Välkomna hem till oss

_MG_4613

Igår när jag satt här hemma och jobbade kikade solen fram i ungefär 20 minuter. Jag satt i mörkret vid datorn och retuscherade men kameran låg precis bredvid mig så tänkte att jag skulle knäppa några bilder på vår övervåning som jag sällan bjuder in till. Som ni kanske märkt bor vi i ett ganska ofärdigt hus och övervåningen är inget undantag, oftast känns allt bara buhu på bild. Vi har gett oss själva 15 år att renovera hela alltet. Väggarna i trappen är det jag ser minst fram emot invändigt, att stå här på en stege och skrapa och sen måla är inget för en höjdrädd. Så länge kör vi på pippilångstrump-känsla och det är alltså här vi går upp på övervåningen där vi har våra sovrum, ett vardagsrum och mitt kontor.

_MG_4646

Det här rummet hann vi aldrig göra klart innan vi kom på det här med utbyggnaden. Och eftersom fönstret rakt fram inom kort kommer flyttas och dörren ut till takterassen kommer bli en sekelskiftesdörr in till vårt sovrum, så kommer vi vänta med sista fixet. Här låg det plastmattor på golvet när vi flyttade in, till vänster var det en 70-talsspalje som vi rev och byggde som ett litet förråd längst med trappen istället, ja ni ser dörren in till förrådet där till vänster.

_MG_4625

Väggarna är målade med äggoljetempera. Listerna ska också målas (sen). Den där tv:n tyckte jag var ett sånt bra inköp, the frame heter den, för att det ser ut just som en tavla, och motivet går att ändra (vilket barnen gör dagligen). Men antingen har vi fått ett riktigt måndags-ex eller så är tekniken tv-och-tavla lite för nytt och oprövat ännu. Ibland fungerar inte tv:n, ibland är det kontrollen som inte vill och mer än ofta är det någon kanal som inte går att få in. 4:an just som idol ska sätta igång, eller netflix när en precis valt film. Är inte helt förtjust, även om jag fortfarande tycker den är snygg som tusan.

_MG_4670

Den här oljemålningen som föreställer mig har jag ägt i 30 år. Porträttet fick jag när jag var 7 år, alltså exakt 30 år sedan, och det var väl inte direkt vad jag önskat mig i födelsedagspresent, men nu är den iallafall på en vägg. Kan inte minnas att jag var en person som gillade rosa klänningar och gulliga paraplyer, men så fick porträttet alltså bli. Tar med mig det när jag ber barnen byta från mjukbralla till finbyxa, för vems skull egentligen? Jag hänger om och flyttar tavlor rätt ofta, så det är inte alltid allt hänger spikrakt här hemma. Äsch, det tycker jag inte spelar så stor roll. Jag älskar blommor och växter också, och övervåningen är så ljus så här trivs de bra. Till höger står tre skott från min rumslönn. Jag köper inte alls mycket växter men det brukar vara konstant mycket grönt här ändå.

_MG_4657

Vänder vi på oss helt ser vi mitt kontor. Från början var det en glasveranda här ute men när vi flyttade in var det ett förråd och de fina fönstren slängda för länge sedan. För ett tag sedan fick vi ett par dörrar av min mans pappa som låg ute i deras skjul. Dörrarna passade perfekt här, och från att det varit ett stort funkisfönster och en balkongdörr här, har vi nu förvandlat även det här stället. Ja nu ska det ju målas och vissa plankor ska bytas ut. Men vet ni, jag gillar det som det är också. Det i sig är väl egentligen ingen bra drivkraft, men gör kanske vardagen lite mer välmående.

_MG_4662

Soffan och jag har aldrig kommit överens, men nyligen tog jag bort ryggstödskuden som antagit formen nedsutten saccosäck och la dit en massa kuddar istället. Nu blir en iallafall inte helt elektrisk av att sitta här. Såg förresten en 3 sits och en 2 sitssoffa på loppis idag, alldeles blommiga var de och är det något jag skulle vilja slå till på så är det just en sån. Vi får se, kanske kanske står de kvar där på lördag när det är loppis igen. Vad jag fyndade idag får jag visa någon annan dag. Vi har nämligen en kanonloppis här i stan, och den måste jag ju tipsa er om!

LOADING..

Jobbmåndag med Jill

_MG_4464

Idag har jag jobbat med Jill för Alcro. Landade i deras stora fina kök på förmiddagen och fick kaffe med varm mjölk till att börja med. Dessa lägenhetskök med avundsvärd takhöjd, så mysiga.

_MG_4445

Ett kort redaktionsmöte och uppdatering om livet, sen var det dags för första jobbet som hade jultema.

_MG_4406 kopiera

Vi behövde inte gå särskilt långt då jobbet var riggat i Jills vardagsrum där vi byggde upp en liten studio. Jag älskar verkligen att jobba länge med en bild, sätta ljus i lugn och ro, analysera skuggor och pilla med band som inte vill ligga som en själv vill. Till slut satt bilden och det var dags för lunch och iväg på nästa jobb.

_MG_4468

Mätta kom vi hit, till Individuell Människohjälp, som ligger på medborgarplatsen i Stockholm. Hit kan du tex komma om du vill gå på språkcafe eller kanske lära dig ett nytt språk. Deltagandet är såklart gratis. Jill fångade mig när jag regisserar två av de anställda på Människohjälpen. Alcro har genom sin färgfond skänkt färg hit och deras nya fina vägg skulle dokumenteras. Kul att få jobba med något så viktigt och värdefullt. Efter detta hann vi också reka i en yogastudio innan det var dags för mig att lämna stan. Nu blir det några dagar framför datorn med retusch innan det är dags för omslagsfotografering på torsdag och årets andra hemma hos på fredag. Och så var veckan igång!

LOADING..

Resan till Grythyttan

_MG_4333

Det verkar varit ungefär samma väder i stora delar av Sverige den här helgen. Grått. Jag tycker det är fantastiskt vackert vad det disiga vädret gör med naturen. Jag och min man har spenderat lördagen och söndagen på Grythyttans Gästgivaregård, en fin present jag fått som tack för hjälpen från en fin vän. Vägen dit var lite av behållningen faktiskt. Älskar att åka bil, lyssna på favvolåtar och bara skråla med.

_MG_4282

När vi kom fram vid 15-snåret var det kafferep med scones och godsaker. Jösses vad mysigt, vi satt länge och åt gott och planerade vår utbyggnad vi kommer ta tag i här så småningom. Utbyggnaden kommer bli vårt nya sovrum och det kändes verkligen lyxigt att få sitta i hus med anor från 1600-talet och skissa och visa varandra bilder vi sparat på Pinterest.

