_MG_5915

I några timmar till kommer det här rummet vara matrum, men sen förvandlas det till förråd för då kommer rummet bredvid det här plastas in och taket ska lyftas bort. Och då kan det ju inte vara möbler där inne. Allt med renoveringen går fort nu, lite för fort. Fasadkulörer, som vi trodde att vi spikat, insåg vi i helgen inte alls var spikade och vi fick minst sagt lite panik över att så var fallet. Hur ska en kunna bestämma färg på ett helt hus utifrån en färgkarta eller en dator?

_MG_5924

Anledningen till att vi byter panelen är att vi upptäckt att huset inte har någon luftspalt mellan fasad och isolering. Ja ni fattar, luften har ingenstans att cirkulera och det bildas  ovanligt mycket svartmögel. Dessutom är färgen en gammal plastfärg. Min man brukar jämföra det med att konstant gå runt i en regnjacka. Och det blir ju lite svettigt. Tre provburkar på foder och fasad smällde jag upp i lite panik imorse. Det här var den ärtigaste och den valde jag egentligen sist. Insåg när jag stod i färgaffären att de tre nyanserna knappt skiljde sig åt, så ville testa något som gick åt ett annat håll. Även om det kändes som vi var rätt säkra vartåt vi vill. Fodret här ovan var i en så giftig färg att jag målade över det på en gång, det gick verkligen inte. Koden är S 5020-G50Y

_MG_5931 kopiera

Nästa kulör tyckte vi påminde en del om grönjord. Och fodret blev lite väl grå-grönt. Men fin kombo ändå. Vi har ju fönstren att förhålla oss till, ingen av oss har lust att linoljemåla om dom när vi har tre kompletta glasverandor som ska renoveras. Nix, fönstren får vara vita men jag har tänkt som så att om vi ändrar oss i framtiden är det fint om foder och fasad går hand i hand och så får fönstren ploppa. Koden är S4010-G50Y.

_MG_5928

Och sist men inte mist, den mintiga. Men här tycker jag färgen på foder blir för likt fönstren som är Ottossons kittvita. Koden är S 3010-G.

Så, vad tycker ni?

LOADING..