zuchinnisoppa
Foto: Helen Pe

Zucchinisoppa med chèvre
4 portioner

1 gul lök
1 vitlöksklyfta
ca 2 msk olivolja
1 kg zucchini
4 potatisar
1 tsk hackad färsk timjan
1 liter grönsaks- eller hönsbuljong
1 dl crème fraîche
200 g chèvreost
salt och peppar
färsk timjan

Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i en kastrull i olivolja i några minuter. Hacka zucchinin och fräs i 10 minuter tillsammans med löken. Rör då och då. Skala och skär potatisen i bitar. Lägg ner dem tillsammans med timjan i kastrullen. Häll på buljongen. Låt puttra på låg värme i ca 10 minuter eller tills potatisen är mjuk.

Kör soppan i matberedare tills den är slät eller använd stavmixer. Rör i crème fraîche och smula ner chèvre. (Spara lite till garnering.) Värm soppan på låg värme och rör om tills en del av chèvreosten har smält. Det ska fortfarande finnas några chèvrebitar kvar. Smaka av med salt och peppar.

Smula lite chèvre över soppan och garnera med en kvist timjan före servering.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..