_MG_3582
Häromdagen hände det här lite smått fantastiska: skivorna mellan våra två rum på nedervåningen togs ner och det rum som varit stängt för alla utom katten (han har sin kattlucka i det här rummet så vi gjorde ett hål i skivorna där kylan fritt kunde ta sig in i huset. Och katten fritt kunde vandra ut och in) blev nu åter tillgängligt. Inte så beboeligt kanske men efter lite spackel och färg så. Vi har ju haft vardagsrum här förut men jag funderar på att byta plats på matrum och soffrum. Vad tror ni? Var genast tvungen att testa. Jag tror på det här, min man är inte övertygad om att detta radikala ska ske. Ser ni olivträdet? Hade helt räknat ut det, men så helt plötsligt kom några blad och nu är det på god väg att repa sig.

_MG_3598
Och tavlorna, kanske de ska upp igen. Vi får se.

_MG_3627 kopiera
Tog några bilder imorse innan jag skulle iväg på en lunchdejt med en gammal jobbarkompis som numera jobbar på Agent Bauer. Så roligt och lyxigt att ses och prata både jobb och privatliv! Men hörrni, den här tapeten i vårt sovrum nurå.. Snart flyttar det in en 11-åring här och han vill inte ha vallmotapeter har han deklarerat, så nu har jag beställt färg från Auro för att måla över den. Innan det sker måste jag hitta på någon plåtning mot den här väggen. Fy vad det känns fel att göra så mot en så vacker skapelse. Bearbetar detta här som ni märker, men det hela är lika jobbigt som oundvikligt. Han är 11 och vill ha allt i svart och vitt.

_MG_3636 kopiera
En stor tröst är då det här tyget som jag fyndade på stans bästa loppis för några veckor sedan. För 30 kronor! Jag tror jag vet precis vilken hedersplats det ska få, på vår glasbalkong som vi ska bygga. Men det tar ju en evighet, tänker ni. Kanske blir den där glasbalkongen klar först om 10 år, tänker ni. Ja, exakt så tänker jag också under mörka stunder. Men under tiden ska jag ta fram tyget och drömma om hur fint det kommer göra sig på den där glasverandan och kanske kanske är det en sporre att faktiskt orka renovera alla de där fönstren.

_MG_3653
Ni vet när en hittar något jättefint för jättebilligt och det börjar svindla lite. Så var det. Hittade ett randigt tyg också, vill sy ett par byxor av det. Helst inom 10 år, men återkommer. Ha en skön onsdag i vårsolen!

  1. Jill skriver:

    Hej kompis! Underbara tapet!! Måste Nisse flytta in där, kan han inte ta ett annat rum?? Just a thought… det var något mer.. jo vilket tyg heja dig så fint!! och olivträdet. It´s a sign…… do it. Kram på dig

    1. Ja visst är den fin! Jomen lillNisse måste nog dessvärre in där. Uppladdningen är total sedan ett år tillbaka.. Men det går att tapetsera igen. Någon annanstans, jag har bestämt mig för att inte vara så nostalgisk kring det hela utan tänka att det faktiskt blir hur bra som helst 😀 Tack för (om)tanken! KRAM

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

LOADING..