_MG_2617
Alldeles i starten, starka och nyvakna köpte jag ett fång närodlade tulpaner direkt från blomsteraffären nere på stan, Burges Blommor. Där har de odlats och klipps direkt från sin tulpanlök sekunden du bestämmer dig för att slå till. Tyckte de såg så himla goda ut och började leka med den tanken. Obs, åt ej.

_MG_2632 kopiera
Häromdagen gjorde jag något ovanligt, jag fick ta del av en kär släktings tankar inför sin begravning ut ifall något skulle hända under en operation som väntar. Det fick mig att tänka på tulpanerna och hur jag följt deras livscykel sen de flyttade in hit.

_MG_2681
Det är fint att få förbereda sitt avslut, att få berätta om det som är viktigt för en själv. Det är minst lika fint att lyssna och kanske få ta del av sådant en tidigare inte visste om.

_MG_2738
Här står de mitt i livet och glänser.

_MG_3290 kopiera
Några dagar senare hade de åldrats något. Ett nytt skede som krävde nytt vatten och nya snitt av stjälkarna, men helt otroligt vackra och nästan medvetna om sin skönhet och hela sin perfektion.

_MG_3302 kopiera
Idag var de något annat. Trötta på att stå raka och nyfikna, nu blickar de ner mot marken och någon har tappat det som tynger den ner, sista fasen liksom. Och jorden fortsätter snurra.

LOADING..