IMG_4102
Jag tänkte bryta av med några bröllopsbilder som jag precis levererat, nu känns allt färskt igen fast det var rätt länge sen bilderna togs. Jag har en hel massa material från Villa Strömsfors kvar att visa men jag tänker att jag bygger upp en längtan här. Hoppas det iallafall! Och så passar jag på att berätta lite om bröllopsfotografering. Det här tjusiga paret gjorde sig i ordning på varsitt håll och skulle ses på Djurgårdsbron innan vigseln i Oscarskyrkan. Rätt sammanbitet läge ändå, trots total backning.

IMG_4118
Och den här bilden är jag kär i, sån kraft och målmedvetenhet. Tänker på Beyoncé när jag ser den.

IMG_4134
Och så pang, första mötet! Jag brukar köra två olika objektiv som jag byter mellan hela tiden: en 50 mm och en 100 mm.

IMG_4207
Det går alltid att hitta bra miljöer. Och det är alltid bra att reka lite innan om tid finns, kom en timma tidigare om du ska plåta bröllop så du kan gå runt och kika på fina platser.

IMG_4368
Gör det inte för komplicerat bara, en helt vanlig gata kanske blir den finaste fonden. Ibland har jag en assistent med och det är skönt när det är gassande sol, då behövs en diffuseringsskärm om du inte plåtar endast i skugga eller motljus.

IMG_4369
Jag plåtar ungefär ett eller två bröllop om året, för mig är det rätt krävande och oftast på en helg, så fler funkar inte riktigt. Men de jag gör går jag all in dom timmarna jag är på plats. Jag brukar plåta ungefär 4 timmar. Då ses vi en stund innan vigseln, sen är jag med i kyrkan och sen en stund efteråt. Och så har vi pratat och mailat bilder innan så vi fattar varandra.

IMG_4381
Viktigt att tänka på när du plåtar ett brudpar är att de oftast inte är vana att stå framför kameran. Du behöver guida och om resultatet ser ut som att det är en kompis som plåtat med mobilkameran är det i min mening en lyckad bild. Och då menar jag förstås känslan, kvalitén är ju det du bidrar med och som mobilkameran inte kan ge.

IMG_4389
Så sjukt snygga. Nästa Beatles.

IMG_4437
Var alltid med i stunden, det är där det händer och det är exakt dom bilderna som är minne sen. Att en fick en sten i skon osv. Det är ju liksom inte det riggade en vill åt (bara) utan så som det faktiskt var.

IMG_4574 kopiera
Det här är mitt favoritmoment på bröllopet. Jag kanske ska göra ett eget inlägg om snygga entréer, haha, jag ÄLSKAR det. Folkets jubel och hundra mobiler i luften, och lite skönt att ha den där vigseln som kramar hjärtat i tusen bitar av lycka och tacksamhet bakom sig. Och allt det underbara framför sig. Middagen, talen och resten av livet. Blir alldeles tårögd bara av att skriva om det.

IMG_4996
Och så kan det vara så att det börjar regna mitt i plåtningen. Men det brukar vara en värdslig sak när lyckan är total och den man älskar mest sagt ja. Den här stilen på bild kanske är lite mer bröllop men kompletterar ändå de andra fint tycker jag.

IMG_5102-sv-v
Så med ombyte till sköna skor och paraply brukar det bli dags för mig att avrunda. Nu tar kompisens mobilkamera över och det brukar vara rätt oslagbart. Jag kan inte konkurrera med den. Har du några frågor om bröllopsfoto så fråga gärna, jag ska absolut försöka svara så gott jag kan.

  1. Sofia skriver:

    Men hjääälp så fint 😭😭😭 Vilken stjärna du är Lina!!! Kramar!

    1. Tack vad du är generös med orden. Men så roligt att du gillar bilderna förstås. Saknar din blogg hörru!! Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

LOADING..