_MG_7169 kopiera
En dag här i veckan vaknade Doris väldigt sjuk. Så snart vi kom fram till att vi skulle vara hemma blev hon väldigt pigg, ja nästintill helt frisk skulle jag säga. Då hade jag hunnit vabba ca 30 minuter och vi bestämde oss för att gå ut och göra av den här piggheten någonstans. Minns det där jag med, längtan efter att vara sjuk. Kan inte alls relatera till den idag, som tur är. Eller ja, längtan efter att vara hemma när alla andra var i skolan, för just sjuk ville en vill egentligen inte vara.

_MG_7210 kopiera
Den här gungan pimpade vi för ett pysseljobb för en sisådär 6 år sedan (om inte mer), tänk att det sitter kvar fortfarande. Bra pimp det där.

_MG_7220 kopiera
Och väldigt enkelt: spets och häftpistol. Klart.

_MG_7264 kopiera
Är en cirkusartist så är en.

_MG_7160 kopiera
Lekstugan, vår katts nya hem. Vi har fått stänga kattluckan nu efter att han dragit in flera möss varje dag, en levande duva och nu sist en död ekorre. Buuuhu. Iallafall, han får ju såklart bo kvar hos oss men precis som vanligt folk får han ta dörren. Nu har jag bäddat lite med ullfiltar här inne ifall han skulle vilja bo här halvtid. Lite oklart om han uppskattar detta.

_MG_7270 kopiera
Plocka rabarber och äta rabarber, båda en succé.

_MG_7278 kopiera
Och så lite porträttlek.

_MG_7304 kopiera
Bina blir glada iallafall, kan tänka mig vad min man tycker.

_MG_7319
Sen var det dags fixa rabarberkrämmellis och gå ut med kompisars hund. Sen byttes vi av med vabben och jag stack in till stan för att reka ett kök för Cervera inför en plåtning i slutet av maj. (Inte det här, det är ju vårat)

_MG_7341 kopiera
Det här lilla rosa saltkaret köpte jag på loppis för en 10:a, det råkade hamna bredvid ett blommande skott av en klockmalva. Ser ni hur lika de är i struktur och allt! Har inte hjärta att knipsa av blommorna på skottet fast jag vet att de tar näring, klockmalvans blommor är det absolut finaste jag vet!

_MG_7329 kopiera
Surdegsbröd har jag börjat ställa så här på skärbrädan efter att en bagare sa att hon gjorde så istället för att stoppa in brödet i en påse. Tycker det är så vackert med mat framme så anammade det direkt och väljer stenhårt att tro på att det funkar lika bra.

_MG_7498 kopiera
Träden avlöser varandra i blomning, nu är det det stora äppelträdet bakom skjulet som har sin primetime.

_MG_7427 kopiera
Och idag fick lite tvätt åka ut, orkar liksom inte vänta på att vi ska bygga en tvättställning år 2045 så satte upp ett snöre. Har hamnat i en liten renoveringsdipp då jag tycker att det enda vi gör är att fixa och jobba och renovera. Varenda vardag efter jobbet och varenda helg, men ändå kommer vi inte tillräckligt snabbt framåt. Det blev inget tapetserat i helgen och då gick luften lite ur mig. Nästa helg ska vi fira födelsedagar så det betyder ytterligare en helg utan inflytt i nya sovrummet. Mycket acceptans att jobba med här, och det är ju såklart okej att det blir när det blir. Men idag är en sån dag jag bara vill sälja huset och flytta till lägenhet. Jag ser liksom inte slutet på alla projekt.

_MG_7466 kopiera
Veckan som kommer blir fullmatad med energi in iallafall, jag ska planera ett roligt privat projekt med en stylist, retuschera klart bilder till Alcro och sen sticker jag och Mari till Umeå för att träffa Fanny och Soraya, något som vi planerat i ungefär 3 år och som nu ÄNTLIGEN ska bli av. Längtar efter att träffa alla dessa inspirerande ladies och få uppleva ljuset i norr! Sen avrundar vi vecka 21 med att fira Doris som fyller 9 och mig som fyller 38 samt mors dag och för guds skull, en ska hinna rösta också! Det blir en fullspäckad söndag då allt detta sker på samma dag, haha. Ha det gott gott folk (och glöm inte röstningen! Och mor!)

