_MG_2342
Jag har tänkt en del på mönster och former den här veckan. Kanske för att jag vill få ihop det i huvudet vad gäller nya sovrummet. Jag är inte bra på att få ihop det, men att tänka rummet i bilder är naturligtvis redan klart. Kameran behöver stå precis där med det objektivet, kvällssolen kommer in från balkongen och en vindpust fångar tag i gardinen osv. Rätt så onödig egenskap för en privatperson som ska försöka inreda ett sovrum. Men så har jag iallafall försökt fastna med blicken på sånt som jag blir glad av, liksom för att göra ett moodboard av saker jag gillar här hemma. Först ut denna, vi kan kalla den ”Det lilla hushållet” bestående av två kristallglas jag verkligen gillar och två vardagsprylar med trähandtag. ÄÄÄÄlskar trähandtag, ohygieniskt säkert men nu råkar jag älska det och det man älskar har man överseende med. Vid hygien har väl nästan gränsen gått va, men det som inte dödar, tänker jag då istället.

_MG_2370
Älskar mattan som jag köpte för länge länge sedan, den är en toppenbadrumsmatta. Älskar att den får plats i en tvättmaskin också. Är rätt förtjust i att katten också verkar tänka i bilder, eller tänka i mina bilder. Han gör alltid något roligt som om han fattar att bilden behöver kryddas lite. Mycket bra, katten är en keeper.

_MG_2399 kopiera
Vårt badrum, det första rummet som blev klart i huset. Det enda rummet som är helt klart och som inte saknas lister och så. Finns det ett ord större än älskar? Isåfall känns jag lite så för vårt badrum. Enorma känslor kan tyckas, men sätt det i proportion till renoveringskaoset vi lever i så blir det mer rimligt.

_MG_2419
Var på stans bästa loppis i onsdags och skördade några grejer jag gillar. Saltkaren i form av lök har stått där superlänge och nu ropade den högt och bestämt att den ju bara kostar 7 kronor, vad väntar jag på?? Bland garnet hittade jag det lilla tygfodralet som jag tror är till för virknålar. Om jag börjar virka ska de få ligga där men tills dess får jag införskaffa megalånga pennor för nu är det ett pennfodral, 20 kronor. Nystanet var en bonus. Den vita skålen har en perfekt form, syns inte riktigt nu. 10 kronor för den. Jag planterade vallmo förra året som ett minne från vallmoknopparna jag hade torkat från vårt bröllop, nu hoppas jag att vallmo verkligen ÄR ett ogräs och att de kommer tillbaka så de kan få hoppa ner i den söta vasen. En riktig dyring om en jämför, 25 kronor för den lille. Fyra lite större tallrikar med fåglar på, 35 kronor styck. Men vi behöver tallrikar då flera fått stora sprickor i sig tyvärr, så det var ju också ett kap.

_MG_2426-2
Jag gillar verkligen att ha en massa personliga saker på kylskåpet. Jag vet ju att folk kan vara helt allergiska mot sånt här, men för mig är den en plats där barnen kan få skryta med sånt de gjort och minnas saker vi varit med om när vi kikar på våra kylskåpsmagneter. Minns ni när alla gjorde såna? Älskar dom fortfarande. Här sitter också min första kvinnliga idol, Debbie Harry, sångare i Blondie. Jag var 10 år och hennes styrka och coolhet var slående när jag bläddrade mellan konvoluten där hon alltid poserade självsäkert. Hon får vaka över oss från kylskåpsdörren och känner vi oss lite nere så möter hon oss med blicken och lyfter oss.

_MG_2449
Har letat efter en lampskärm sedan i somras när jag slog till på den här lampfoten utan skärm på en loppis i Stallarholmen. ÄNTLIGEN stod den där, 25 kronor på Tolv korgar här i Strängnäs. Delar gärna med mig av det loppis-tipset för jag kan inte plocka in mer här hemma nu. Det är liksom inte en in en ut, det är bara ut. Eller det borde vara.

_MG_2455
Den här fina kom min son hem med från träslöjden, den ligger framme alltid för den är bland det finaste jag någonsin har fått. Oklart det där om han verkligen fattade vilken symbol han gjorde eller om han valde utifrån vad han tyckte såg fränt ut. Nåväl, jag väljer att tro på att han ville ge sin mamma en symbol för kvinnokampen. Apropå internationella kvinnodagen, har ni sett Grandpas samarbete med kreatören Jessica Hallbäck? Poster och svinsnygga jeansjacka med citat på ryggen. Även Fotografiska uppmärksammar dagen genom att höja priset för alla män idag. Önskar oss alla en jämställd dag, vecka, år, ja livstid ta mej tusan!

LOADING..