_MG_4271

Så här ser det ut mest hela tiden när vi är ute någonstans. Gillar en gamla hus så gör en, och då ska det undersökas. Byrålådorna i rummet vi sov i undersöktes också, hade de laxstjärtsinkat lådorna eller ej…?

_MG_4320

Oändligt vackert går jag bredvid och tänker när någon annan är helt inne i byggnadsvårdsgrejer.

_MG_4303

Blev med kompis också, väldigt kelsjuk.

_MG_4338

Undrar om de som bor här tycker den här vyn är lika fin som jag tycker.

_MG_4278

Här hade jag tänkt att taket som var så fint skulle komma med på bilden, så tänkte inte fotografen. Men det syns ju på näst första bilden. Så tjusigt.

_MG_4349

Lärkträd <3

LOADING..

Workshop med Sofia

_MG_7551

Omgiven av blommor, i en stor trädgård ligger Julitas växthus där Sofia höll morgonens första workshop.

_MG_7556

Det var lite överblommat på sina håll, men eftersom de planerar trädgårdarna finns det alltid något att njuta av.

_MG_7542

I papper eller på riktigt? På riktigt än så länge, men det var faktiskt blommor vi gjorde på Sofias workshop.

_MG_7566

De här stora hade Sofia gjort hemma och tagit med sig. Vilka skapelser! Det ser nästan ut som de är ute och turistar här i växthuset, så gulligt.

_MG_7577

En samling om ca 200 pelargoner finns på Julita, de kan ju tyckas rätt lika så här bredvid varandra, men det är alla olika sorter.

_MG_7595

Här är Annika som jobbar med inredning i Göteborg. En bild på nån som tar en bild, så meta.

_MG_7613

Sofia berättade grundligt hur hon hade byggt blommorna, tips och fallgropar som en inte bör hamna i.

_MG_7626

Och inte visste jag att crepepapper var en egen vetenskap, Sofia berättade om det senaste hon hittat som har de egenskaper hon eftersöker i ett crepepapper. Hon fick det här med blompyssel att bli intressant och inte bara roligt, och så är det ju när någon brinner för något, det smittar lätt av sig.

_MG_7654 kopiera

Paula Lundberg, keramikern ni vet, var en hejare på det här. Hon hann göra både en stor och en liten blomma av spillet som blev. Smart.

_MG_7589 kopiera

Det här är lite av min dröm till vår kommande veranda som jag tänker mig lite som ett orangeri, en plats där växterna kan övervintra. Jag har provat att plantera allt möjligt på verandan, men eftersom luften där inne står still så ruttnar det mesta. När vi bygger om blir ventilationsfönster viktigt.

_MG_7580 kopiera

Mari hittade en frukt som hon blev förtjust i, men ingen visste vad det var. Till slut visade det sig vara kvitten. Har ingen relation till den frukten, men visst är den fin!

_MG_7832 kopiera

Efter blomverkstad och lunch var det dags för dagens andra workshop med Babes in Boyland. Det blev ett ordentligt miljöombyte från växthus med massor av ljusinsläpp till Mejeriet där det var dunkelt, lite småruggigt och alldeles alldeles magisk. Ni ska få se.

  1. Hej hej Malin, ja jag var tvungen att googla och det verkar ju vara en väldigt gammal tradition det här med kvittenmarmelad. Var hemma hos min svärmor i helgen och hon hade plockat kvitten på en buske och gjorde likör. Spännande!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

LOADING..

Är det inte knasigt så säg

_MG_0022 kopiera

Häromdagen var jag ute och plockade lupiner i trädgården. Jag brukar tänka att de som besöker Sverige runt midsommar och tar sig fram via tåg eller motorväg måste tycka att vårt land är helt fantastiskt när de ser hav efter hav av lupiner i olika färger kanta upp sig längs med vägarna Men så här, i början av november och med ullmössa och ullklänning på känns det helt fel att sitta med en bukett lupiner. En fin bild med en tråkig baksida. Tänkte återigen passa på att tipsa dig med klimatångest om Klimatklubben både på instagram och nu även deras hemsida. Det är så otroligt skönt med handfasta tips och framförallt, att vara flera som vill åt samma håll. Ett annat superbra instagramkonto är Ekotipset som drivs av Ellinor. I precis samma braiga stil delas det ekovänliga tips i vardagen om allt mellan himmel och jord. Klimathotet blir tydligare och tydligare för varje månad nu känns det som och det blir inte längre ofattbart som de säger, att vi endast har tio år på oss att vända det här så att lupinerna får sin vintervila och slipper arbeta året runt. Har ni några bra länktips eller instagramkonton med eko-inriktning värt att följa? Hit me.

_MG_0030 kopiera

Follow my blog with Bloglovin

LOADING..

Hidden middag i stallet

_MG_7486

För några veckor sedan var jag på workshop hos mina bloggkompisar Babes in Boyland och Sofia Mokkasin. Nu har det ju gått ett tag sen dess och jag har legat på en hel drös bilder som jag tänkte lägga ut nu i omgångar. Efter att vi kikat runt på hur Arthur Bäckström och hans tjänstefolk bodde var det alltså hit till det gamla Stallet på Julita som vi gick.

_MG_7490

I det här huset bodde Arthur Bäckström och hans personal tills det att han gick bort. Köket ligger i flygeln till höger och vi som var på workshopen sov i huset till vänster. Kika in här om du vill se en magisk rundtur i ett det här fantastiska huset.

_MG_7381 kopiera

Tillbaks till stallet där Iminlillavärldavblommor, blomsterbutiken i Katrineholm som döpt sin butik efter den gamla filmen Rännstensungar, gjort enkla men ack så vackra blomsterarrangemang.

_MG_7386 kopiera

Det var en Hidden Places-workshop, och även om jag varit här förut så går det inte riktigt att jämföra när ett gäng begåvade kreatörer kapat en plats och fyllt det med lampor, blommor, musik och bubbel. Det enda vi hade emot oss var solen som var på väg ner.

_MG_7395 kopiera

Det var till att fånga det som fånga gick till slut.

_MG_7364 kopiera

Och tills sist var det allt för mörkt inomhus för att få till ett vettigt ljus.

_MG_7426

Mari och Matilda fixar det sista med dukningen innan middagen. Mari var förresten där som assistent och jobbade flitigt.

