Äta, äta, sola, bada, vila, njuta

IMG_0041

Vi äter mycket, vi äter gott, vi dricker gott, vi äter sent, vi lägger oss sent, vi sover sent, vi solar, vi badar, vi spelar spel i skuggan, vi läser, vi springer, vi äter glass i stora lass.  Vi njuter.

Vi trivs verkligen så bra här på vår Residenza Cá d´Masseu med den fina miljön och underbara utsikten.  Veit, som är från Österrike, äger och driver residenzan och han är otrolig trevlig och hjälpsam med tips om allt. Han gör också ett eget vin, som är riktigt gott, och egna marmelader.

barbera

De dagarna vi har hängt ”hemma” vid poolen har vi tillagat lättare luncher. Häromdagen provade vi Robiola, en ost från närliggande Langhe oftast gjord på en blandning av mjölk från get, ko och får. Den vi hade köpt var bara gjord på get och hade en len, mild och riktig god smak. Vi åt den som crostini toppade med färska fikon från trädgården.

IMG_0040

En annan dag blev det bönsallad med olivolja, färska örter från trädgården, lokala charkuterier och ost, focaccia, pizza och grönsaker.

IMG_0038

 

Det finns flera olika sorters focaccia på bagerierna. Perfekt som snabb och väldig tillfredställande lunch – och en storfavorit hos barnen. Här har vi köpt focaccia naturell, focaccia med salsiccia, focaccia med lök, foccacia fylld med ost och skinka samt pizza.

 

focaccia

 

På marknaden köpte vi mozzarella fresca – färsk mozzarella gjord i byn intill och lagade bruschetta al pomodoro med mozzzarella till lunch en annan dag.

IMG_0039

bruschetta

 

Här är några bilder från marknaden i Canelli. Så mycket fina härliga råvaror. Maten här i Piemonte är verkligen så enkel och så god, de krånglar liksom inte till det. De fina råvarorna får tala för sig själva.

 

IMG_0015

IMG_0017

IMG_0013

IMG_0011

 

Häromkvällen badade vi till klockan blev 20 – riktigt underbart med de ljumma kvällarna. Sedan middag hemma med den här utsikten. Först antipasti med bruschetta al pomodoro – igen! Man måste passa på när tomaterna är så smakrika och basilikan växer runt hörnet.  Den iskalla prosecco släckte törsten gott.

IMG_0033

IMG_0030

IMG_0020

 

Färsk pasta med Pesto allo Genovese. Pesto kommer från Genova i Ligurien som ligger inte så långt härifrån. Enligt originalreceptet ska man använda mortel men det går lika bra och snabbare i en matberedare.


IMG_0018

Pesto allo Genovese

ca 5 dl

5 dl (packad) färsk basilika
2 pressade vitlöksklyftor
1/2–1 dl pinjenötter
ca 2 dl olivolja
1 dl nyriven parmesan- eller pecorinoost
salt och peppar

Kör basilika, vitlök och pinjenötter till en puré i en matberedare. Häll sedan ner oljan i en tunn stråle medan maskinen är i gång. Tillsätt parmesanosten och kör i ytterligare några sekunder. Peston ska inte vara helt slät utan gärna lite grynig. Smaka av med salt och peppar. Servera med nykokt pasta al denne.

Buon appetito!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..