_MG_0667 kopiera
Midsommarveckan och jag brukar jobba min sista vecka för ett låååångt sommarlov med barnen. I år ser det annorlunda ut och trots att jag redan i maj sa att jag absolut inte skulle tacka ja till ens minsta lilla uppdrag innan hösten har det varit svårt att hålla det löftet. Dels för att jag under första delen av året nästan inte hade några jobb alls och då gäller det ju att buffra när det väl trillar in. Sen råkar det ju vara så att jag har världens roligaste jobb och de erbjudanden som dykt upp har helt enkelt inte gått att tacka nej till, det är för roliga grejer. Nu har jag 6 stycken (!) plåtningar kvar den här terminen och jag hoppas jag håller för det innan vi drar iväg till huset vi hyrt. Jag har helt glömt berätta om det men det kräver ett eget inlägg för vi har hyrt hus av en person som faktiskt är lite av min stilikon, så är väldigt spänd på att få lämna kaoset och landa i en drömsk harmoni en vecka.

_MG_0670
Ja kaos är det verkligen hemma hos oss just nu. Alla i familjen har bytt rum, men kläder och sånt har blivit kvar i de gamla rummen eftersom vi inte har garderober, så det är lite av ett spring just nu. Och precis nu tog jag emot en leverans av isolering till verandan som ju inte kan stå utomhus utan ska in och samsas med oss härinne. Och till verandan ska köpas ett golv som ska läggas. Och så ska vi måla huset en sista gång också. Ser inte riktigt när vi ska bygga garderober och längtar ännu mer tills vi får göra ett miljöombyte. Dobidobidoooo.

_MG_0680
Varje år tänker jag att jag ska ordna upp, strukturera, kanske ställa pallkragar och odla med små pinnar där en skriver vad en sått. Varje år slutar med en äng.

_MG_0694 kopiera
På morgonen idag var jag iväg och hämtade ölandssten som en vänlig själ skänkt gratis här i stan. Var och hämtade för ett tag sedan men nu hörde hon av sig igen och frågade om jag inte ville ha mer.

_MG_0688
Några har jag lagt som steg i ängen men tanken är att vi ska lägga stenarna här i bersån. Det hela för några år sedan när min man hittade några stenar i trädgården typ slängda under en buske som han plockade fram och la här. Sen när vi har grävt bort massa jord har vi hittat runda stenar som vi lagt här som en kant istället för att åka till tippen med dom. Arbetsamt nog att åka med en massa jord ju. Och nu har vi alltså fått mer sten så snart har vi ju faktiskt en liten stenbelagd skuggoas här. Vi har bara lagt dit stenen, men så småningom ska den grävas ner och läggas dit ordentligt. Definitivt efter garderoberna.

_MG_0691 kopiera
Det här är vårt snickarum som är fullt av skrot och plank och med stor säkerhet inget för den känsliga. Men men, vad ska en gö om en inget garage har (det var förresten min mans enda krav när vi kollade hus: ett garage. Men så blev det alltså inte) Iallafall, det var inte det jag såg när jag stod i trädgården och kikade in, utan vår fantastiska schersminbuske på andra sidan huset som blommar och kanske är det mest ljuvliga moder jord skapat. Att öppna fönstret och släppa in doften och se när fjärilarna leker är nog ändå lite som att vara på hemester. Kan bli lite förlorad i det en stund tack och lov.

_MG_0697 kopiera
Här inne blommar porslinsblomman och den gör verkligen skäl för sitt namn. Ser ni vad vackert! Och så Ernstigt att tänka att i det lilla bor det stora, men det är ju så jäkla sant så det är inte klokt ju, haha. Idag ska jag sitta med en film jag filmade i början av maj, jag väntar på en brief på ytterligare 4 filmer för Cervera och en brief för ett jobb jag ska göra senare i eftermiddag hemma hos en kändis, haha. För att fortsätta klyschorna så är herrens vägar ofta outgrundliga, och det är ju fint så, för vad himla kul livet blir när en säger ja. Ha en fin midsommarvecka!