_MG_7478

Jag var bara tvungen att sticka ut en sväng och hålla solnedgången sällskap. Och tänka lite på att Arthur säkert tog ner sina gäster hit vid samma tidpunkt för att skryta lite över sin fantastiska utsikt. Hans stora hus ligger precis bakom ryggen. Sen var det middag och vegetarisk mat av Tommy Myllymäki. Har försökt hitta recept som kan stämma överens med vad vi åt, men inte lyckats. Det var bland det bästa vegetariska mat jag ätit. Jag ska fortsätta leta och berätta om jag hittar, det var matinspiration värd att sprida. Speciellt som vi är flera som vill laga mindre kött men kanske variera mer än pasta med tomatsås. Hur som helst gav oss middagen en mätt och belåten känsla men också korta personliga historier när vi alla presenterade oss och berättade lite om vilka vi var. Vilken  blandning människor! Det här tog ungefär hela middagen, och efter alla intryck och lång dag var det lagom att runda av.

_MG_7531 kopiera

Dagen efter vaknade vi till solen som var på väg upp på helt andra sidan huset. Då hade Sofia varit vaken i flera timmar och förberett workshopens dag 2 för oss i växthuset, vissa hade haft sin bästa natts sömn och vissa hade inte sovit alls. Och alla pratade om att den där Arthur Bäckström kanske hade ett finger med i det spelet. (dock inte jag för jag tror inte på spöken, men allt blir ju så mycket mer spännande om en gör det!) Så, fortsättning följer.

LOADING..

Så äntligen Halloween

_MG_0382

Så äntligen dags för Halloween! Eller Alla Helgona för den som föredrar det. Jag har bunkrat upp med godis, spökat ut huset och satt mig för att vänta på små utklädda besökare. Men icke. Har samma problem på påsken dessvärre, en stor påse godis som bara blir liggandes (skoja bara, den försvinner alltid lika mystiskt utan att någon i familjen ätit något). Hörde förresten en tumregel i veckan, fredag bus – lördag ljus. Mycket förvirrande det här med när barnen ska gå bus eller godis, men om vi etablerar bus-och-ljus-metoden så vet vi alla när vi ska förvänta oss besökare. Idag blir det inga ljus för oss, vi ska strax åka till Stockholm och kolla på vår kompis som spelar med i Skamceremonin, jag tänker rekommendera er alla att gå på den trots att jag inte ens sett den, den har nämligen fått så himla bra recensioner. Känner du någon som går på mellanstadiet är det här en bra grej att göra ihop, de kan ju annars vara lite svåra att få med på saker är min egen erfarenhet som mamma till en 11-åring. Blir spännande att se hur det här tas emot. Ha en fin Halloween, eller Alla Helgona för den delen.

LOADING..

På ny adress

_MG_2545 kopiera

_MG_3075

_MG_7326

_MG_4576

IMG_0161

IMG_4385

IMG_6468

Köpenhamn-147

IMG_8298

_MG_3198

_MG_3409

_MG_4583

IMG_6647

IMG_6528

IMG_4897

IMG_8519

IMG_4222

IMG_3595

_MG_7194

_MG_5442 kopiera

_MG_5399

_MG_4841

_MG_4774

Strömsfors-044 kopiera

grandpa-101 kopiera

IMG_9276 kopiera

jul-015

_MG_5167

Hej och välkomna hit! Jag har precis flyttat in här på Lantlivs bloggportal och tänkte att det ju vore lite trevligt för er att få kläm på vem jag är. Eftersom jag jobbar som fotograf så får presentationen mestadels ske i bild. Det känns tryggt och bra för mig som just nu är nästintill övertaggad, så lika bra att bilderna får tala för mig. Men lite kort då.

Jag har jobbat med bild sen jag var 17 år, då gjorde jag om min linje på gymnasiet och började praktisera på heltid hos en fotograf i Örebro. I år är det 20 år sedan och idag jobbar jag mestadels med inredning, men även med mat och porträtt.

Fotografi betyder kort och gott måla med ljus och det är precis så jag lärt mig se omgivningen, i bild. Jag älskar skillnaden mellan just och mörkt och det är ofta precis där emellan som det händer en massa spännande saker. Där är verkligheten och vardagen rätt lika bilden, det finns ljust och mörkt men också en hel del däremellan. Här på min blogg kommer jag visa er mina vardagsbetraktelser och mina jobb, mina tankar och inspiration om hållbarhet, livet i staden vi bor i, renoveringen av vårt hundra år gamla hus och ni kommer få följa med mig på jobbet där jag visar vad jag gör om dagarna. Men kanske att det ändå är vardagsbetraktelserna jag brinner för mest. De små blöta tassavtrycken i hallen en söndagsförmiddag om ni förstår vad jag menar. Det okontrollerade. Och i nästa stund står jag med samma kamera och jobbar med en och samma bild i fem timmar, högst kontrollerat in i minsta detalj.

Jag bor i Strängnäs med min man och två barn. Jag har också en trogen följeslagare, en hund i kattkropp. Han är där jag är och eftersom jag jobbar hemma en hel del är han väldigt tacksam att få med på bild, samt han är den mest medgörliga i familjen vad gäller att överhuvudtaget vara med på bild. De andra är sådär förtjusta.

Jag hade sagt till mig själv innan att jag INTE skulle be er om hjälp vad gäller uppslag här på bloggen för att jag tycker ändå att jag genom åren har hittat ett upplägg jag trivs med och som jag tycker fungerar. Men OM det är så att du som kikar in här under tidens gång tycker att något är extra bra får du gärna lämna ett hjärta eller en kommentar, det skulle göra mig så glad. Och lite medveten om vad ni gillar och inte! Det är ju ändå därför jag är här. Jag hoppas ni kommer uppskatta en salig blandning, för det är vad som kommer finnas här inne. Precis som livet oftast erbjuder, en palett av alla dess färger.

 

  1. Känns såååå tryggt att få svara ett välkänt namn så här första kommentaren på ny portal… Piju, nu har vi premiärat kommentarsfältet också 😀 Tack för att du kikade in Karin!! Stor kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

LOADING..

En kylig morgon i Strängnäs

Det här är en rätt förekommande scen här hemma på helgerna, konsert, vare sig en vill eller inte. Jag är inte så värst snobbig, men när det kommer till dubbla ljudkällor sparkar jag bakut. Och att lyssna på när någon typ repar. Allt annat går bra, extra bra är det när en får önska låt.

