_MG_3759

Foto: Fotograf Lina Östling

Förra året var jag och Mari nere i Ystad och besökte Petra som omvandlat en gammal brandstation till ett drömhus. Det ÄR verkligen ett drömhus, de har dessutom varit med i SVT:s Husdrömmar, så det är inget som jag bara hittat på.

_MG_4018
Blandar lite bilder som jag aldrig visat med bilder som nu syns i senaste numret av Lantliv. Grannens keliga katten tex som gjorde sig superbekväm direkt. Hittade några bilder nu precis som varken synts här på bloggen eller i tidningen så tänkte att jag slänger med dom också.

_MG_4041 kopiera

Foto: Fotograf Lina Östling

Fantastiskt med vilken kreativitet de skapat detta hus, och dessutom boendes 60 mil härifrån, i Stockholm.

_MG_4146
Ett av badrummen.

namnlöst-12 kopiera

Foto: Fotograf Lina Östling

Denna vy, att vara så här mycket utomhus men ändå inomhus. Inte ens Gert Wingårdh kan väl hitta något att klaga på här??!!

namnlöst-59 kopiera

Foto: Fotograf Lina Östling

Matrummet och köket sitter ihop, det är inget jättehus, iallafall inte på bredden. Men på undervåningen finns allt en behöver, matrum, kök och vardagsrum.

namnlöst-77

Foto: Fotograf Lina Östling

Fönster framför en arbetsstation är alltid goal. I det här köket har de två magiska utsikter. Supervackert och aldrig tråkigt.

_MG_3787 kopiera

Foto: Fotograf Lina Östling

Petra har verkligen blåst liv i den här byggnaden igen, och jag tror ingen kan titta på bilderna utan att bli lite inspirerad. Renoveringen är så himla smakfullt gjord och med stor hänsyn till byggnadens ursprung och original. Och kanske därför blir allt så komplett, inget är lämnat åt slumpen och både tanke och hjärta har varit med och styrt. Fantastiskt roligt att få besöka ett sånt här ställe som ni förstår och jag undrar om det verkligen är rätt att en ska få ha så här kul på jobbet?! Såklart en ska. Hoppas reportaget inte bara väcker drömmar utan också får någon att våga sig på vad folk i allmänhet skulle säga är ett omöjligt projekt. Ja menar det behöver inte vara ett palats, det kanske är en häftig trädkoja du går runt och funderar över. Och om du då frågar mig så säger jag kör. Du lär dig på vägen och det mesta brukar lösa sig. Fråga Petra! Hennes instagram hittar du förresten här.

LOADING..

_MG_2617
Alldeles i starten, starka och nyvakna köpte jag ett fång närodlade tulpaner direkt från blomsteraffären nere på stan, Burges Blommor. Där har de odlats och klipps direkt från sin tulpanlök sekunden du bestämmer dig för att slå till. Tyckte de såg så himla goda ut och började leka med den tanken. Obs, åt ej.

_MG_2632 kopiera
Häromdagen gjorde jag något ovanligt, jag fick ta del av en kär släktings tankar inför sin begravning ut ifall något skulle hända under en operation som väntar. Det fick mig att tänka på tulpanerna och hur jag följt deras livscykel sen de flyttade in hit.

_MG_2681
Det är fint att få förbereda sitt avslut, att få berätta om det som är viktigt för en själv. Det är minst lika fint att lyssna och kanske få ta del av sådant en tidigare inte visste om.

_MG_2738
Här står de mitt i livet och glänser.

_MG_3290 kopiera
Några dagar senare hade de åldrats något. Ett nytt skede som krävde nytt vatten och nya snitt av stjälkarna, men helt otroligt vackra och nästan medvetna om sin skönhet och hela sin perfektion.

_MG_3302 kopiera
Idag var de något annat. Trötta på att stå raka och nyfikna, nu blickar de ner mot marken och någon har tappat det som tynger den ner, sista fasen liksom. Och jorden fortsätter snurra.

LOADING..

_MG_2949 kopiera
I torsdags gjorde jag ett somrigt jobb för Lantliv med stylist Filippa Egnell. Regnet öste ner men stämningen var på topp och förhoppningsvis blir slutresultatet likaså. Kul att få träffa nya kollegor och se hur de jobbar, nyttigt liksom! Det hanns inte med så många runtomkring-bilder, men en härlig på disk får ni njuta av. Älskar ju disk på tork nu för tiden av någon anledning, så kikar gärna vidare på diskställ. Tror att detta var från Hay, men är inte säker. Och bakom en bukett med vaxblommor.

_MG_3108 kopiera
Fredagens jobb var inne i stan tillsammans med Hanna och inte det minsta lantligt. Vi plåtade på under rätt pressat schema så inte heller här hann jag ta några andra bilder än de till reportaget. Men det gör väl inte så mycket när det bjuds på en trave disk och en underbar bukett i all sin enkelhet! Japp, stressig vecka där jag varit frilansfotograf OCH mamma på heltid då min man varit bortrest, haha, men det har gått jättebra och jag är tacksam att dela denna uppgift med någon. Imorgon ska jag iväg på lunch med fotografkompisar, annars är det retusch retusch retusch som står på agendan. Ha det fint så hörs vi!

LOADING..