LOADING..

_MG_9905
Den 24:e januari såg det ut så här i vårt nya sovrum. Isolering av vind och jag smög på gubbarna som jobbade här och tog den här bilden när de inte såg. Tihi.

_MG_1691
Den 15:e februari var det mesta av snickarnas jobb klart invändigt och vi fick tillgång till rummet som då såg ut så här. Jippi, ehheeehhe.

_MG_0108
12:e juni. Så fantastiskt härlig känsla att så här några månader av en massa slit (faktiskt! ska inte hymla med att det tagit på våra krafter) kunna gå in i samma rum och bara känna harmoni. Så, vad har vi gjort dårå. Vi letade efter golv likadant som det vi har i resten av huset. Inte så lätt visade det sig, men till slut kunde vi genom Karl Hedin låta hyvla upp spontad 5,40-plank så vi slapp skarvar. Det är ett furugolv i dimensionerna 27×120, slätspont rätt upp och ner. Sen har vi lagt en frisbräda som en inramning. Här snålade vi inte på dimensionerna och det avspeglade sig naturligtvis på prislappen. Men golvet är en evighetshistoria så väl värt att investera i tycker jag. Vi la golvet tillsammans på kvällarna jag och min man och det gick enklare än jag trott. Det svåra var att få in brädorna i huset. Jösses. Jag tänkte överraska Stefan med det och tog hjälp av Eje, som förvisso är stark men ju fortfarande ett barn. Det tog cirka 7 timmar och slutade med att Eje fick stå på verandataket utanför sovrummet där balkongen skulle byggas och dra upp plankorna som jag skickade upp till honom och som ju var jäääätteelåååånga. Lite svettigt, för när vi väl börjat så gick det liksom inte att avbryta för golvet fick ju inte vara kvar utomhus. Okej, det som först verkar som ett härligt spontant infall är ibland rena rama motsatsen. Den dagen slutade i pizzafest alldeles för sent.

_MG_0119
När golvet var lagt täckte vi det direkt med skivor och mjölkpapp och började spackla taket. Ungefär sjutusen skruvhål i det gipsade taket skulle spacklas (okej, räknade inte men det var faktiskt orimligt många). Den biten tog inte jag alls och för det kommer jag vara evigt tacksam min kära man (tack igen för spackling målning av tak: Nu när du är så himla duktig på det vet du att det finns ett till på nedervåningen va?). Vi beställde 114 meter hålkälslist från Woody, 21×95 mm om någon är intresserad, och jag och Doris åkte till Flen när det var studiedag på skolan och åt glass och gick på loppis och avslutade det hela med att lasta på listen på släpet och sticka hemåt för att börja måla den. Samt lister och foder. Det blir lätt så, att det en letar efter och behöver finns någonstans utanför staden en bor i och då får en försöka hitta synergier. Trist för barnen att bara behöva åka bil till brädgårdar runt om i landet hela tiden, då blir det till att hitta på lite äventyr samtidigt. Men så äntligen var det dags att få tapetsera, som vi längtat!! Jag trodde det skulle vara mycket svårare än det var. Jag blev till och med lite kaxiga och tapetserade själv en dag när alla var på jobb och skola. Gick nästan jättebra! Men himla skönt att slippa mönsterpass måste jag säga, ett moment mindre att tänka på. Så vad är det då för tapet? Jo, Boråstapeters Golden Linen. Jag bestämde mig redan på Formex i januari för att det skulle bli den. Sån himla tur att vi som ska bo i sovrummet har så lika smak i allt också!

