_MG_0430
På min gata i staden Strängnäs är gatan vit av snö och husen är av blandad sort. Det här är visserligen inte min gata, men jag gick förbi den här gatan när jag skulle…

_MG_0391
…gå och träffa min kompis Ruby för en promenad. Det här är mina vänners hund som jag går ut med ibland. Nu har vi fått en egen relation, så mysigt, och idag gick vi på kombinerad fotahusochkiss-promenix. Jag tänkte nämligen visa var vi hittat inspiration inför renoveringen av vårat hus.

_MG_0316
Lyssnade på inredningspodden på förmiddagen och hörde Maris historia om hur de hittat detaljer till deras husrenovering genom att kika på husen runtomkring. Precis så har vi också gjort, inte helt ovanligt är det samma arkitekt på flera hus i en stad och läser en på lite så kan en se vad som kännetecknar just den arkitekten. Vi vet tillexempel att de som bodde i grannhuset byggde vårt nuvarande hus till sina barn (för mer än hundra år sedan), därför heter vårt hus Arvslinden. Eller ja, arvet är ju en del av namnet iallafall.

_MG_0319
Alla fina hus är inte sekelskifteshus, och det är spännande med variation. Om den röda tråden är kvalitet och långsiktighet ska sägas. Men dessa hus kommer ju stå sig ett par hundra år till om de vårdas på rätt sätt. Det är tråkigt när inte så gamla hus gjort sitt efter endast 70 år och behöver rivas. Ibland köps sådana hus för att planas till marken till förmån för ett nybygge. Men det här huset då, en liten sockerbit (så många metaforer i den benämningen!!) sött som socker, vitt som socker, sockerbitsformat osv. Ni har redan fattat…

_MG_0328
Här på Snygghusgatan ligger vackra hus på rad, det är ju så den heter!! Nä jag vet faktiskt inte vad den här gatan heter.

_MG_0331
Men jag vet att ägarna i det här huset precis gjort en bostadsrättsförening av sitt hus och säljer ut en lägenhet. Kika här, och där syns ju också gatans namn. Inte Snyggahusgatan alltså.

_MG_0335
Älskar älskar älskar putsade hus. Gärna gråa. Med stora fönsterpartier. På andra sidan det här huset ser det ut som en liten ateljé och jag har alltid drömt lite i smyg om den. Inte så hemlig dröm längre.

_MG_0342
I det här vackra Schweizerhuset bor våra vänner och det gör ju sig verkligen en vacker vinterdag. På somrarna sitter vi där bakom på deras innergård, ååå, den är så fin när den täcks av vildvin.

_MG_0349
Även det här huset är till salu. Ditt för 12 miljoner. Slå till här.

_MG_0353
Och det här huset, som ligger alldeles bredvid det ovan, la vi ett bud på förra året då det varit till salu en längre tid. Det hade då varit boende för ensamkommande och planlösningen var optimerad för så många boende som möjligt, om en ska uttrycka sig diplomatiskt. Vi såg en stilig villa som behövde kärlek och förståelse, vi ville återskapa så som det en gång varit, med två lägenheter (en för varje ingång). Men vi förstod också att det inte skulle bli gratis och kunde därför inte lägga hur mycket pengar som helst och fick inte napp hos säljaren som förväntade sig mer. Villa Visborg, har inte riktigt släppt den historien än.

_MG_0358
Lite längre bort ligger det här. Med fiskfjällspanel (visst heter det så?) Stor inspiration, i färg och form.

_MG_0364
Inte sämre av att det är lite putsat också, i grått.

_MG_0367
Älskar också fönsterluckor. För att det är så gullit.

_MG_0380
Och när det här huset blir till salu kan jag tänka mig att ta fram speedheatern igen, men det är bara för att det är det här huset. På en liten höjd liksom. Med verandor och pippi-känsla. Skulle ej bli förvånad om jag stötte på Herr Nilsson sittandes på Lilla gubben utanför det här huset. Det är dessutom en veterinärklinik på undervåningen, så ser inte det scenariot som helt omöjligt.

_MG_0432
Det här huset har vi alltid gillat och är ett av de många gröna hus som fått oss att själva vilja ha ett grönt hus.

_MG_0444
Och så till vårt egna hus.

_MG_0448
Som fick en livbräda i förrgår. Wiiii, den är så snygg.

_MG_0453
Och lång. Går som en midja runt hela huset.

_MG_0439
På gång överallt. Snart är all panel satt. Buhuhu, ser ni den gamla panelen där borta? Eeeeh, det är knappt så jag vill visa.

_MG_0415
Sen ville den här tjejen gå hem och in. Rätt tydlig med det ändå.

_MG_0413
Plis, kan vi gå in nu?

  1. Anna skriver:

    Nämen Oh vilket underbart&fint inlägg!! Njöt så av att titta på de vackra snö bilderna,vovven,och rolig text,Bor i Sydney och här är det just nu +35 🙁
    Tack&Tack, nu ska jag läsa det igen!💙

    1. Oj, vilken kontrast! Låter HELT underbart med lite värme.. Det en inte har liksom. Fantastiskt fint att få ett meddelande från andra sidan jorden, tack! Ha det gott 🙂 Lina

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

LOADING..