_MG_9804
Spår från den nya panelen. Jo det låter och skakar en del och min fantastiska vad-det-nu-är föll i golvet och har ej återhämtat sig. Den är nu lite kortare än innan panelen utanför fönstret.

_MG_9817
Så vi (jag) flyttar allt som står på fönsterbrädor och i skafferiets översta hyllor när byggarna kommer. I källaren har några krukor på de väggfasta hyllorna rykt. Så bygget börjar kosta som ni förstår.

_MG_9917
Kikade i en pärm idag och hittade prospektet från då vi flyttade in. Svårt att säga vad exakt vi föll för. Huset, trädgården, skjulet? Alla krusbärsbuskar, päronträd och närheten till stationen kanske. Ja inte var det vardagsrummet iallafall.

_MG_9845
Samma vy som den ovan, till vänster. Det här blir nog sista bilden från vårt tv-rum i det skick vi haft det de senaste åren, nästa vecka kommer fönstret att plockas bort och flyttas in till sovrummet. (Så roligt när han leker staty, katten, han kan sitta prick stilla lääääänge)

_MG_9871
Här är dock lite oklart vad han gör, skäms är iallafall det sista jag tippar på. Men ändå rätt märklig placering, under tv:n.

_MG_9898
Under tändstickskaktusen står våra köpta släktingar. Hittade de här två på ett ställe där vi köpte en del av våra dörrar för några år sedan, de låg i en kartong där det stod ”Köp en släkting” och de var alldeles för söta för att lämnas kvar. De har fått hänga kvar och turligt nog hade jag en ram, kanske (även den) den gulligaste jag har.

_MG_9905
Hängde bakom mina Dr Westerlund och kikade när det kom ett gäng för att isolera vårt nya rum. Vi har valt cellulosaisolering, helt enkelt gamla tidningar, mestadels Aftonbladet och Expressen. Läs mer här om du är intresserad!

_MG_9923
Men det är faktiskt hit jag flyr när världen utanför klimatförnekar och det känns som att en behöver något högst verkligt, det är bara att mala tankar och skrapa. Nu börjar faktiskt etapp 1 bli klar. Ja vi måste dela upp det annars, ja annars är det bara bajbaj livet för all framtid känns det som. Jag slet i 6 timmar igår, det är så känsligt när det är pärlspont och det går inte att rycka och slita. Att skrapa bort färg runt en pärla är verkligen en pillerill. Men även meditation, beror på hur en väljer att se det.

_MG_9920
Och titta! Nu är det faktiskt bara den där snedväggen över dörren kvar. Taket kommer vi hitta en smidig lösning för, vi kommer inte skrapa bort färgen där nu. Sen får väggarna i trappen vara etapp 2. Men hey, hur ska ni komma upp dit undrar ni? Jo vi har en trappstege, specialbyggd för huset och till för dessa tillfällen som någon smartis byggt. När vi flyttade in var allt detta täckt av skivor, vi visste inte då att det låg vacker pärlspont i en törnrosa-sömn.

_MG_9931
Tyvärr är väggarna i dåligt skick. Eftersom det var taksänkt och elen låg mellan det gamla taket och pärlsponten så har man borrat stora hål i väggarna som vi nu också lagar. Så det är liksom inte bara färgen som är gammal och behöver skrapas.

_MG_9933
Och så här ser det ut om en lägger sig i hallen och kikar uppåt. Sällan en kikar uppåt men gudars vad det behöver fixas ser jag ju nu. Jag säger bara heja speedheatern!! Och tack för att ni har överseende. Tänker att det väl är roligare att se allt och inte bara färdigt?

_MG_9950
Utomhus har det kommit upp plåt och både liggande och stående panel. Och om vi har tur kommer midjan som ska sitta runt hela huset (en större bredare planka som kommer rama in fint). Så spännande!

_MG_9953
Och utomhus är det ju som bekant helt fantastiskt! Vem har inte skottat idag? Förutom jag då, min snälla man gjorde det, men förutom mig tänker jag att skottning och något insnöat borde vara den vanligaste Facebook-bilden idag. Men åkej, då väntar vecka 6 och jag tänker att den kan gott få vara lite trevligare, mindre segregerande och med mer fokus på att vi tillsammans är starka- inte tvärtom. Ta hand om er!

LOADING..