_MG_5431

För den som inte lider av huvudvärk är det ju bara helt underbart när solen kikar fram. Här var det dubbelt idag kan jag meddela. Förutom huvudvärk så startade jag dagen med att jag höll en full vattenkanna i pipen och vips var den upp och ner och jag hade vatten över heeeeela det såpskurade köksgolvet. Snark, då vill en bara gå och lägga sig igen.

_MG_5494

Men sen hände något. Jag kom på att vi hade bullar kvar som barnen bakat, och så hade jag ju bestämt att jag skulle plåta av de tidningar jag hittat som jag medverkat i den här månaden. Omslag på Lantlivs jultidning, ett flera sidor långt reportage från Lilling-boken i vanliga Lantliv och sen en intervju i tidningen Plaza Interiör som månadens instagrammare. Där nånstans ståendes på köksbordet blev jag på rätt gott humör. Mindre kul tyckte min man att Plaza valt vårt tackkort som porträttbild, haha. Men det bjussar vi på!

Den fina koppen english-style fick jag förra julen av Mari i julklapp, den är verkligen en favvo. Brukar inte använda fatet så ofta dock, kanske pga att jag inte äter så mycket bullar. Jag hann iallafall äta upp den innan katten hann före. Fattar precis varför han slickar sig runt munnen.

_MG_5441

Vi har en jättebra loppis i stan, 12 korgar, sist jag var där hittade jag en massa fint. Och billigt! Den där korgen tidigare på första bilden, den ska jag ha mina sygrejer i, toppen att nål och tråd alltid kan stå framme i snygg förpackning. Jag vägrar köpa nya plagg för ett hål på knät och den här hösten har jag bestämt mig för att laga själv istället för att skicka kläderna till barnens farmor som gladeligen lagar dom, men då brukar dom vara urväxta när de väl kommer tillbaks. Nej, det är numera vår terapi att laga här hemma. Anti-terapin är när ungarna kommer hem med hål bredvid det lagade och lappade. Gaaah. Iallafall, kannan där uppe köpte jag för en tia. Bredvid står ett doftljus jag fick förra veckan av Anna med instagramkontot detlillahusetvidsjön. Vilket hus sen. Jag och Mari var där och gjorde ett hemmahos och Anna skickade då med oss var sitt ljus från företaget hon driver lite på sidan om med sin kompis. Quod heter det och produkten är ekologisk och svensktillverkad. Får visa er ljuset ordentligt vid tillfälle för det går nämligen att återanvända porslinet så fiffigt när ljuset brunnit upp. Såg att Katrin varit på lanseringen nyligen, kika in och se vad hon säger här.

_MG_5450

Imorse frågade barnen om jag hade julpyntat. De syftade på ingefäran som de tyckte som ut som en bock som låg och vilade. Den där fantasin är jag lite avis på. Varför försvinner den, det är väl himla dumt egentligen!!

_MG_5468

Årets julkapp blev inte färgburk och pensel utan något ännu bättre tycker jag personligen: ett återvunnet plagg. Ahmen det var väl inte en dag försent. Dock undrar jag om det är pk att ge något återvunnet från sin egna garderob eller om det fortfarande är köpet som räknas. Vad tror/tycker ni? För några år sen gav vi nämligen bort en skjorta som min man vuxit ur och det blev lite av en grej av det sen när det uppdagades. Men en i stort sett ny skjorta som blivit nåååågot för kort i ärmarna gör sig väl bättre på någon annan än oanvänd i någon annans garderob. Bra iallafall att vi kan prata om att ge bort något använt, det måste ju börja någonstans. Vantarna ovan hittade jag på samma loppis för en tjuga, men de ser ju alldeles nya ut. Otroligt fina.

_MG_5508

Det här fyndet är jag väldigt nöjd över. Vårt mysiga kafé stängde härom veckan till förmån för en kedja. Inte kanske vad jag önskar se i vår stad som behöver små mysiga ställen för att leva upp till den charmiga idyll vi Strängnäsbor tycker vi bor i. Nåväl, förra helgen revs inredningen ut och jag gick förbi och kikade in huvudet nyfiken i en strut. Där stod massor av plåtar som skulle slängas och jag frågade lite snabbt om jag kunde få med mig några. Javisst det går bra sa byggkillen.
-Tack, jag kollar lite så tar jag med mig de två finaste, sa jag.
-Du kommer inte hitta några fina, fick jag till svar. Där hade han fel, såna här använda plåtar är hårdvaluta i matfotografering och jag längtar ju ALLTID efter att plåta mat. Det händer alldeles för sällan. Ping alla matstylister där ute som behöver en fotograf med bland annat två stycken gamla bakplåtar, ring mig vetja!

_MG_5514

Tänkte visa lite snabbt vad som går att göra med de här bakgrunderna. Hade ingen snajsig mat färdig så fick bli en japansk lykta som jag tagit in och torkat. Årets julkort kanske?

_MG_5526

Så här ser nästa plåt med ett stycke peppar ut.

_MG_5532

Så här ser det ut när plåtarna samarbetar. Den ena plåten funkar som en skärm och lättar upp skuggsidan. Och så blev även det här inlägget en liten fotoguide.

LOADING..