LOADING..

_MG_6878 kopiera
Efter lite teknikstrul är jag nu åter på bloggen! Har haft problem att logga in här men det kan såklart vara något jag gjort knas för just nu gör jag allt lite i hast. Det är fullsmockat i kalendern och då måste alla annat bara gå undan. Här kommer lite behind the scenes från två jobb jag och Jill gjort för Alcro.

_MG_6890
Yr-appen har varit den mest öppnade sista tiden eftersom båda jobben skulle plåtas utomhus och då får det inte regna. Här satt jag inne i Doris rum och väntade på en lucka för solen att kika fram och sprida ljus på vår nymålade balkong. Haha, så surt att den blå himlen bara var en reflektion i fönsterrutan. Egentligen var det de mörka molnen som stämde. Men den som väntar på något varmt får ha tålamod och det hade vi.

_MG_6896 kopiera
Verkligheten va! Renovering pågår för fullt men vet ni, kanske kanske att vi kommer tapetsera i helgen. Om jag bara skriver klart det här och springer upp och målar innan fredagsmyset så KANSKE kanske vi hinner!

IMG_0164 kopiera
Så var första jobbet klart och i onsdags var det dags för nästa, ett verandajobb i Nacka precis vid vattnet. Jill hade beställt sol och den var strålande! Och så fick vi sällis av den här. Älskar ju katter om nån missat, så dubbelbingo för mig!

IMG_0137 kopiera
La ut mitt datortält på stories i instagram och fick oväntad respons, det är ett gammalt think tank-tält som en viker ihop och så blir det som en liten reflexskärm i storleken. Perfekt att ha med på utomhusjobb om en vill se vad en plåtar.

IMG_0146 kopiera
Kolla färgen på den badlakanet! Exakt en sån färg letar jag efter på blommor för tycker den gör sig så bra till vår nya färg på huset. Har köpt lite fröer, får visa vid tillfälle!

IMG_0152 kopiera
Även när han var inne var han med oss.

IMG_0167 kopiera
Sen blev det lunch på bryggan.

IMG_0174 kopiera
Och blommor på det här sättet är det absolut finaste jag vet. När de gör lite som de vill, det brukar bli bäst då. Lite som en katt ju.

IMG_0179 kopiera
Så charmigt att bygga saker runt ett träd. Varför inte ett hus.

IMG_0184 kopiera
Rekvisitan för dagen, den där linneduken under var kanske bland det mjukaste jag hålla i mina händer. En linneduk från Norrgavel så gissar att det skulle bli en dyr historia om en vill ha den bara för att vira in sig i den.

IMG_0191 kopiera
Färgerna, strukturen och ljuset. Inspiration där en minst anar det.

IMG_0159 kopiera
Lite så här tänker jag mig resten av fredagen faktiskt. Ska bara måla lite först! Fin helg på er

LOADING..

_MG_2598 kopiera
Hej! Det här inlägget blev ett helt annat än först tänkt. Jag hade ju preppat för ett behind the scenes från Alcro-plåtningen jag och Jill gjorde i förrgår, men så hann jag lägga över filerna på min stora retusch-dator som jag stängt av inför helgen. Och. Eftersom jag suttit i flera timmar och rensat min bärbara dator från gamla filer (får lite panik av sånt eftersom den typen av jobb är helt obetalt) så tänkte jag att det kunde löna sig genom att visa er vad jag stött på idag. Några bilder har jag säkert publicerat på bloggen förut, för andra får de sin stund i rampljuset efter att ha legat begravda i ett ständigt ökande arkiv av bilder.

_MG_3437 kopiera
Hur kan en mage vara så mjuk!?

_MG_4809
Innan vi satte in pardörrar på det som ska bli en glasveranda såg det ut så här hemskt på vår övervåning. Den gamla verandan har funkat som förråd sedan 60-talet. Buhu så sorgligt.

_MG_5174
Vi minns äppelåret 2018, eller hur?

_MG_5198 kopiera
På besök hos våra kompisar en skön dag i maj. Bara gillar den här bilden så himla mycket, det är nog det matchiga i den som gör den älskvärd.