Jag visste ju att det skulle bli minusgrader, och att det kanske skulle snöa. Men ändå var det först när snöflingorna dalade ner som jag kutade ut och plockade de blommor som klarat natten, vissa som var på gränsen fick åka med. Tänkte att de fina kommer lyfta de lite mer sorgliga. Det var så fasansfullt kallt i köket på morgon, endast 15 grader och vi körde för fullt på vedspisen. Ni ser den lilla spisfläkten va? Den är inte det vackraste ting men den sprider värmen i rummet och det behövs.

De sista kämparna. Den här bänkskivan har vi förresten gjort själva. Tycker mycket om den trots att den inte alls blev som vi tänkt. Jag hade i ett ljust pigment i och tänkte att skivan skulle bli som sandfärgad. Ja som ni ser blev det något helt annat.

I köket på morgonen är jag oftast själv så när som på katten och jag passar på att ta hand om mina växter. Eftersom köket är så kallt just nu (vi har inte installerat en radiator än) så trivs växterna rätt bra. För några veckor sedan tog jag mod till mig och klippte av min klockmalva. Jag är så rädd att den ska dö nu, men det går ju inte att ha en lång pinne bara, beskärning var ett måste, och nu hoppas jag att den är stark nog att klara hösten och vintern lite avklippt.

Fårskinn överallt, det går inte att sitta här utan.

Det är så mysigt att sitta här. På fredagskvällen eller söndagsmorgonen. Kudden har jag köpt i en antikaffär i Stallarholmen. Mona som driver affären har jobbat som scenograf till Hasse och Tage och mycket av det hon säljer är gammal rekvisita som medverkat i filmer. Kanske jag har en kändiskudde här i köket alltså.

Projekt hall har dragit igång och vi har börjar skrapa bort den gamla färgen för att få det helt trärent. Inte så jobbigt om en har en speedheater (har!! Tack och lov) Men jag har ingen aning om vad vi ska ha för kulör här sen, eller vilken typ av färg vi ska måla med. Kanske ljusgul äggoljetempera, eller linoljefärg i grön umbra, min favorit. Så svårt, speciellt som vi inte riktigt tänker att det ju bara är färg och går och måla om.. Orkar inte tänka på att måla hela hallen med en vägg som är typ 7 meter hög två gånger, nej hallen får nog faktiskt vara for life.

Solrosorna så här fick mig att tänka på van Gogh´s målningar. Passar på att tipsa er om en film jag inte ännu sett men är sugen på att se, en film om just Vincent van Gogh och hans liv. Filmen är gjord helt i olja, alltså flera konstnärer har parallellt målat oljemålningar som sedan satts ihop och blivit film. Kika på trailern här om ni blir nyfikna. Såg att en filmklubb här i Strängnäs skulle visa filmen och blev så pepp. Annars gissar jag att den kommer gå att hyra så småningom. Älskar för övrigt hans porträtt, hittade en bok om honom i en reception dit jag kom rätt ofta och blev helt tagen av hans färgvärld och hur mångfacetterad han ju var. Långt ifrån endast solrosor. Här var det inte lika frodigt idag utan mest om hur en kall morgon hos oss kan se ut. Ha det fint tills vi hörs.

LOADING..

Midnight Garden

Tadaaa! Redan nu idag får vi lov att visa er vad vi jobbat med de senaste veckorna.

Mitt och Maris jobb för Boråstapeter lanserades idag, ett jobb där vi fått fria händer att tolka 2019 års trendfärger i kollektionen Pigment. De enfärgade tapeterna i de 5 kulörer som plockats fram för nästa år går under namnet Midnight Garden. Lite av ett drömjobb har det varit det här.

Alla bilder är plåtade i naturligt ljus. Ibland kan det vara lite knixigt med färgåtergivningen när det inte är blixtljus, så mycket av färgställningen är gjord i Photoshop. Och hur fantastiskt begåvad vår tapetserare Benita på Pigmenta än är, så har det krävts en del fix i retuschen, det gör det alltid. Det är rätt svårt att få till raka kanter i ett 170 år gammalt hus, utan golv, lister och foder, även för ett superproffs. Men vilket höjdarteam vi har varit, alla går in och gör sin grej, älskar när det flyter på så. Och kan ni förstå att Benita tapetserat med riktig tapet, helt på egen hand, släpat och burit och fixat. Hela projektet är förresten women-made-certifierat.

Den certifieringen hittade jag på nu, men tänker att det tåls att upprepas till alla er tjejer och kvinnor därute som kanske tror att det inte skulle kunna vara så. Jorå, uppdraget har vi fått från Karin på Boråstapeter. Benita har tapetserat, Mari är stylist, jag fotograf och retuschör och Mari har satt formen för trycksaken. En liten inhousebyrå nästan.

Det här var den plats som fick mest rumskänsla och det går att se potentialen i huset ännu mer i och med lite möbler. Det kommer ju bli helt fantastiskt vackert när det är färdigt här! Galet alltså, men så är jag ju en sucker för den här typen av dörrblad, fönsterfoder och annat vackert i original.

Alla rum har en miljöbild och en detaljbild, så 10 bilder totalt. Listen som så fint klär in vingen på murstocken. (får en bygga så idag?)

Ah men det här var kanske den mest utmanande bilden pga mörkret inne i skafferiet. Det var så enormt långa slutartider, det gick knappt att se något där inne så att flytta saker och sköta stylingen i kombination med att det inte fanns något golv gjorde att bilden tog så himla mycket längre att jobba fram än om det funnits sånt där lyxigt som ljus och något att stå på.

Och långa slutartider gör också att kvalitet blir sämre, de mörka partierna kan spricka upp och det kan bli som kanter i skuggövergångarna i bilden. När jag hade retuscherat klart jobbet fick jag hjälp av min snälla och väldigt begåvade kompis Madly som bara jobbar med retusch. Kolla in hennes jobb för inspiration. I hennes studio kunde jag gå igenom bilderna på hennes skärm tillsammans med provtrycken. Ja det är liksom inte bara att dra fram en kamera, det är så himla mycket mer jobb.

Den här panelen är väl lite smått fantastisk. Jag har funderat på om det skulle bli snyggt att bygga något liknande, ja inte hemma hos mig, här skulle något så pampigt kännas malplacerat. Men undrar hur lång tid det skulle ta att ge sig på ett sånt här projekt och om det skulle få en autentisk känsla. Blir inspirerad av själva iden, att klä väggarna så här, dessutom har panelen målats i 2 olika kulörer. Wow!

