Vår stad Strängnäs

Nytt år och äntligen snö (igen)! Jippi. Jag har börjat jobba lite smått och imorse tog jag med mig kameran ner på stan när jag skulle göra lite ärenden. Vi har bott i Strängnäs i snart 6 år och först nu börjar jag känna mig hemma på riktigt. Från första början var vi rätt inställda på att huset här skulle vara en språngbräda någon annanstans, men på ett fint sätt är vi nu mer sammanflätade här än vi nånsin kunde tro där i februari 2011. Idag tänkte jag bjuda på Strängnäs, en gammal fin pytteliten stad vid södra Mälaren, 8 mil från Stockholm, 3 mil från Eskilstuna, 8 mil från Västerås, 4 mil från Södertälje och 8,5 mil från Uppsala. Ja ni fattar, i Strängnäs bor man men inte nödvändigtvis jobbar. Onsdagsmorgonen var alldeles kall och blå och någon matade änderna på bryggan i viken. Runt väderkvarnen finns de sötaste små kvarter där folk faktiskt bor, det är som en Madicken-saga nu när gatorna är klädda i vitt. Inget är långt bort i Strängnäs och att gå från kvarnen till city tar ungefär 2 minuter. På vägen går du förbi stadens Ostbutik, det sägs att det är den butik som går bäst i stan. Tror jag det!! På torget har Rogges Bageri gjort en ministad av Strängnäs och i skyltfönstret stoltserar domkyrkan med söta stugor, hade jag haft tid hade jag hoppat in på en gudomlig vetebulle, men nu väntar bokföring innan tidig hämtning av barn. Vi kör några dagars lov igen, kanske blir det en tur ner på skridskobanan runt den stora granen, såg att det plogades där imorse. Och sammantaget, med alla fina små hus, gulliga butiker med nära till allt så är jag himla glad att vi landade just här. Ha en fin långhelg så hörs vi nästa vecka!

SparaSpara

 1. Hanna skriver:

  Det är en sådan fin och mysig liten stad. Mina föräldrar bor där och det är så mysigt att komma och hälsa på. Skulle gärna flytta dit.

  1. Hej Hanna! Fint att du får tillfälle att kika förbi här. Som de flesta städer, härligast på sommaren. Men bland de gamla husen mitt i stan spelar det nästan ingen roll vilken årstid det är, alltid mysigt. Ha det fint! Lina

 2. Vackra bilder på vår stad! Man blir lätt hemmablind och ser inte alltid hur fint vi egentligen har det:). Med vänlig hälsning Therese (Strängnäsbo)

  1. Visst är det fint! En riktig liten idyll som mycket väl skulle kunna bli ett riktigt turisthål. Vi som bor här får se till att njuta ordentligt av det fina staden bjuder på en helt vanlig vardag 🙂 Ha det gott // Lina

 3. Härliga bilder och härlig stad, jag får direkt lust att flytta dit a.s.a.p., men det också så mysigt på vintern med röda hus täckt med snö!!

  1. Ja det finns verkligen nåt romantiskt över en röd liten stuga med snö på taket, småfåglar som låter i buskarna runt omkring och snöknarr under fötterna. Jag skulle rekommendera alla utom ungdomar mellan 15-25 att bo i Strängnäs. Fint men kanske lite väl lugnt för den målgruppen. Välkommen på besök vid tillfälle 🙂 Allt gott // Lina

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

LOADING..