_MG_9659
Hörrni, tack för att ni är så himla peppiga kring renoveringen och så, fick så mycket fina kommentarer kring sista inlägget. Har förstått att blandad kompott går hem, fattar precis för det är sånt jag själv gillar att ta del av när jag läser bloggar. Så kör väl på lite gott och blandat. Minns ni det svarta huset tidigare i veckan? Nu är det ljust av isolering, har fått en liten luftspalt påspikad och redo för panelen. Wiiiiiii.

_MG_9670 kopiera
Nu stämmer inte färgerna riktigt här. Men vi tänkte oss ett grönt hus. Panelen har anlänt och vi har beställt enkelfas till den liggande panelen och dubbelfas till den stående för den som är lika nördig som vi. Det blir alltså både stående och liggande panel, så som det var för hundra år sedan. Panelen är slamfärgsmålad och vi kommer behöva göra en sista strykning i vår. Men det orkar jag inte ens tänka på nu.

_MG_9661 kopiera
Jag älskar skjulet vi har i trädgården. När vi var på visning för en sisådär 8 år sedan hörde jag en snickare säga att skjulet bara var att jämna med marken. Det var lite där och då jag bestämde att den familjen inte skulle vinna budgivningen. (vi var bara två som kollade och lika många som la bud på huset)

_MG_9664 kopiera
Fin patina på väggarna där ute. Skulle ju naturligtvis behöva en släng av penseln men nä, ett tag till får den se ut så här. Samt älskar den hemliga dörren här. Väldigt bra kamouflerad.

_MG_9675 kopiera
Speedheatern, mitt vapen vad gäller att skrapa färg. Den är dyr men helt fenomenal. Tålamod är det andra. Ett djupt andetag och sätt allt i relation: Ja det tar en evinnerlig tid, men jag kommer aldrig behöva göra om detta. Jag målar med en färg som är snäll mot miljön och huset och oss som bor här inne. Just nu är jag lite extra nojig kring kemikalier då min dotter Doris är under utredning för allergi. Vi vet inte vad det är än men jag börjar misstänka att det inte är något hon ätit utan något hon varit i kontakt med. Senast i fredags fick hon en allergisk reaktion igen och vi fick åka till akuten för att det satte sig i både ögon och mun den här gången. Läskigt med alla kemikalier som finns i vår miljö, speciellt på nyköpta prylar. Flamskydd, mikroplaster och allt som kommer in i våra hem utan att vi fattar vad det gör med oss. Fy!

_MG_9690 kopiera
Parallellt med exteriören jobbar jag på hallen. När jag har tid. Det tar sån. Himla. Lång. Tid. att skrapa färg. Men hallen börjar kännas akut och det som ska göras är att skrapa bort linoljefärgen pga svingammal och torkat ihop, måla väggar, tak, foder, lister och golv med ny linoljefärg. Det är egentligen golvet som är det akuta, det går inte att ha såpskurad hall och samtidigt vara en person som vistas utomhus. Någon gång måste ju en människa ut!

_MG_9697
Så här bränd och bubblig blir färgen efter speedheatern. Jag låter färgen torka och skrapar sen, min man tycker det är bättre att skrapa direkt, när den är varm.

_MG_9699
Letar färgkombinationer som en tok. Vill börja måla i hallen imorgon bitti helst. Tyckte tonen och känslan i det här sovrummet var fin till vårt nya sovrum, och kolla där, Kristins vardagsrum på omslaget ju!! Och så fortsätter det, ett pepparkakshjärta senare har jag svävat iväg säkert tjugofem gånger.

  1. Förstår precis hur du känner med skjulet! Så fint. Var en gång på en husvisning i en gammal folkskola i rött tegel med breda golvtiljor och hörde en ung man säga till sin tjej: ”Det här golvet river vi ut och sen lägger vi in Tarkett istället”. Träet var inte ens i dåligt skick. De tyckte nog bara att det var snyggare med ett slätt tarkettgolv :-|. Hoppas att de inte var de som vann budgivningen.

    1. Gaaaah! ja sånt där önskar en ju att en aldrig hört!! Det kanske skulle vara obligatorisk utbildning för de som köper ett gammalt hus, som ett körkort, hehe. Hur du bäst vårdar ditt hus för att det ska vara hållbart efter din egen livstid.

      Tack för att du kikar in! Kram å hej

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

LOADING..