Det här var nog vårt favvo-rum från start. Jag tycker verkligen om allt här inne och det här med att få ha ett bord mitt i rummet, det är så jag drömmer om att möblera alla mina rum. Mari släpade med sitt urvackra bord hemifrån som vi bar in balanserandes på bjälklaget. Och sen ut igen. Vad en gör för konsten ändå! Och idag känns det ju så värt alltihopa, så roligt att Boråstapeter gillar vad vi gjort trots att det kanske inte är så redovisande ljus att visa tapeter i. Men är det midnight så är det.

Och så vi då, jag och Mari behövde ju en bild på oss också. Så märkligt att vara så trött efter allt jobb och ställa sig mitt i dammet och smutsen och byta om till blus. Och Mari ville inte ha sina skor och jag hade allmän byxångest, så den här bilden tog nog lika lång tid som skafferibilden. Och veckan efter köpte jag tre par långklänningar för att slippa byxor helt. Det var ju en bra lösning ändå. Det känns som att veckan tog slut nu, men så är det ju verkligen inte, veckans bästa dag imorgon, då ska jag fånga dagen och kanske jobba halvdag. Det gäller att vila när det går för nu är det flera roliga projekt på gång här framöver. Ska bli kul att få ta med er på dom så småningom! Ha det fint

LOADING..

Jul för tidningen Lantliv (ja nu drar det igång!)

Nu drar julförberedelserna igång i magasinen. Blir det inte tidigare och tidigare för varje år? Eller kanske inte, det är ju snart november och tidningarna kommer ju ut ungefär samtidigt varje år. Men jag är oftast inte riktigt ”där” då när hela julkarusellen startar, trots att vi ju började jobba med jul redan i september.

Det här jobbet gjorde vi ett hus utanför Stockholm där det står en gammal lada på gården. Ett älskat hus som nyligen blivit sålt. Hoppas så att säljaren hittar sitt nya drömboende. Det märktes verkligen när vi var där att det inte var helt enkelt för honom att tänka på att flytta, men nu har huset tydligen sålts innan visning. Ni kan kika in hos Mari så hittar ni också länk till när hon och Anna var där och plåtade inför försäljningen.

Det här jobbet har alltså jag och Mari gjort för tidningen Lantliv i det numret som kommer ut idag.

Men sånt här småpyssel är ju perfekt att starta med redan nu, pepparkaksdekoration tex. Risken är väl att den inte blir så långvarigt som ända fram till jul…

 

LOADING..

Plåtning för Les Petits

En ny kund till mig lanserade idag sin nya hemsida med kläder, leksaker och annat smått och gott för barn. Ja eller till barnens föräldrar kanske. Klicka vidare till Les Petits och kolla den fina hemsidan och framförallt de fina sakerna. Kvalitativt och en fantastisk färgskala.

Jag och Lina på Les Petits sågs för bara några veckor sedan här i Strängnäs och plåtade deras sortiment. Både produktbilder och genrebilder. Det var så himla roligt att gå loss på produkterna i lokalen vi var i, en keramikverkstad som ligger mitt i stan men som just nu står tom. De letar förresten efter keramiker som kan husera där, det här är värsta chansen om du gillar keramik för det kommer finnas brännugn och annat måste-ha som kanske inte alla hobbykeramiker har. I en jättehärlig lokal, mitt i fina lilla Strängnäs. Hallååååå, keramiker, var är ni??

Min Doris kom förbi efter skolan och hjälpte oss med några bilder. Fick tjata lite, och att det fanns en bäbis med verkade hjälpa som lockbete. Och en glass.

För att variera produktbilderna lite tog jag med två fonder. De blir ju rätt snabbt lite knöliga och tråkiga, men istället för att försöka få det perfekt knövlade vi ihop pappret helt och hållet, tycker det blev en sån himla fin effekt. Även om det säkerligen gjorts förut är det så himla härligt att i stunden få ett infall som blir bra.

Jag vet inte om det syns så bra, men på de stora genrebilderna har jag lagt på ett korn i retuschen för att få en negplåtad känsla. Jag är helt inne på korn nu, ni kommer få se mer av det kan jag lova. Titta noga speciellt i de lite mörkare partierna. Mmmmm.

Lina hade med sin lilla Bonnie, 4 veckor gammal. Hon har inte en aning om att hon fick vara modell, hon sov mest gott hela tiden när vi susade runt. Bra betyg för den här fina cocoonen tänker jag.

Ett annat infall var att jag sprang på en färgburk med mörkt brun hemma 10 minuter innan jag skulle vara på plats. Den och en pensel fick följa med och det blev grunden för den här bilden. Här börjar det bli mörkt, det var verkligen på håret att det gick att plåta. Så mycket fint och hållbart inne på Les Petits. Och jag tänker att allt som är i ull har ett bra andrahandsvärde, så då blir det ju liksom försvarbart att lägga en slant. Sånt här fint fanns inte riktigt när mina barn som nu är 11 och 8 år var små, nu är det ju liksom vardag med kläder som inte är knalliga i färgerna. Och så länge de är små får en ju faktiskt välja själv, tänk på det, här hemma är det just nu Armani och Hugo Boss som gäller för den äldsta, hjälp alltså! Men jag kommer fortsätta föreslå lovikavantar och hävda att det är coolt att blanda ullvantar med Adidas-jacka. Även om han får bekosta sina dyra märkeskläder själv är jag dubbel till detta. Men han är inte jag, och jag kan inte driva min kamp genom honom, det vore inte rättvist. Förhoppningsvis hittar han en balans han trivs med, och hey, jag minns nog den där Champion-tröjan som var det absolut (absolut!) viktigaste plagget när jag var i samma ålder. Allt har sin tid, ha tillit till tiden tänker jag då.

LOADING..

Behind the scenes för Boråstapeter

Hej! Jag har haft fullt upp nu i två veckor med allt möjligt, bland annat det här, ett jobb för Wallvision och Boråstapeter. Jag tänkte visa några behind the scenes eftersom själva jobbet först kommer lanseras nästa år. Jag och Mari fick i våras frågan om att jobba tillsammans med Boråstapeter och när vi fick höra om produkten och se moodboardet blev vi eld och lågor. Det här skulle passa oss perfekt! Så gick sommaren och hösten kom, vi rekade locations som tokar och hittade till slut det här fantastiska huset som är under stor renovering. Ni som sett våra rek-bilder minns kanske att vi hoppade runt på bjälklaget. Så tidigt förra veckan lämnade jag Strängnäs och åkte längs med vägarna som stämningsfullt bar kvar på dimma.

