_MG_3690
Nu när vi fått tillbaks det mörka rummet har det kliat i fingrarna lite och jag har velat hitta på något här ända sedan december då vi röjde ut alla möbler och det stod tomt. Ljusinsläppet är fantastiskt och det går att styra lite eftersom vi har en veranda utanför. Just nu utan golv, men men, det är iallafall marknivå, så det går att sätta blixtar utanför och slå in.

_MG_3667
Men idag fick det bli lite lekstuga med naturligt ljus och det som fanns att tillgå här hemma. Inspirerad av gårdagens lunchrestaurang Rolfs kök och ett långt knoppbräde som vi byggde till ett Alcro-jobb för ett tag sedan blev temat Middag för två. Kvistarna är från äppelträdet utanför, duken är från Nyblom Kollén och resten är vintage. Bordet är förresten det första bord jag och min man köpte ihop och vi bar det hem från Myrorna i Ropsten. Det har genom åren cirkulerat en del köksbord hemma hos oss, bara loppis eller hemmabyggen, men det här har fått stanna kvar och jag planerar inte att göra mig av med det. Så fotogeniskt dessutom.

_MG_3693 kopiera
Väggen är målad med äggoljetempera och jag är lite sugen på att måla i en lite mjukare kulör nu. Just för den här bilden har jag begränsat ljuset i rummet med skivor och så, men annars är detta ett väldigt ljust rum så det tål att målas i en mörk kulör. Mörkbrunt, vad tror ni om det? Med nougatfärgat tak kanske. Vi ska ha spackelhelg hela helgen, hopps innerligt att ni hittar på något roligare!

LOADING..