_MG_2472 kopiera
Jag har slagit personligt rekord i vab i år. Jag har haft vabnuari, vabruari och vabs och hur friska barnen än kommer vara resterande månader leder 2019 redan som året då vi var hemma och sjuka. Typ varannan dag.

_MG_2477 kopiera
Så, lite skärmfritt betyder bland annat vändtia med megastora kort som i princip är oblandbara pga sin storlek. Men varmt i solen var det.

_MG_2495 kopiera
Jag och barnen är själva hemma den här veckan och på måndagens studiedag bestämde jag mig för att hämta hem golvet vi beställt som nu äntligen hade anlänt till brädgården. Det är ju inget färdigt golv direkt utan plank som ska matcha övrigt golv på övervåningen. Anledningen till att det tagit tid är för att vi letat efter brädor som är 5,40 m långa, och det har inte funnits ens att beställa. Efter att ha ringt till samma brädgård tre gånger hittade de till slut ett hyvleri som kunde leverera brädor i önskad dimension och rätt längd. Att tjata alltså, önskar att tipset var något trevligare för ogillar att tjata. Och ogillar att det var lösningen. Nu behöver golvet ligga och torka till sig en stund innan vi lägger det. Den temporära väggen på nedervåningen kan rivas först när golvet är lagt, så vill ha detta färdigt helst igår. För att få in golvet hade jag min 11-åriga superhjälte till undsättning och med lite mutor jobbade han på bra. Det tog bara 6 timmar att få upp alla plankor, jösses, hade jag vetat insatsen hade jag aldrig åkt och hämtat golvet själv.

_MG_2487
Plankorna var för långa att bära upp till sovrummet via trappen inomhus så vi fick släpa upp dom här och in via balkongdörrarna. Men Å vad nöjd jag var i tisdags morse när plåtslagaren kom och la taket på verandan, hade ingen aning om att vi lyckades tajma det!! Orkar inte ens tänka på hur vi hade fått upp golvet om vi inte hade kunnat dra det upp på taket. Nu ligger det ett fint plåttak på verandan som inte ska förstöras, så inget mer golv upp den vägen. Svårt att se kanske, men lite mer färdig vibb iallafall, hehe, om en tänker bort presenningen också…

_MG_2491 kopiera
Det är så svårt att få till en bra bild på exteriörfärgen känner jag. Men så är det ju med färg, den ter sig olika var en står. Här i skuggan ser den mer mintig ut än jag annars upplever den.

_MG_2514
Tillbaks till gårdagens vab och någon kom ner och hade lockat håret och ville köra VR-glasögon. Så blev det skärm igen alltså.

_MG_2520
Ni vet de där sista timmarna av total friskhet som infinner sig.

_MG_2523
Tänk att vardagen kan vara så här vacker. Skuggornas tid är åter.

_MG_2549 kopiera
Sen pratade vi lite om vilka färger hon ska ha i hennes nya rum och att vi borde köpa närodlade tulpaner från vår lokala blomsteraffär nere i stan. Sagt och gjort. Men mer om det en annan dag. Nu hoppas jag på vabfria dagar för imorgon ska jag plåta för Lantliv och på fredag ett reportage inne i stan. Och så ska jag hinna med Mia Skäringers No more fucks to give ikväll också. Blev genast lite stressad, hej hej så hörs vi!

LOADING..