Hur fina är inte dessa små mini-pajer? För att inte tala om hur goda de är!  Västerbottensost, den klassiska och smakrika osten har en självklar plats på vårt midsommarbord. Dessa smarriga munsbitar passar perfekt att duka fram på buffén, ta med på picknicken eller som tilltugg innan middagen!

Mini-pajer med västerbottensost, spenat och pinjenötter i muffinform på träbord
Mini-pajer med Västerbottensost,
spenat och pinjenötter

24 stycken

Pajdeg
175 g smör, kylskåpskallt
  4 dl vetemjöl
ev lite iskallt vatten
½ tsk salt

Fyllning
2 ägg
1 dl mjölk
125 g Västerbottensost, riven
30 g färsk babyspenat, finhackad
1/4 tsk salt
1 nypa svartpeppar
25 g pinjenötter, rostade

Göra iordning pajdegen genom att arbeta snabbt ihop smör, vetemjöl och salt för hand eller i matberedare. Överarbeta inte degen. Tillsätt några droppar vatten om degen känns torr. Låt stå kallt i cirka 30 minuter.

Smörj mini-muffinsplåtarna. Tumma ut degen i formarna och ställ in i kylen i ca 15 minuter. För att göra fyllningen, vispa äggen. Rör i mjölken och tillsätt ost, spenat, pinjenötter, salt och peppar. Fördela fyllningen i pajformarna. Grädda i cirka 20 minuter.

TIPS! Pajdegen kan förvaras i kylskåpet i cirka 2 dygn, i en bunke eller uttryckt i formarna, eller i frysen i cirka 2 månader. Alla pajer kan gräddas och förvaras i kylskåpet i cirka 2 dygn eller i frysen i cirka 2 månader. Värm eventuellt i 150 grader i 5–10 minuter.    

Mini-pajer med västerbottensost, spenat och pinjenötter skuren i bitar
 
Mini-pajer med västerbottensost, spenat och pinjenötter i muffinplåt på träbord

 

 

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..