_MG_9722
Så, jag lever i min ullklänning jag köpte förra året. Plockar den sista amaryllisblomman som också är det sista som hör julen till här hemma. Och utomhus har det aldrig varit så juligt som nu, stora flingor som ostressat tar sig neråt. Konstigt hur det har förskjutits, alltså årstiderna. Vem vill ha semester i juni liksom, det är ju i augusti det är som varmast nu för tiden. Och snö på julafton var det länge sedan vi hade här iallafall, den riktiga vintern är ju nu.

_MG_9730
Förra veckan var jag och Jill på Formex för Alcros räkning. Vi kikade på färgtrender och rapporterade i bild och text, är du nyfiken kan du läsa vad vi kom fram till här. Trender. Ingen verkar egentligen vilja identifiera sig med dom och att säga att en gillar en trend är lite som att erkänna hur o-unik en är. Ändå sneglar de flesta under luggen för att se vad som händer. Min egen trendspaning gjorde jag för ett tag sedan när jag var ute och gick med en helt vanlig människa som har en hälsosam inställning till inredning. Hon är alltså inte i branschen men låter inte sitt hem förfalla. Hon frågade iallafall vad som är trendigt just nu och när jag tänkt en stund kom jag att tänka på att ansvar och medvetenhet är två starka trender just nu.

_MG_9741
Vi har alla ett ansvar och det är inte okej att gömma sig bakom en blogg om inredning. Alltså den meningen är själva summan av min trendspaning. Har ni sett till den? Jag gillar den trenden, jag tänker att vi alla steppar upp ett snäpp och tänker på vad vi förmedlar och framförallt vilka signaler vi ger. Lite svårt att tycka det är förfärligt att det flygs hit och dit, men sen själv vinka glatt från ett plan för en härlig weekend. Den här trenden får oss att faktiskt leva som vi lär, och lärandet är trenden.

_MG_9747
Jag lever med total klimatångest hela dagarna. Jag har bestämt mig för att vara mer hård på vissa grejer och från och med nu kommer jag syna innehållsförteckningen på det vi köper för att eliminera palmolja, en produkt som är rätt svår att undvika vid en helt vanlig shoppingtur på ICA. Kolla bara smågodiset. Jag kommer också hålla koll på streckkoderna, de ger nämligen en hint om i vilket land varan har producerats. Så har du två likvärdiga produkter och svårt att välja kan du ta den som är tillverkad i Sverige, bra va! 73 börjar svensktillverkade varor med.

_MG_9750
Och så huset, det vi bygger för att det ska hålla länge länge länge. Vi har precis rivit bort den ruttna panelen här runt fönstret, alla reglar som ger en luftspalt så att huset kan andas är på plats och idag (hurra hurra hurra) kom den första av den nya panelen upp. Tänk att det sammanfaller på vinets dag (hurra för det med). Säga vad en vill om rastafarifärger, men de stör lite visionen av ett färdigt grönt hus, haha. Om en månad kanske rasta-inramningen i form av byggställningar är borta och vi har ett resultat.

_MG_9762
Här syns panelen lite bättre, slamfärgsmålad lite åt grön jord-kulören. Byggarna sa att det vid sista strykningen går att justera kulören lite, hehe. Vi får väl se hur ”hemskt” det här blir egentligen. Jag är faktiskt lite nervöst ska erkännas.

_MG_9775

Men hörrni, tappade helt fokus där vid bilden på tavlan i hallen ovan. Bilden är från Wall of art och skulle vara med i en plåtning men kom bort på posten.. snark. Gillar den så himla mycket och hela wall of art-sidan kryllar av vackra posters och prints som ger känslan av att du har ett dyrbart alster på väggen. Klart slut, och glöm inte att det är vinets dag idag.

 1. Rebecca skriver:

  Klok du är, din trendspaning känns så viktig och helt rätt! Var man än vänder sig så är det just medvetenhet och hållbarhet som är högst prioriterat, och dom som missar att nämna just dom punkterna känns inte riktigt på riktigt!

  Tack för tips om streckkod, och det där med palmolja ska jag bli ännu bättre på att kika efter… Jag har gjort det som ett av mina mål detta år att få barnen ännu mer medvetna och involverade i allt vi kan göra för planeten och framtiden!

  Kram!

  1. Jag gudars vad jag tjatar om det här på mina barn, tyvärr himlar dom lite med ögonen och tycker jag överdriver, men jag är rätt så hård vad gäller vissa E-ämnen och sånt som är skadligt för kropp och natur. Ibland tänker jag att de kommer leva på lightprodukter som en protest mot mig, haha!! Vi får backa varandra, och jag är helt övertygad om att det är det enda sättet framåt – utbilda barnen <3 Helt rätt tänkt!

   Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

LOADING..