_MG_5805
Nu har vi alltså bytt plats på vardagsrum och matrum, det gamla mörka träbordet vi haft i några år la jag ut på en lokal köp och säljsite på Facebook och hade det sålt på 10 minuter. Nu har vi återanvänt skivorna vi hade mellan väggarna under renoveringen bara för att testa storlek på bord. Jag köpte några pallbockar precis innan påsk när vi skulle göra långbord för 22 personer och det gick galant att ha ett 5 meter långt bord i det här rummet. Jag har haft en plan om att bygga ett eget bord så som Sofia Mokkasin gjort, nu hittar jag inget inlägg på hennes blogg om just det, men principen är att bygga två smala bord som du även kan ställa ihop till ett fyrkantigt. Den formen är nog den enda jag aldrig haft, så är lite sugen på att prova det.

_MG_5792 kopiera
Nu äntligen blommar äppelkvistarna, de som skulle stå i full blom på påskafton när tjocka släkten var här. Det hade jag allt räknat ut, men icke. Har ett gammalt herbarium som jag så gärna skulle vilja rama in men hittar inga ramar med dessa proportioner. Hur svårt skulle det vara att bygga egna ramar? Men sen tänker jag att jag är helt knäpp, inte ETT enda projekt till under hela 2019, haha. Jag får skriva upp rammakare bredvid glasblåsare som jag funderat lite på att gå nån kurs i. Alltså jag vill göra eget fönsterglas till våra glasverandor. Nån som har en kurs i det tro?

_MG_5813
För det lite att pyssla med här inne. Vi jobbar på i sovrummet på övervåningen och förhoppningsvis kan vi måla taket i helgen och sen väntar tapetsering. Ska bli fint att så småningom få ta tag i det här rummet. Ja ni ser hur det ser ut i taket och runt fönstret efter takhöjningen. Och så passade vi på att lägga lite taklist på golvet för att göra det lite extra knöligt att komma fram. Men, det braiga med det här bordet är att det rätt snabbt går att göra målarverkstad här. Bort med stolar och duk så är det bara att kladda på. Nu ska jag strax koppla på släpet och sticka och hämta ett skåp jag hittade på blocket igår. Är faktiskt lite rädd att skriva det för då kanske jag jinxar det hela, men har betalt 50% av summan så tekniskt sett är halva skåpet redan mitt. Det här skåpet alltså. Jag hoppas innerligt att jag redan imorgon kan visa er det. Ha det gott tills dess!

LOADING..