Vi hade redan bestämt vinklar och utsnitt, men sen är det ju inte alltid så att allt funkar i praktiken. Det måste testas, stol eller pall, vad blir bäst för bilden…

Väggarna i det här huset är helt fantastiska, här är hallen och en putsad vägg.

Väldigt mycket smuts, som det ju blir när en renoverar, och under några lager damm finns det finaste finaste golvet och bara väntar på att få vara en del av någons vardag. Eller kanske bara väntar på en hink med linoljesåpa.

Den här kransen försökte vi med lite överallt men den gjorde sig inte rättvisa någonstans. Så fin tycker jag, men ibland måste även favoriter ryka, hur svårt det än är.

Som två små nissar jobbade vi i huset, Mari med mössa för att förstärka tomtenissekänslan. Skivorna bakom fick bli tillfälligt golv där det inte fanns något. Har aldrig jobbat utan golv förut och var så otroligt tacksam när jag kom hem för att det problemfritt går att knata runt. Kändes otroligt skönt med ett golv just då, spännande hur perspektiven förskjuts.

Maris fina tavla som hon hittat i deras hus när de renoverat. Den fick nu vara en del av jobbet och den passade alldeles perfekt som rekvisita.

När arbetsdagen tog slut var dimman åter. Det är svårt att hålla sig från att ta upp kameran när det är så himla vackert överallt.

Naturen ger sitt allra sista nu, och det är bara att tacka och ta emot. Önskar er en trevlig helg så hörs vi snart igen!

LOADING..

Jag har iallafall fin utsikt

Jag gör lite allt annat än jag borde idag. Menyn från helgens kalas sitter kvar på väggen i köket och kvar finns också massor av äppelpaj. Den blev inte så god som jag hoppades på och ibland kanske det ändå är bra att följa recept. Ska återgå till succéreceptet i Lillingboken, 100% garanterat äppelpajperfektion med calvados och mandelmassa.

De här högarna med papper är anledningen till att jag irrar runt. Minsta lilla borttappat kvitto eller oklarhet gör att jag tappar fokus dessvärre. Men idag måste det bli klart för imorgon sätter vi igång att plåta för Borås-tapeter i det hus vi varit och rekat i. Kommer ni inte ihåg så kika här, det ska verkligen bli spännande att se huset med tapeter. Mari och Benita jobbar just nu för fullt där.

Nu är fönstren som en tavla, eller nästan som en brasa som blicken fastnar i. Jag kämpar på med mina avokadoträd där på fönsterbrädet. Jag började i februari men ingen kärna tog sig, eller jag var kanske för otålig. Gjorde om och satte ungefär 10 kärnor och nu har nästan alla kommit upp, så roligt!. Tricket är tydligen självbevattningskrukor eftersom avokadon dricker så kopiöst mycket. Jag var hos en kompis förra veckan och hennes träd är ända till taket och behöver snarare klippas än växa. Jag har förresten alltid en vattenkanna ståendes vid vasken där jag häller allt spillvatten istället för att hälla ut det. Det är en gammal rutin sedan långt innan vattenkrisen så den rutinen går av bara farten. Hörde ni förresten nyheten igår om att vi varje dag konsumerar ca 200 liter vatten men att vi endast dricker 1% av allt det? Det är fortfarande industrin som är de stora vattenkonsumenterna, men vill ändå skicka ut ett litet tips om vattenkanna vid diskhon.

En långt mycket roligare nyhet än gårdagens klimatrapport och det låga grundvattnet är att Maria Soxbo, Emma Sundh och Johanna Nilsson startat klimatklubben.se, de har redan hunnit få över 1000 följare på instagram bara över en natt och jag ser med spänning fram emot vad de kommer ge oss för tips framöver. Nu ska jag ta och samla ihop det allra sista i pappersväg och preppa inför morgondagen. Se till att få i er lite höst nu innan löven försvinner för i år!

LOADING..

Hemma hos Arthur Bäckström

Just detta hemma-hos är lite speciellt eftersom vi aldrig träffade ägaren till huset, eller förra ägaren, Arthur Bäckström. Och det var ju i samband med att vi var på Hidden Places, Babes in boyland och Sofias workshop. Han lever inte längre utan donerade sitt gods på Julita till Nordiska museet 1941. Idag är godset mindre men det som finns kvar är bevarat och underhålls kontinuerligt av personalen som ibland även bor på gården.

Den guidade visningen på Julita gård vill visa livet från tjänstefolkets sida och berätta hur det kunde ha varit som anställd för Arthur Bäckström. Och vi började såklart i husets hjärta, köket. I det här fallet låg hjärtat i centrerat i huset utan i en separat flygel som maten fraktades från in i det stora huset innan servering.

Sekelskifteshjärtat bankade extra hårt när vi stod här inne. Här får vi väl ändå konstatera att de gjort en del hållbara val, sekelskifte har såklart inte alltid varit så åtråvärt och modernt som idag, men den gedigna känslan och att allt hänger ihop är ju det vi har tagit med oss och som fortfarande är aktuell.

En avundsvärd entre. Och kolla fodret runt dörren…

Det var mycket som inte var slump i det här huset. Mycket spännande att gå runt och leta efter återkommande detaljer och vår guidade tur som skulle ta en timma tog två. Ja det fanns en del att avhandla.

Så här skulle ett rum för en anställd hos Arthus Bäckström runt sekelskiftet kunna se ut. Torftigt, spartanskt och alldeles alldeles jättevackert.

Efter att maten lagats fraktades den in hit till uppvärmningsköket för att sedan åka hiss upp till salongen där middagens skulle serveras. Nu bodde det inga barn i huset, men alltså jösses vilket kul bus det hade varit, att åka mathissen.

Här är golvet så jobbigt vackert att det gör ont. Jag har förresten gått den här turen förut, om ni vill se ett bildkavalkad av bilder från ett somrigt Julita så klicka här.

 1. Det är så intressant att få höra husens historia. För något år sedan var vi på Nääs slott och då berättade dom att köken ofta låg utanför det stora fina huset eller slottet för att det ibland brann i köket och då ville man inte att det viktigare huset skulle brinna upp eller skadas. En annan rolig sak var att slottsherrens sovrum inte hade några hörn utan var rundat upp mot taket, på så sätt kunde inga spöken eller onda andar gömma sig i hörnen… : )

  1. Ja alla dessa små egenheter och framförallt en lång tids erfarenhet av vad som funkar är så himla intressant att få ta del av. Det är ju ofta så att saker och ting inte tillkommit av en slump, utan som i ditt exempel med rundade hörn, finns det en helt logisk förklaring. Hoppas han sov gott!! Och att lägga en brandrisk en bit från huset låter ju också fullt logiskt. Nääs, har inte varit där. Får avverka de närmsta platserna först och jobba mig bortåt Gbg-trakten 🙂 Tack för kul inlägg och kan starkt rekommendera Julita om du inte varit där, Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

LOADING..

