_MG_1679
Hej på er och hej fredag! Jag har varit borta och jobbat några dagar och det märks att det går undan med bygget här hemma för det är mer ofta än sällan det jag kommer hem sent på kvällen till något helt nytt. 

_MG_1683
Häromdagen var det tex ett fönster på den här väggen rakt fram, dagen efter var det ett hål och dagen efter det var fönstret på plats i nya sovrummet. Och dagen efter det hade de täckt för fönstret från vardagsrumssidan. Det är knappt så jag själv hänger med, här har vi stått och harvat i 8 år och så kommer det ett gäng som bara susar fram. Visserligen hela arbetsdagar hela veckor, den tiden har ju vi aldrig haft, men så enormt härligt att det faktiskt händer. Är ändå fascinerad och tänker att de nog borde komma hit och smygjobba på kvällarna eller nåt???

_MG_1691
Nu har vi bestämt eluttag (det blev överdrivet många) och så funderar vi på vart sängen ska stå. Och garderoberna, det går lite hand i hand. Vi har varsin garderob idag, så hur vi än gör kommer vi få ungefär 200% mer utrymme. Bara det, jippi! Jag har ju velat ha sängen under fönstret så att när en vaknar och sätter sig upp i sängen ser rätt ut i trädgården. Just nu ser vi egentligen det som den enda fördelen och försöker förtränga de cirka 10 argument mot att ha sängen under fönstret som vi intellektuellt förstår men tycker känns oromantiska. Det känns helt plötsligt så opraktiskt att ha ett element under huvudet och kallras ovanför. Och jag som typ får nackspärr pga den intensiva vindpusten som uppstår när någon skrattar hjärtligt, nej det här är ju egentligen ingenting för mig. Väl. Eller? 

_MG_1695
Vi kommer ändå inte ha två sängar när vi flyttar in i nya rummet, en måste stanna kvar i gamla rummet så att sonen kan sova på något. Och då tänker jag mig att jag kommer blåsa upp en luftmadrass, flytta runt och sova in mig lite. Dammet, jag har gett upp. Det är så mycket smuts så det är ett heltidsuppdrag att städa just nu. Här då, jo elementet ryker från den här väggen och nästa vecka ska den här dörröppningen bli större. Men då är vi i fjällen och njuter av skidor och snö! 

  1. Härligt att det går undan! 😃 Jag och min sambo har ställt vår säng framför fönstret av praktiska anledningar. Vi har ett ganska litet sovrum och hade sängen tvärs över rummet förut, men det var lite jobbigt att sambon var tvungen att klättra över mig jämt och ständigt. Vi har en ”fransk” öppen sänggavel från Ellos (en sådan som man skruvar fast i sängen eller på väggen) som inte skymmer ljuset från fönstret. Tyvärr ser man elementet, men där tänker jag att man antingen kan dölja det med ett snickrat elementskydd eller någon form av vajer med ett litet elementsdraperi på. Sofia Wood har (eller hade) fiffiga elementsöverdrag i vitt linnetyg (dock kanske just de är olämpliga under vinterhalvåret) som jag funderar på att göra egna.

    Personligen har jag inte haft några problem alls med draget från fönstret. Det är ganska skönt att låta skallen få frisk luft även nattetid. 😄 Ett varmt täcke har jag dock, samt en huvudkudde med memoryfoam (skitfula men bra) för nacken. Ert sovrum kommer att bli najs när det är klart. Fortsatt lycka till och trevlig helg! 🌷

    1. Tack för ditt inlägg i säng-debatten! Och kul att höra att det faktiskt inte bara är bild det finns sängar under fönster utan i verkliga livet. Men det är väl helt enkelt så, att en får testa lite och se om det praktiskt funkar med värme/kyla. För er del verkar det ju ha funnits fler praktiska aspekter som varit avgörande, men vi har ju alternativet att ställa sängen lite mer ”vanligt” mot en vägg. Vi får la se hur det blir! Tusen tack för lyckönskningar och tack för att du delade med dig <3 Lina

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

LOADING..