_MG_9335
Efter en veckas vabb tog vi oss ut i skogen. Vi och Doris bästis skulle leta på en grillplats jag trodde jag sett i skogen där jag brukar springa.

_MG_9359
När det började bli lite sådär nervöst och vi hade gått av spåret flera gånger för att: nähä, här var det inte heller, så dök den iallafall upp. Bakom oss sprang folk fram och tillbaks eller gick med hundar. Men vi var i skogen-bubblan och lekte att vi inte hade någonstans att bo och just hittat en plats att värma oss på.  Det lyckades en stund, men jag förfrös såklart tårna.

_MG_9340 kopiera
Titta så fint bevarad. Dök in i ett helt hav när jag skulle leta efter grillplatsen, vet inte riktigt varför jag valde att fota en ensam när det fanns massor, men ni får blunda och tänka er. Ett hav av vissna ormbunkar, fint va?

_MG_9382
Marshmallows och korv. Alla valde sina egna pinnar, det var jätteroligt för trodde såklart inte dessa späda skulle funka men det gick ju utmärkt. Märks vilka två som är överlevare, haha.

_MG_9365
Varm saft någon glömt och som vi hittade med muggar och allt, vilken lyckans dag! (alltså i leken).

_MG_9387
Mysigt att vi kom iväg, och det blev i sista stund, för rätt snart blev det mörkt och vi drog hemåt med minnet av grillad korv inpyrt i kläderna.

_MG_9316
Annars har vi vabbat hela första skolveckan. Jag har läst i julklappen jag gav min man (förtäckt present till mig själv) och vi har redan lagat massor av mat från boken Foodpharmacy.  Är verkligen inspirerad av deras sätt att tänka kring mat. Jag vill alltså äta medicin, inte piller utan mat som är bra för kroppen, och så känns det när vi ätit maten vi lagat. En himla bra julklapp han fick. I år är det tarmflorans år hemma hos oss.

_MG_9330 kopiera
Jag sålde även en lampa och ställde dit mitt träd istället. MYCKET bättre tyckte jag, medans min man erkände att han saknade lampan.

_MG_9248 kopiera
Bygget då. Jag och katten går och inspekterar emellanåt, vi pratar om den härliga rumskänslan som börjar ta form och om var i rummet sängen ska stå. Vi är båda förvirrade. Fönstret här ska snart rivas och flyttas in i vårt sovrum, dörren ska naturligtvis också rivas och dit ska en större dörr, men den har vi inte köpt än.

_MG_9254 kopiera
Här ska balkongen vara! Jag har aldrig haft ett sovrum med balkong. Eller jo, fast då har det varit en liten etta och det rummet har varit både sovrum och vardagsrum. Det här blir ett vuxensovrum. Ska vi ha det alltså, ett vuxensovrum!?

_MG_9305 kopiera
Han är för go ändå. Men sjukt busig och har börjat bitas. Hur får en stopp på sånt? Jag har tagit ett steg tillbaks  (mycket svårt pga han är ju så härlig) och varit väldigt o-på sista tiden, tror det kanske hjälpt lite iallafall.

_MG_9485
Exteriört är det absolut värsta tiden just nu. All panel är bortriven och huset står alldeles naket. Det blåser in och såklart är det 10 minus i Strängnäs just nu. Vi hade 11 grader på nedervåningen imorse. Tänk vår, tänk balkong osv.

_MG_9437
Den här stackars pelargonen gav upp.

_MG_9439 kopiera
Och vi tänkte återanvända jorden och odla grapefrukt i samma kruka. Gav jorden lite växtnäring också.

_MG_9470
Eller grejtfrukt. Det är rätt kempe grejt att starta morgonen med en grape så nu hoppas vi på utdelning. Vill inte spoila att det antagligen inte blir nåt, vi kan väl få drömma lite om det här trädet ett tag tills vi tröttnar.

_MG_9444
Och kallar mig tant numera eftersom jag helt plötsligt blir alldeles gråtmild över små saker. Den här lilla kannan som vi la kärnorna i köpte jag på Strängnäs julmarknad av en lokal keramiker i december.

_MG_9447 kopiera
Varför blir han alltid trött och jäspar när jag ska fota honom tro.. Men det är okej, för titta hur gulligt han lagt sin svans mellan (de små) tassarna. åååååå.

_MG_9471
Har också blötlagt cashewnötter, mycket enkla att mixa sen och tydligen förbättrar detta matsmältningen och vi kan tillgodose oss näringen i nötterna bättre. Var nöt/frö har sin blötläggningstid, så googla.

_MG_9472
Så här låg de och badade i 4 timmar innan de blev en proteinrik mangogryta. Den här rätten åt alla och bara, wow vad gott! Tips tips

_MG_9478 kopiera
Och så sist ut kommer min rumslönn, eller klockmalva. Eller rumslind. Vad är det egentligen? Så många bud. Men frågan är  om jag ska våga mig på att klippa de två frodiga blomstjälkarna i toppen i samband med att jag planterar om den. Vi kan väl höras om detta tack <3

 1. Johanna skriver:

  Hejhej!
  vilket härligt inlägg med massa fina foton med inspiration. Så så sååå kul att få följa en renovering!
  Gillar så himla mycket ditt sätt att skriva och formulera dig, blir alltid på gott humör och lite fnissig.

  Önskar dig en fin helg!

  1. Hej Johanna och tusen tack! Blir så glad för att du skriver här. Och lite generad för fina ord. Jag ska försöka att inte få världens prestationsångest utan faktiskt bara köra på nu när jag är i ett sånt bra blogg-flow och såna här kommentarer gör ju allt lite enklare, så stort tack igen! Ha det gott du med <3

 2. Vilket härligt inlägg och riktigt fina bilder som alltid <3 Det är så roligt att få följa ert bygge – vuxensovrum med balkong fick vi när vi flyttade in i vårat hus, oslagbart en sommardag! Även om jag aldrig har lyckats få till balkongen mysig. I år händer det tänker jag! Kan också varmt rekommendera Maria Borelius bok. Blir även sugen på Food Pharmacy nu, tack för tips!

  1. Men balkong måste vi prata mer om! Behöver det vara så mycket där egentligen? Jag har nog bara tänkt en stol och ett glas vin och så får utsikten sköta resten. Och så gillar jag tanken på att kunna vädra kläder. Blir nyfiken på er balkong, vet inte om jag sett den. Är den i trä? Har du bilder därifrån?

   Har nu ätit mig igenom det jag är intresserad av i boken, så letar på foodpharmacy.se nu istället, plus vet att de är på gång med en bok nummer tre.

   Men vi hörs om balkongen om du vill dela med dig <3 Kram

 3. Jag jobbar också hårt med tarmfloran i år. Inspireras av Food Pharmacy men är också helt såld på Marias Borelius bok Hälosrevolutionen En Antiinflammatorisk livsstil! Rekommenderas starkt!
  Fina bilder, som alltid hos dig ❤️

  1. Underbart med tips, vad glad jag blir! Ska absolut kolla upp Borelius, när en väl börjat gräva i det här med mat som medicin känns det omöjligt att gå tillbaks till snabbmakaroner och falukorv igen… Ha det fint och tack för komplimang <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

LOADING..