_MG_0134
När tapetseringen var klar blev min man sjuk i influensan och sängliggandes en vecka. Men neeeej, det hade vi ju inte kalkylerat för alls ju. Så tråkigt, men det kombinerat med galet mycket jobbande och studentfirande för barnens älskade kusin gjorde att vi pausade lite. I lördags kändes det iallafall som att det var dags, uppladdningen var total och efter frukost blandade jag ihop 5 dl linojesåpa med 10 liter kallt vatten. Först blötte jag upp golvet med en blöt trasa för att göra golvet mottagligt, sen på med såpavattnet, och sist torkade jag upp överflödigt vatten med en torr trasa. På detta sätt får du ett såpskura golv som kommer vara motståndskraftigt mot fläckar som frukt och rödvin. Låter helt otroligt men jag vet att det är sant för vi har såpskurade golv i både kök och i vardagsrummet på övervåningen. Knixet är att hålla efter det, för det är då det blir tåligt. Den här första behandlingen ska göras 5 gånger. 5 gånger blöta, 5 gånger såpa, 5 gånger torka. Inte svinroligt precis, men precis därför tror jag ändå att vi kommer älska vårt sovrum extra mycket, för det är med våra egna händer (och skavda knän) som bit för bit byggt det här. Eller så vill jag tro att det är så, hehe. Närå, jag är rätt säker på att du är extra försiktig med något du gjort själv och där insatsen varit stor vad gäller din tid och dina pengar. Jag är iallafall sjukt mallig över at jag lärt mig så himla mycket under bygget av det här rummet och jag har fått självförtroende nog att lägga golvet på verandan här så småningom. Är inte det stort för en person som när hon var liten trodde en byggde hus genom att ta en planka och hamra ner den i en gräsmatta så säg!!! (Väljer att inte nämna exakt hur liten jag var)

LOADING..

_MG_8021 kopiera
Nästa kärleksförklaring går till Fanny. Lite senare än jag tänkt, och det är ju typiskt när jag lovade att lägga ut hur jag och Mari haft det i Umeå redan förra söndagen. Jag ska helt ärligt säga att jag jobbat så mycket att det inte funnits tid för något annat än att få ihop vardagen. Och så tråkigt att göra något halvdant, visst!? Hellre ett ordentligt inlägg än ett stressat forcerat.

_MG_8287
Jag har lärt känna Fanny genom instagram och har alltid  känt igen mig så i hennes bilder. Inte så konstigt för vi verkar gilla sliten pärlspont ungefär exakt lika mycket. Inte det enda vi har gemensamt har det visat sig.

_MG_8040 kopiera
Sen köpte Fanny en kamera av mig och vi träffades på Formex där hon och Soraya höll i en utställning. Våra vägar har korsats lite här och var.

_MG_8207 kopiera
Och så äntligen fick jag stå i hallen jag sett så många gånger.

_MG_8258 kopiera
Inspiration uppackat på ett skåp.

_MG_8211 kopiera
Och små gulliga kompisar överallt. Den här var tyvärr inte till salu, annars hade den fått åkt med till Dalarö och familjen Strenghielm.

_MG_8281 kopiera
Så många fina möbler hemma hos Fanny och jag och Mari jobbade som i ett stort rekvisitaförråd där vi plockade fram och bort för att den röda tråden i inredningen skulle komma fram.

_MG_8293 kopiera
Vardagsfint.

_MG_8316 kopiera
Fanny bjöd oss på hembakad lunch, Soraya och hennes son kom också, så vi blev ett litet gäng.

_MG_8465 kopiera
Snälla höns på gården som ger så här vackra ägg. En höna tog vi faktisk in i huset för att vara med på köksbilderna, ska bli så roligt att få visa er sen för det blev så himla fint när hönan spatserade runt i deras kök.

_MG_8334 kopiera
Tadaaa!

_MG_8361 kopiera
Och såklart jättegoda.

_MG_8386 kopiera
Sen fick vi lunch och prat här, men inte alls så länge som vi hade velat, för fast vi jobbade på som attans hade vi massor att plåta och sen var det dags för oss att lämna in hyrbilen och påbörja den långa resan hemåt.

_MG_8488 kopiera
Precis här lämnade vi Fanny och hennes fina familj. Så roligt att få komma norrut och jobba och inspireras av ljuset och stämningen som liksom inte är riktigt som här i Stockholmstrakten. Men bäst med Umeå var ändå Fanny och Soraya. Och de har dessutom lovat att vi får komma tillbaks.

LOADING..