_MG_5745 kopiera
Hit går vi när vi ska plocka in foder och lister. Jag är höjdrädd, det här är mitt absoluta max för att vara på en stege ovanför marken. Så det var ju tur, för en meter till hade det kanske inte blivit några fönsterfoder eller hålkälslister i vårt hus. Ibland har en tur.

_MG_6865 kopiera
Förra året hade vi klädbytardag här hemma i vår trädgård. Det var så himla mysigt! Har du mot förmodan en massa tomma dagar att fylla med aktiviteter i maj så rekommenderar jag att du klämmer in en klädbytardag för att fylla på/bli av med lite sommarplagg.

_MG_6908 kopiera
Det här är iallafall från idag när vår första katt kom hem på besök. Han har ju flyttat hemifrån och är endast hemma hos oss ibland. Han är så fin och passar så bra in här. Men, han trivs som sagt bättre någon annanstans, och så är det ju med katter. Det går ej att regissera.

_MG_6936 kopiera
Maj är min absoluta favoritmånad. Längtar tills alla dessa stunder.

_MG_7175
Som tex dessa. Rangliga stolar, träd i blom och middag utomhus.

_MG_7326 kopiera
Och det här minnet är ju så gulligt så det är inte klokt.

_MG_7525 kopiera
När vi tog den här bilden hade Doris ingen egen telefon men hon bestämde direkt att när hon fick en skulle den här bilden ligga som bakgrundsbild. Så gulligt, och vilket fint betyg.

_MG_7599
Men här fattar jag inte riktigt varför jag så extremt pretto satt på en 10-åring en stråhatt. Hallå, han skulle ju ALDRIG sätta på sig den. Fattar inte att han gick med på det stackarn. Tolkar det bara som ett kärleksbevis från hans sida och jag ska aldrig mer förställa människor på detta sätt. Usch, skäms ihjäl. I övrigt nöjd med köket som vi målat med linoljefärg från Ottossons, 50% vetegrå 50% vit titanzink.

_MG_7899
Drömmen om att kunna sova gott i en skål har katten skapat.

_MG_9926
Blommor från trädgården, hur fint som helst ju. Har nästan helt glömt hur det är att gå ut och plocka. Jag har inte frösått en enda grej, men eventuellt slänger jag upp några pallkragar. Nu känns det helt plötsligt lite roligare med trädgård när huset fått sig en make over.

IMG_0161 kopiera
Har en dröm varje år om att göra lingonsylt, men har aldrig gjort. Minns inte att jag någonsin plockat lingon ens, haha, så den här bilden är nog dessvärre också fejk. Men himla fin ändå tycker jag. Tror nog vi letade svamp när jag tänker efter.

IMG_2912
Å, Hönö! Från när jag och Mari plåtade boken för Lilling. Saknar det så. Nån som vill göra bok, anyone?

IMG_3533
Älskade lilla katt. Så många uttryck för att ha ett typ helt uttryckslöst ansikte.

_MG_0541
Min stora pojke. Så speciell på så många sätt.

_MG_2537 kopiera
Och här jobbar han in drömmen om att sova på ett element. Han är verkligen lösningarnas man vad gäller att hitta sovplatser denna katt!

_MG_4598 kopiera
Och avslutningsvis min favobild på mig själ, för jag syns inte så väl och jag gillar allt som är i bilden, kläderna och min trädgård, det är ju så jag bara. Nu ska jag ta helg men lovar ett litet balkongigt inlägg inom kort! Njut av ledigheten så hörs vi.

  1. Anna skriver:

    Bara älskar alla dina bilder,men katten ja de bilderna är något alldeles extra!,😻💫💙

    1. Å tack för att du stärker min osäkerhet kring att göra renodlade kattinlägg!! Du kan ha öppnat pandoras ask, haha. Kram och fint att du kikar in

  2. Elina skriver:

    Lika delar kärlek till våra såkallade handmålade dynor som till skammen över stråhatten <3

    1. Haha! Vill ge dig nåt quote ellet bra saying på vägen men har inget. Längtar efter att få sitta på era dynor igen <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

LOADING..