Snabb och enkel pasta

Jag tänkte bjuda på ett snabbt och enkelt recept denna tisdag som känns som måndag, iallafall för alla oss som hade studiedag igår. Ända tills igår kväll har det känts lite jobbigt att tänka på att vi ska till skola och jobb igen men så till slut infann sig den där bra pirriga jag-vill-jobba-känslan tack å lov. Som ett sista hejdå till julen kom min mamma och hälsade på igår för att ge barnen deras julklappar.

Medans de spelade Försvunna Diamanten fixade jag en väldigt ojulig men enkel lunch i köket.

Först rostade jag tomater och vitlök i ugn på 125 grader i ungefär 40 minuter.

När det började bli klart stekte jag på kapris, vitlök och sardeller.

När pastan var klar stektes den tillsammans med kapris och co.

Servera med de grönsaker du rostat på toppen. Peppra och riv över parmesan. Och en hel del olivolja.

I efterhand tyckte jag att jag hade för lite av allt förutom pasta. Jag skulle ha tagit hela burken kapris och ca 8-10 filéer av sardellerna till fyra personer. Men här gäller det ju att smaka sig fram. Dessutom åt två av två barn så de storknade. Just det, saknade också lite klippt persilja, det ska icke glömmas till nästa gång!

LOADING..