Bobo-007

Foto: Fotograf Lina Östling

Du vet att det är vardag när morgonen börjar med tjafs, någon prioriterar sin frisyr framför frukost och senare skriker en kär familjemedlem att den inte vill äta elefantsnor till middag. Tre veckor av lunkande i sin egen takt är avklarade, det är ett som är säkert. Så otroligt skönt att vi fick kortvecka den här första veckan när vi återigen ska lära oss hur det var en gjorde måndag-fredag.

Bobo-031

Foto: Fotograf Lina Östling

Och en hel del jobb har hunnit publicerats under tiden. Jag måste pausa semesterfrosseriet och dyka in i Bobos värld som jag och Johanna besökte för ett tag sedan. Äntligen finns reportaget att läsa i senaste Sköna Hem. På första bilden ser ni rätt in i hans ateljé. Rätt så nära till jobbet med andra ord. Jag vet allt om att jobba hemifrån, det är otroligt skönt (som nu när jag sitter här i träningskläder och lusekofta) och lika störigt eftersom jobbet inte har något direkt slut. Doris sa till mig för ett tag sen att hon tyckte jag skulle skaffa mig ett kontor så hon visste när jag var på jobbet och inte. Fattar det oklara i det hela.

Bobo-042

Foto: Fotograf Lina Östling

Men en ateljé i huset är väl ändå lite av var människas dröm. Det och växthus, och balkong. Och badkar, det tycker jag fortfarande är så sjukt lyxigt att ha. Iallafall, Bobos motiv är igenkännbara på det sättet att det oftast är apor som gestaltas på ett mänskligt sätt. För vad händer när vi sätter på en apa kläder, får vi mer sympati för varelsen på bilden? Jag tolkar det som att Bobo försöker hitta likheter snarare än olikheter i sina konstverk. Men, här gör jag en typisk killgissning, bäst är nog att du kikar in på Bobos egna instagramkonto och skapar din egna uppfattning.

Bobo-068

Foto: Fotograf Lina Östling

Det här porträttet tog vi utan att det egentligen var tänkt som det porträtt vi skulle använda. Bobo stod och valde musik på telefonen och det blev en bättre bild än en uppställd den här gången.

Bobo-107

Foto: Fotograf Lina Östling

I små utrymmen är jag en förespråkare för att gå all in. Lev ut dina drömmar om rosa tak eller tavelvägg här, det gör inget om det blir fel. Det blir liksom rätt ändå.

Bobo-124

Foto: Fotograf Lina Östling

En samling knivar att vara mallig över. Gillar att det inte är en typ av knivar utan olika handtag.

Bobo-156

Foto: Fotograf Lina Östling

Det visade sig att Bobo är kreativ på flera sätt, säng och sängskåp hade han byggt själv. Och om jag inte fattat helt fel så tror jag nog att Johanna Bradford haft den här tavlan hemma hos sig.. Ingen killgissning utan snabb sökning på instagram bara.

Bobo-038

Foto: Fotograf Lina Östling

Tack snälla Bobo för att vi fick komma hem till dig, mer att läsa om Bobo och hans hem och familj finns i senaste numret av Sköna Hem.

LOADING..