Caponata

CAPONATA

Skär två aubergine i cm-stora tärningar. Grovhacka 1 gul lök och 4 tomater.

 

Hetta upp 2 msk olivolja i en stekgryta och fräs auberginen på hög värme till den har fått fin färg, 10-12 min. Lägg över på ett fat.

 

Hetta upp mer olivolja i en stekgrytan. Fräs lök och 2 vitlöksklyftor (pressade) 4 – 5 min. Tillsätt tomaterna, auberginen, 2 msk tomatpuré, 1 tsk socker, 1 tsk torkade oregano, 1 tsk salt, 1 tärning grönsaksbuljong och 2 dl vatten.

 

Sjud i 10-15 minuter.

Grovhacka 1/2 ask färsk basilika och tärna 1 påse mozzarella. Toppa caponatan med mozzarella, basilika och lite chili flakes. Servera med jasminsris.

  1. Vi har haft Linas matkasse varannan vecka i över två år – och rekommenderar den till ALLA! Härliga recept med massa goda smaker, råvaror och rätter som inspirerar. Precis samma sak upplever jag när jag plöjer era kokböcker och recept. Tack för all god mat!

    1. Hej! Vad roligt att ni uppskattar våra recept. Och visst har Linas matkasse också inspirerande och goda recept! Igår gjorde jag piroger fylld med lins- och grönsaksröra – som mina barn älskade!!! Normalt hade jag aldrig kommit på att laga något liknande till dem. : ) Hoppas du tar del av deras 200:- rabatt för ”gamla” kunder. Ha det bra! Vänliga hälsningar, Monica

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..