Från det ena till det andra…

Jag är glad att september och oktober jobbmässigt varit fullpackade. Jag har haft lite vårkänslor på det sättet att så här många projekt samtidigt brukar jag oftast ha i maj och juni. Tacksamt också att fortfarande kunna jobba i naturligt ljus, snart kommer vi vara i ett mörker större delen av dagen. Hösten började med alla omöjliga typ av uppdrag och jul som vanligt. Har tex hunnit med några personporträtt till företagare jag känner, funderat på om jag ska skaffa mig ett kontor och så har jag fått plåta på hemmaplan också, så roligt! Nu närmast väntar ett lite större jobb för Boårstapeter. Jag och Mari har varit och rekat i ett magiskt hus utan vare sig glas i fönstren eller golv på ena våningen, först sent på kvällen i mörker då vi fick gå runt med lamporna från mobilerna och försöka att inte trilla ner i grunden. Sen lite ljusare tillsammans med Benita på Pigmenta som ska hjälpa oss med tapeterna. Igår spikade vi färger och vinklar, svårt eftersom det finns så många rum och vissa favoriter fick då ryka. Men nu har vi en plan och här kommer ett av mina favoritrum som bland annat fick stryka på foten. Ja då kan ni ju kanske tänka er hur de vi valde ut ser ut!! Fortsättning följer, redan nästa vecka ska vi börja plåta. Längt på det, men först en träff med Mari i Uppsala för ett Lantlivsjobb. Hjälp vad tiden springer iväg. Ha en fin dag ni!

LOADING..

Middag i stallet

Idag har jag skrapat en byrå i fem timmar i streck så är trött i både huvud och händer, men ett kort inlägg inför ett större om  workshopen jag var på känns ändå som ett måste en söndagskväll! Babes in Boyland hade alltså en tvådagars workshop, Hidden places, tillsammans med Sofia MokkasinJulita gård här i Sörmland. Efter att gått på rundtur i Arthur Bäckströms hus, sista ägaren av Julita innan godset skänktes till Nordiska museet, var det dags för middag i stallet. Det som alltså var Arthur Bäckströms stall en gång i tiden. Här har tiden stått still, på ett positivt sätt, och Babes-brudarna hade gjort den finaste dukningen tillsammans med blomsteraffären I min lilla värld av blommor. Porslin från Granit om någon blir sugen på det. Så spännande att lära känna nya personer på det här sättet, under middagen signerad Myllymäki som verkligen var något utöver det vanliga, gick vi bordet runt och fick lära känna varandra lite extra. Det blev en massa roligt prat och djupdyk in i varandras liv. Detta borde en utsätta sig för oftare, lärorikt som tusan. Om inte annat för att träna på vad en ska säga om sig själv, inte så lätt alls faktiskt. Nej nu ska här låta ömma händer med blåsor få vila. Vi hörs i oktober

LOADING..

Köket som håller hundra år

Jag vet inte hur en hanterar att ens kök är med i Lantliv. Det är ju liksom inget jämfört med Nobels fredspris, men å andra sidan är det dumt att jämföra utmärkelser och bedrifter. Det räcker väl egentligen med att vara nöjd över att en kökrenovering på tre år börjar närma sig sitt slut, och går det dessutom att inspirera andra på kuppen så är ingen gladare än jag eftersom själva essensen av byggandet av köket alltid har varit hållbarhet. Hållbart på det sättet att vi inte tänker göra om köket om 10 år. Inte ens om 20. Och får vi bestämma så K-märker vi köket så de som får ta över efter oss inte heller får slänga ut det. Vi inbillar oss nämligen att det här köket ska hålla i hundra år. Sjukt bra målbild va? Sen kanske vi målar om under åren, med linoljefärg eller äggoljetempera, som vi gjort hittills. Men eftersom det tog en sån evinnerlig tid kanske vi inte ens gör det. Jag är så himla nöjd precis som det är. Ser ni förresten hur fint Mari stylat vårt kök! Lantlivs nya keramikkollektion tillsammans med paradisverkstan passade ju som handen här hemma hos oss, den är förresten alldeles ny. Jag måste ge en liten extra applåd till Mari för att hon så lyhört och med största respekt förhöjt känslan av köket vi jobbat med så länge, TACK igen! Läs mer i senaste Lantliv.

LOADING..

Mina vänners stuga till salu

Mina vänner säljer sitt sommarhus och jag hjälpte till att föreviga det hela. Det finns ett ordentligt kök, dusch och toalett och el, så egentligen skulle det ju funka att bo här även vintertid för den som vill leva nära naturen. Vi spenderade en helg med att bygga upp och flytta runt för att skapa drömmar i och runt huset. Det har tex varit min kompis dröm att göra om det gamla tvätteriet som hittills funkat som förråd, till ateljé, så det var vi naturligtvis tvungna att göra. Och utanför ateljén hängde tvätten på tork medans grammofonen gick varm och bjöd på Happy Hour och ett glas vin (kolla insidan av locket på grammofonen, så festligt). Jag vill aldrig bli för stor för att leka! Och idag ska det maxas genom att snart sticka iväg till Sofia Mokkasin och bloggsystrarna Babes in Boyland’s workshop på Julita. Och är du intresserad av att slå till på den gulliga stugan i Närke hittar du hemnetlänken här. Önskar er alla en lekfull dag

LOADING..

Nyheter på www-adressen

Äntligen! Något nytt på min hemsida. Det har tagit tid, uppladdningen var total, och nu är jag så fruktansvärt stolt ska jag säga. Dels för att jag har lyckats uppdatera sidan med typ 25 jobb, samt att jag faktiskt är mallig över hur fint jag tycker det ser ut. Och stort HEJA till mina duktiga kollegor, utan er, ingen bild. Här ovan syns tex Mari Strenghielm, Jill Windahl, Kerstin Hermelin, Cecilia Lindholm och Style by Leila. Teamwork, så är det.  Gå gärna in och kika på www.linaostling.se, och har ni någon tanke eller idé när ni glider runt på sidan så tar jag gladeligen emot den.

 1. Will you be activating a feed notifier? I love the new site but all the posts that are feeding through the web are over 1 year old.

