Välkomna in i våra kök!

Varmt välkomna in i våra kök till alla våra nya läsare!

Det är nämligen här vi tänkte hänga och umgås med er. Vill ni ha ”dagens outfit” eller provokativa politiska texter får ni söka annorstädes. Här tänker vi nämligen dela med oss av en hel del goda, läckra, annorlunda, smaskens, delikata, inte så annorlunda, smarriga, nyttiga, onyttiga, festliga, enkla, superavancerade, välsmakande och inspirerande recept. Ni kan förvänta er allt från donuts och lapskojs till brysselkålchips och hemgjord pasta. Och allt däremellan. Samt lite tips och en inblick i vår vardag där vi jonglerar rollen som småbarnsförälder och frilansande kokboksförfattare, matskreatörer och matsylister.

Först en liten presentation av oss! Vi heter Lisa Eisenman Frisk och Monica Eisenman. Lisa bor med sin familj, mannen Lars och deras 3 barn Lea (11 år), Ellie (9 år) och Benjamin (7 år) i en gul 30-tals trävilla i Stockholmsförorten Sollentuna. Monica har precis flyttat in i ett sprillans nybyggt, egenritat hus, tillsammans med sambon Henrik och deras 2 barn Eric (6 år) och Ines (2 1/2 år).

Vi är födda i Maryland, USA. När vi var 8 respektive 10 år flyttade vi med vår mor och bror till Järvsö i Hälsingland. Under vår uppväxt hann vi även bo och studera i bl a Etiopien, Spanien och Frankrike. Efter våra studier hamnade vi dock till slut båda i Stockholm.

Mat och matlagning har varit – så länge vi kan minnas – det stora intresset och passionen i våra liv.  Ingen av oss har formell utbildning inom matlagning utan vi har lärt oss mycket från vår egen gourmetmamma. Efter nappflaskan blev vår dagliga föda Coq au vin och Boeuf Bourgignone (vi är ju födda på sjuttiotalet)! År 2000 förverkligade vi vår dröm och öppnade The Cookbook Café – ett café med kokbokshandel som vi drev i 8 år. Under den tiden gick ännu en dröm i uppfyllelse då vi fick möjligheten att skriva vår egen kokbok – Två systrars söta. Sen dess har vi hunnit ge ut ytterligare 6 böcker – Soppor, bröd och rörorVinterns sötaSommarens sötaMonica Eisenmans asiatiska nudlar och smårätter, Systrarna Eisenmans mingelmat (som vann Sveriges bästa kokbok alla kategorier 2011), Till bords med Systrarna Eisenman samt den nyutkomna  Från Grunden – Allt ifrån marmelad och ketchup till kimchi och mozzarella (som vann Sverige bästa kokbok alla kategorier 2017).

Vi tycker det ska bli fantastiskt roligt att börja blogga här på Lantliv! Kommentera gärna! Vi välkomnar feedback och tips på recept eller sådant som ni vill läsa om här på bloggen!

Varma hälsningar,
Lisa och Monica

 

Foto Ulrika Ekblom

Foto Helen Pe

Vi vet, vi ser ut som en annons för Oil of Olay – hudvård för den mogna kvinnan….  : )

Foto Helen Pe

Foto Helen Pe

 

 

 

  1. Hej Systrar,
    Vad trevligt att ni fått en ny Blogg, det är aldrig fel att göra något nytt. Har eran Mingelmat i bokhyllan i köket. Lagar inte så mycket ”mingel” längre, men faktiskt så är det bara att sitta, bläddra och få inspiration. Vad säger man coffietable book. Vi två 70 plus. Tycker det är svårt att hitta på något nytt. Har inte så mycket olika ingredienser i kylskåpet, men buljongtärningar det kryddar upp. Saknar så enkla och lite nytänkande recept för det lilla hushållet. Tänk om ni kunde komma ut med en kokbok, för ensamstående och även lilla hushållet. Alla är inte fyra vid bordet. Lycka till med Er nya Blogg! Bästa till er.

    1. Hej Birgitta! Kul att du har vår Mingelmat och att den ger inspiration Vi ska verkligen tänka på hur vi kan göra recept för det lilla hushållet. Tack för idéer – det uppskattas! Trevlig sommar! L & M

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..