här hemma, fungerar ungefär som doftljus.

annacate-stellamirabelle

En annan kväll fotade jag ett tapetjobb tillsammans med min dotter i hennes rum. Kvällsljuset var så där vackert som det kan vara på våren och försommaren. Skrev jag just försommaren? Ja men om ett par veckor är det ju juni. Ska försöka njuta till fullo resten av maj. Syrenen har faktiskt precis slagit ut här på ön. I slutet av maj åker vi upp till Dalarna så då hoppas jag få njuta en extra gång av syrendoften. De brukar alltid ligga några veckor efter oss. När resten av familjen åker hem ska jag stanna kvar och möta upp Nathalie för att göra ett roligt jobb med Visit Dalarna som ni får hålla utkik efter. Försommar i Dalarna, kan inte tänka mig något härligare just nu.

LOADING..

annacate-mondaysfundays-4

annacate-mondaysfundays-3

Första måndagen i maj och det blåser kyliga vindar. Känns som våren kom av sig helt. Trots det står syrenen halvt i blom och i går kväll plockade jag med mig löjtnantshjärtan in från trädgården. En annan måndag i april däremot var det varma vårvindar i luften när jag åkte in till stan för att fira ByOns Hidden Capsuels SS19. De höll till på restaurang Gården i Vasastan här i Göteborg. Så roligt att äntligen få besöka detta ställe som jag hört så mycket gott om.

annacate-mondaysfundays-8

Sara från ByOn välkomnade oss i den härliga entrén där de dukat upp med blommor. Mondays for fundays var kvällens tema – fira in den nya veckan med måndagsblommor istället för fredagsblommor. En skön inställning som jag gärna tar till mig.

annacate-mondaysfundays-6

annacate-mondaysfundays-2

Jag var extra nyfiken på lokalen och inredningen då jag tror mig veta att Joanna varit med och inrett. Visst går det att ana hennes fingertoppskänsla där inne.

annacate-mondaysfundays

Så härliga båda de nya vaserna från ByOns senaste kollektion. Blev extra förtjust i den svarta vasen med den grovhuggna formen.

annacate-mondaysfundays-10

Här ser ni Sara från ByOn och Patrik som ligger bakom Gården. Jag fick lära känna de här två underbara människorna under en resa till i Italien förra hösten, Joanna och Daniels otroligt vackra bröllop vid Como sjön.

annacate-mondaysfundays-7

Under kvällen tog jag sällskap med Sara <3

annacate-mondaysfundays-9

Karin @hosmajorskan och Fredrik @awesomeinredning som jag lärt känna via Midbec var också där. Vi fotade ju den senaste tapetkollektionen Lyckebo hemma hos Karin och här kan du läsa ett hemma hos jag gjorde hos Fredrik tidigare i våras.

annacate-mondaysfundays-11

I vanlig ordning var jag bland de första att gå. Blir lätt så när jag har en båttid att passa. Innan jag gick hann jag plocka med mig några kvistar och blommor från den fina entrén. Omedveten om vad jag plockade på mig såg jag sen att jag lyckats matcha buketten med mig själv. Tusen tack ByOn för en härlig kväll, och tack till Bodil för lånet av de fina bilderna!

Foton i inlägget: Bodil Bergqvist

LOADING..

annacate-sara

En morgon i slutet av februari kom Sara hem till mig och hälsade på. Kan knappt förstå att det redan gått över två månader sen vi träffades. Ni som kikar in här då och då kanske minns att jag skrev om det efteråt. Sara är är en av dem som ligger bakom klädesmärket Sisters of the Black Moon som grundades i Austin / Texas år 2010. Sedan en tid tillbaka bor hon i Sverige tillsammans med sin man och två barn. Företaget sköts till stor del fortfarande i Austin, där även alla kläder sys upp för hand av en och samma sömmerska.

annacate-bluecolette

annacate-colettedress

Jag fick prova Colette dress i dusty blue som jag bland annat såg att fantastiska Sarah Klang nyligen bar under en av sina konserter. Så otroligt fin och välarbetad med sina puffärmar. Jag har även sett den skymta på bild hos Babes in Boyland i Ivory till deras kommande Wedding Workshop. Ser fram emot att få se de bilderna sen!

annacate-skjorda4

annacate-skjorda2

annacate-skjorda3

Sara är en sån varm och fin person som jag gärna hade haft omkring mig oftare. Trots att det var första gången vi träffades fick hon mig att känna mig bekväm framför kameran, här i Skjörda jacket. Det blev många fina samtal den dagen och nu går det att läsa en liten intervju med mig här. 

Tack för besöket Sara – hoppas vi ses snart igen <3

LOADING..