Friterat tunnbröd med Crème Bonjour kantarell, Västerbottensost och rostade pinjenötter

Vi har gjort ett roligt samarbete med Crème Bonjour då vi ska ta fram recept med två av deras produkter – Crème Bonjour Kantarell och Crème Bonjour Grekisk Vitlök. Som ni vet så är vi stora fans av tilltugg och mingelmat så det var inte ett dugg svårt att hitta på ett härligt tilltugg med just färskost. Svampsäsongen till ära har vi gjort krispiga tunnbröd som vi toppar med kantarellfärskost blandat med västerbottensost och toppad med smörstekta kantareller och pinjenötter. Det är busenkelt och går snabbt att göra – vilket ger mer tid för att umgås med sina gäster.

Kika in på bloggen imorgon då vi kommer att ge tips på vår favorit ostbricka – med grekisk inspiration och recept på olivkex.

Créme Bonjour Kantarell
Friterat tunnbröd med en röra på Créme Bonjour Kantarell & Västerbottensost, smörstekta kantareller och rostade pinjenötter
Friterat tunnbröd med en röra på Créme Bonjour Kantarell & Västerbottensost, smörstekta kantareller och rostade pinjenötter

.

Friterat tunnbröd med en röra på Crème Bonjour Kantarell & Västerbottensost, smörstekta kantareller och rostade pinjenötter
12 stycken

1 burk Crème Bonjour Kantarell
1 ½ msk finriven Västerbottensost

2 msk pinjenötter
ca 2 rektangulära mjukt tunnbröd
1 liter frityrolja
150 g färska kantareller
1-2 msk smör
salt och peppar

hackad persilja till garnering

Blanda Creme Bonjour med västerbottenost. Rosta pinjenötter i en torr stekpanna tills de blir gyllenbruna. Värm försiktigt och rör om då pinjenötter bränds lätt.

Skär brödet i 12 stycken trekanter. Värm oljan i en tjockbottnad kastrull till 160-170 grader. Fritera brödbitarna  tills de blir krispiga och gyllenbruna. Håll koll så de inte blir för mörka och bränns – det kan gå snabbt! Lyft upp med en hålslev och låt rinna av på hushållspapper.

Rengör svampen och skär i mindre bitar. Stek i en torr stekpanna tills vätskan har dunstat bort. Tillsätt smöret och fräs i några minuter tills svampen är genomstekt. Smaka av med salt och peppar.

Lägg en klick kantarellkräm på varje brödbit. Toppa med kantareller, pinjenötter och hackad persilja.

 .

För mer inspiration kring färskost – klicka här!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..