Fyndat i Riga

För några veckor sedan gjorde vi en spontanresa till Lettland, det fanns verkligen ingen koppling eller nån mening med just en resa till Riga, det liksom bara blev så. Nu när vi försöker undvika att ta flyget så känns det roligt att få komma iväg till något som känns spännande och lite exotiskt med båt istället. I Riga finns Europas största marknadsplats, den är belägen centralt och består av fem stora saluhallar.
En cool jacka hittades på en loppis där vi betalade varorna efter vikt, fiffigt!
Ganska snart bestämde jag mig för att vi INTE skulle besöka denna marknad, både för att den kändes turistig och för att den mestadels bjuder på mat och säkert en och annan piratpiké-tröja. Vi hittade dock en mindre marknad som visserligen kändes rätt smutsig och ruff, och i brist på så många andra alternativ gick lotten på denna som kallas Tirgus Latgale. Riga generellt var slitet men spännande, många fina byggnader fanns kvar och jag önskar att vi haft mer än en dag på oss att upptäcka staden. Ett bra alternativ är ju iallafall att promenera och det gjorde vi, till och från marknaden till hamnen.
Dit förväntansfulla och hem några fynd rikare. För en euro köpte jag den här fina väggbonaden, så lite fyndvarning finns om du har tid och ork att ta dig igenom allt bråte.
Båtresan var förresten också ett äventyr, kanske inte helt i min smak, men våra barn var rätt impade över båtens storlek och alla aktiviteter som fanns under resan. Discot har jag däremot ingen aning om hur det var, då sov vi på tryggt avstånd. Och än är det ju inte försent att dra iväg på en sista minuten-tur, med eller utan kids! 

Kolla den här teskeden, det går att ta bort ”locket” och då blir det inte längre en tesil utan bara tesked, too smart!! Penseln, skeden och den lilla skäraren (vad den nu heter) blev mina för 1 euro styck. Helt okej loppispriser. Hoppas ni njuter av semestern fortfarande, eller rentav njuter av att arbeta. Jag sätter igång på måndag men har smygjobbat lite hela sommaren faktiskt. Vi hörs i vardagen!

SparaSpara

LOADING..