_MG_5372
Såg precis att den här artikeln nu äntligen blivit publicerad i tidningen Expressen. Läs den bara! Jag skriver under på vartenda ord (även bokstavligen, vi är totalt 87 kollegor som undertecknat artikeln, kika längst ner vilka) Jag tror nämligen att det blir kortsiktiga val som gynnar individen här och nu när människor själva får välja. Att det ens är en valmöjlighet för oss, att vi kan välja att sabba så här mycket. Inte konstigt att så många val som direkt drabbar naturen så katastrofalt inte känns så konstiga att göra när ingen riktigt sätter ner foten. Om det nu vore jättedåligt för oss att flyga, varför kostar det då endast 250 kr att åka till London? Om det nu är så himla bra att sopsortera och återvinna plast, metall och glas, varför går det överhuvudtaget att slänga en påse med blandade sopor? Jag önskar av hela mitt hjärtat att 2019 blir året då medvetenheten kring jordens situation kommer nå ända in i stugorna, men framförallt in i riksdagshuset. För är det inte där förändringarna ska göras först, det spelar ju liksom ingen roll om vi gnäller på varandra om dubbelmoral och vem som i ena stunden sa vintage är bäst men sen valde att köpa nytt. Det är ju just de här svåra valen vi behöver hjälp med att ta. Tack Maria Soxbo och Emma Sundh som skrivit, samlat stöd från kollegor och fått artikeln publicerad. Heja!

 1. Malin skriver:

  Så tråkigt att ni influencers inte kan ta eget ansvar. Jag känner inte alls igen mig i den bild ni målar upp. Och det tror jag inte speciellt många andra gör heller. Och så har ni ju valt att ta med er Underbara Clara… en person som uttryckligen skriver att barnlösa ska begå självmord till fördel för klimatet. (och nej det spelar ingen som helst roll om hon skrev det med ironi eller som skämt).

  1. Hej hej Malin, uppskattar din kommentar! Men förklara, vad är det för bild vi målar upp som är svår att känna igen sig i? Menar du just artikeln eller generellt?

   Vad gäller vilka som skrivit under på artikeln så fanns det ingen kravlista (vad jag vet) vad gäller våra ståndpunkter i övriga frågor. Oavsett om du är en person som flyger dagligen eller en som stannar på marken kunde vi enas i en fråga – skärpta regler till förmån för miljön. Ju fler som backar desto bättre, eller?

   Jag läste inlägget igår som Underbara Clara skrivit om barnlöshet och miljö, men inte skrev hon väl att barnlösa SKA begå självmord, då måste jag ha läst helt fel.

   Säger det igen för jag menar det verkligen, jag uppskattar att du tar dig tid att skriva även då det inte handlar om att stryka medhårs, hoppas du har tid och ork att återkoppla för vill verkligen förstå hur du menar.

   Allt gott / Lina

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

LOADING..