  1. Hi there, thank you for writing and sorry for a late reply!! Yes, this is my old blog + website, when I moved here (Northern sisters) I didn’t shut the old blog down but linked to this page which I moved to a year ago. Might complicated things, but felt wrong to shut the blog down since it is linked to.. And the last post leads to this page, right? You can always check out https://www.bloglovin.com to get my latests post, that would make me glad 🙂 Have a fab day

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

LOADING..

Sommarhuset vid havet

Jag lovade ju bilder från vår vänners sommarhus som vi besökte förra veckan när vi var i Danmark. Det är verkligen ett spännande hus med sina fyra våningar och som från början tjänat som kvarn. Beläget ute på en udde med hav på båda sidorna. För 7 år sedan gjorde jag och min kompis en plåtning här samtidigt som vi semestrade och reportaget publicerades sedan i Allt i hemmet. Det är ju inte direkt världens enklaste hus att plåta i, men uppdelningen är kök, matplats och soffor på entreplan, sovrum på mitten och därifrån en brant trappa upp till hatten som är själva taket. Där uppe går det också att sova, det är liksom sängplats runt alla väggar. Tänk den utsikten att vakna till! Det är något att drömma om en måndag i september.

 1. Oh! This is so beautiful! I love everything about it. Imagine it in winter, with a big stove to burn driftwood from the beach and the sound of stormy seas.. Your photographs are wonderful, Lina, the last one looks like a picture from a fairy tale. I love your work 🙂 Steph

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

LOADING..

Summering v.37

Summering av jobbveckan (som gick väldigt fort). Måndag och retusch och leverans av det här fina rosa hemmet för Alcro som jag och Jill plåtade för kort tid sen, älskar när det är kort tid mellan plåtning, retusch och publicering! På kvällen drog jag igång ett pepparkaksbak inför nästa dags jobb. Det gick både bra och dåligt, men ger er den mindre bra versionen och sparar den bra tills senare. Tisdag och julplåtning med Mari för tidningen Lantliv. Dukningen i det här gamla stallet tror jag ni kommer gilla, Mari skapade som vanligt en härlig atmosfär med en massa vackra saker. Ser ni den lilla tomten på bild däruppe, det är en julklapp som Mari fått av sin mamma. Varje år en ny tomte. Fin tradition tycker jag, blev sugen på att ge mina barn något varje år, fast de är kanske något för små för att uppskatta vintagetomtar. Hm, de borde ju ge mig egentligen, det är nog jag som vill ha en tomte när jag tänker efter, haha. Onsdag och brådis med bilderna till Lantliv som snart ska gå i tryck, det tar ett tag att retuschera ett sånt här jobb. Behöver gå och iväg och göra något annat för att komma tillbaks och se jobbet med klara ögon igen. Torsdag och jag ska vara med och svara på några frågor till en tidning ang instagram, kul, det verkar som att det ska ut i november. Vi letar location med ljus och lykta för ett tapetjobb i oktober. Jag och Mari har även jobbat med att få ut Lilling-boken till några redaktörer på tidningar, vi har fått fin respons och jag hoppas ni kommer få se mer av boken både här och där. Fredag och jag ser fram emot ett härligt möte nere på stan, julbilderna MÅSTE levereras och ikväll ska det bakas pizza. Ciao och trevlig helg!

 1. Fullt upp då med andra ord! Själv ska jag preppa mitt juljobb till nästa vecka med att torka apelsiner och plocka lite grenar och mossa nu i helgen 🙂

  Och kul med det rosa hemmet, fastnade för det vardagsrummet när jag såg det i alcros utskick, så härligt!

  Hoppas helgen blir fin!

  Rebecca
  (@inredningsdetaljer)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

LOADING..

Vykort från Danmark

Familj + bästisar i ett septembrigt Köpenhamn var precis vad vi behövde se fram emot när skola och jobb satte igång efter sommarlovet. Och nu var det äntligen dags, i fredags morse satte vi oss på tåget för att åka till Danmark och gå på Tivoli. Det här måste väl vara det vackraste tivolit i europa? Det är så mycket som är bevarat, och vi får hoppas att de på Tivoli fortsätter så och lägger krutet på att hålla karusellerna uppdaterade med modern teknik istället för omgivningen.

Stämningen!

Och inspirationen.

Vi åt middag på Sticks’n’Sushi, ett fat med ungefär 70 sushibitar. Och nix, inget svinn.

En riktig matresa blev det. Dagen efter brunchade vi på Stefanos, ett ställe i Nørrebro som inte är särskilt stort, men vi hade tur med vädret och det fanns flera bord utomhus.

Ni ser lapparna i mitten, det är menyn där du kryssar för de rätter du vill ha och sen går och lämnar in i kassan. Efter lite väntan pga väldigt poppis ställe kom det här ut. Vi var mer än nöjda när vi satte oss i bilen på väg till Sjællands Odde, där våra kära vänner har ett sommarhus. Ni som sett på stories eller instagram har kanske sett vart vi var, och jag tänkte att jag får ta och visa insidan från detta magiska hus senare i veckan. Vi gjorde nämligen ett reportage där för en herrans massa år sedan.

Jag hade laddat för årets sista bad.

Pre-bad i blåsten. Det här stället har utsikt över havet på båda sidorna, så mäktigt och fantastiskt blåsigt.

Jag har en ny telefon och kameran i den funkar fantastiskt bra. Så skönt för axlar och nacke att inte kånka runt på en kamera denna helg. Ibland är den himla begränsande faktiskt. Glad att tekniken utvecklas, även om jag ju verkligen aldrig kommer tycka att en mobilbild vinner över en systemkameraplåtad bild. Så nu vet ni var jag står i den viktiga frågan.

Vi klättrar ner till stranden med ett rep, det är rätt brant här.

Och yes, ett sista havsbad fick det bli. Nu tror jag att badkläderna får arkiveras tills nästa år.

Det kändes verkligen som att vi fick möta hösten en gång till här i Danmark.

Det är så otroligt vackert här.

Vi hann även med att bygga ett skelett och hitta fossil. Och kasta macka och bygga torn. Och tävla om vem som sen kunde träffa tornet med sten. Inget mer än sten behövs tydligen en dag på stranden.

På väg hem från stranden påmindes vi om hösten.

Vi gick även förbi ett valnötsträd. Har aldrig någonsin sett ett, så var naturligtvis tvungen att dokumentera. Sen var det dags att åka iväg till tåget mot Sverige och säga hej då till mitt absoluta favoritgrannland och till våra bästisar som gett oss världens finaste helg. Tack för det och tack för allt.

 

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

LOADING..