_MG_3353
Imorse vaknade jag alldeles för tidigt för att vara helg. Vi har arbetat med att lägga golv hela veckan, eller mer förbereda för att lägga golv. Det som i tanken borde ta en timma kan vara en dags jobb och i torsdags började vi bli lite stressade eftersom golvet MÅSTE vara klart nästa vecka när det ska isoleras. Ni som renoverat något eller bara skruvat ihop en IKEA-möbel vet vad jag pratar om- det drar med sig.

_MG_3325 kopiera
Det har blåst så mycket att det inte gått att ta ut växterna för omplantering, de blåste liksom bara iväg. Är det ett växthus jag måste ha tro? Kanske år 2056 isåfall, fram tills dess finns ingen tid för fler projekt. Påminn mig gärna om jag glömmer!

_MG_3351 kopiera
Mysigt att smyga runt och titta på alla ljusspel morgonen har med sig.

_MG_3335
Sen tänkte jag att jag skulle överraska övriga sömntutor med scones då jag inte planerar att gå upp så här tidigt någonsin mer, så en får passa på liksom! För är det något jag älskar så är det lata helgmornar som kontrast till vardagens alla måsten och tider att passa.

_MG_3340 kopiera
Den här lilla råttan har sovit precis hela dagen, har knappt sett honom öppna ögonen.

_MG_3366 kopiera
Så drog arbetsdagen igång, elementrör ska bockas, hål borras, golv sågas till rätt längd och läggas, lumppapp klippas, en miljard skruvar som ska skruvas osv osv. Golvet är jättefint och frisbrädorna som vi ramar in golvet med lyfter det hela något kopiöst, så egentligen är det bara att plöja ner den tid som behövs nu för fint, det vet vi att det blir. Men så är vi ju inte fyra snickare i familjen utan två av oss är barn och behöver minst det nödvändiga som typ mat och ja ni vet, fredagsmys. Jag tycker det är svårt att ha huvudet på två ställen samtidigt och dessvärre har de fått roa sig själva den här helgen. Dåligt samvete för det men hoppas kunna kompensera med en massa tid snart!

_MG_3368
Just det, tre stycken tapetprover kom förra veckan. Inget är helt spikat än men jag och min man är helt överens om 1) vilken tapet det lutar mest åt 2) vilken vi vill känna mer på, och 3) vilken av de tre vi inte kommer tapetsera med. Så skönt att vara överens! Visst är det fint med strukturen! Återkommer inom kort med beslut.

_MG_3374
Så här ser lite av planken och frisen ut.

_MG_3362
Och vips hade vi lagt halva golvet. Okej, det är nu vi ska tänka halva glaset fullt/tomt osv. Men golvet MÅSTE vara klart jättesnart så ser det inte riktigt som en arbetsseger. Än.

_MG_3361
Och kattgrisen fortsatte sin djupsömn, helt utslagen bland allt bråte och hamrande och sågande. Trött helg för vissa, hoppas din blev så som du ville. Ha det fint så hörs vi!

LOADING..