_MG_3999
Över 1000 bilder senare har det varit lite oklart hur eller var jag ska börja visa er den här långhelgen jag och Jill spenderade ihop. Men nu har jag bestämt att det hela får gå i kronologisk ordning, tror det blir lättast för oss alla. Förra torsdagen satte vi oss på tåget för att på kvällskvisten landa hos Anna Starrén. Jag känner Anna genom Jill, men vi har bara setts som hastigast och aldrig pratat riktigt ordentligt. Trots det bjöd hon med öppna armar in på middag och övernattning och på fredag morgon vaknade vi upp i den här urgulliga stugan.

_MG_4009 kopiera
Frukost inne i storhuset.

_MG_4015
Lite olika bjussiga är Annas hönor med tanke på den varierade storleken på äggen, haha. Men vilken skatt att ha höns, är allt bra sugen.

_MG_4018 kopiera
Vi kikade på runt lite och pratade om att vi ju snart kommer tillbaks, i sommar, för ett reportage för Lantliv. Och beundrade allt blått.

_MG_4026
Solen lyste, det var 6 pigga minusgrader och när vi till slut packat ihop oss och skulle fara iväg på dagens jobb hade handbromsen på lånebilen frusit över natten.

_MG_4029
Det var bara att backa tillbaks till Anna och invänta hjälp i form av Annas man som snabbt slängde sig i bilen för att hjälpa oss. En kan ju inte tacka nog för denna insats!

_MG_4043 kopiera
Men det gav oss några minuter att leka i Annas trädgård. Anna! slängde sig ner bland frostiga påskliljor utan att tveka. Kallt som tusan var det och fint som snus blev det.

_MG_4211 kopiera
En mycket snabb mekanisk insats senare var vi på väg till Ulricehamn för att träffa Ida, en av hörnstenarna till Villa Strömsfors som vi sen skulle spendera resten av helgen på.

_MG_4238 kopiera
Här gjorde vi ett reportage och lärde känna Ida som visade sig vara supermysig och jätteduktig. Det här huset alltså! Wow! Och titta, en Emilia Ilke.

_MG_4082
Jag kan inte visa er så mycket än och jag hann inte ta så mycket behind the scenes som jag skulle velat, men kolla in färgsättningen i hallen på övervåningen. Och panelen i sovrummet. Och och och… Det kommer bli ett sånt fint reportage!

_MG_4244
Jill plockade ut koderna på en massa kulörer, samlade i ett dokument och mailade Ida. Hur praktiskt är inte det!! Det kanske inte alltid är så att en skrev upp vad det till slut blev för färg i vardagsrummet, eller så är det med mig iallafall. Prover högt och lågt och ett halvår senare står en där och undrar vad det nu blev egentligen.

_MG_4312 kopiera
Till slut fick vi slita oss, vi hade ju en tid att passa på Annas workshop i Villan och vi ville vara där i god tid. Det var bara det att lånebilen inte verkade gilla oss så värst och den här gången gick den inte att starta alls, haha, slut på batteri. Ida hade som tur var inte hunnit bege sig till landet för att fira påsklov och vi googlade snabbt upp på youtube hur en startar bilen med startkablar.

_MG_4351
Och yes we can!!! På väg genom det västergötiska (heter det så?) landskapet, solen värmde, vi spelade fredagsmusik från telefonen i brist på bilradio och nu var vi rätt ordentligt taggade på att få komma fram här.

_MG_4360
Och så, lite hemlig bakom våriga och ännu ej utslagna träd, såg vi den. Villa Strömsfors. Tadaaaa!

_MG_4374
Vår ambition att vara först på plats och hjälpa Anna lite var ju bara att lägga bakom sig, även tanken på att fräscha upp sig lite. Det var bara att ta ett glas bubbel och luta sig tillbaks och lyssna på Annas historier om Villan och hur hennes liv flätats samman med denna plats. Om David och Davida som lät bygga huset 1908 och om hur det behandlats fram till att Hökerums Bygg tog över det med sin storslagna vision.

_MG_4377
Här kan en ju undra varför en står som en hösäck när det är en spegel som direkt säger sanningen. Men förutom det, mäktigt rum detta. Och sitter du med ryggen mot fönstren ser du ändå ut, så rättvist för alla.

_MG_4384
Anna hade gjort den mest fantastiska dukningen ala Sköna Hem.

_MG_4385 kopiera
Anna har förresten varit en stor del av inredningen till Villan. Uppdraget att inreda hamnade tillslut på Oddbirds som Anna då var en del av, idag är hon egen och jobbar en del här på Villan.

_MG_4388 kopiera
Vi fick en genomgång av alla rummen. Var och ett sitt eget uttryck.

_MG_4394
Fina Anna! Villan vore sannerligen lite fattigare utan henne, det har en ju fattat efter den här helgen.

_MG_4398 kopiera
Inte badväder direkt, men visst ser det härligt ut! Tänk det här efter påskens varma dagar. Jag är lite sugen på det här eventet i maj faktiskt, vill så gärna visa min man allt det här fina. För även om jag visar bilder så är det något med atmosfären på denna plats, jag hör mig själv säga när jag visat filmsnuttar: Äsch, du måste se det med egna ögon. Det är något annat att faktiskt stå där.

_MG_4405
Här fick en lycklig männska bo.

_MG_4407 kopiera
Mycket tapeter, mycket blommor.

_MG_4411 kopiera
Även i tvättstället.

_MG_4414 kopiera
Men även torkade, och just hortensior är ett sånt himla bra alternativ till det.

_MG_4424 kopiera
Är det så här organiskt jag vill ha vårt sovrum kanske? Hmm.

_MG_4426 kopiera
Så mycket sovrumsinspiration, snurrigt ju!

_MG_4433 kopiera
Nere i källaren stod alla blommor och snyggade sig i väntan på att morgondagens workshop skulle dra igång. Vilket ljus det var där nere. Wow.

_MG_4436 kopiera
Kanske det vackraste moder jord gett oss i blomväg. De är banne mig makalösa.

_MG_4442 kopiera
Hade jag bara fått vara nere i källaren hade jag ändå varit nöjd, haha. Så vackert överallt här med stora skåp (tyvärr för mörkt för att bli bra på bild) och putsade väggar.

_MG_4448 kopiera
Tänk juni hörrni. Det känns inom räckhåll nu.

_MG_4462
Efter rundvandring och utdelning av rum var det dags för första dagens sista aktivitet: middagen! Nej men det var fantastiskt! Allt var fint och människorna och samtalen gjorde inte det hela sämre!

_MG_4468
Ibland händer det så mycket på en dag att det skulle kunna vara tre, en annan är precis som alla andra. Det här var sannerligen ingen vanlig dag. Men fortsättning följer, det kommer mer. Hoppas ni står ut.

LOADING..