Halloween tips!

Ingen har väl kunnat undgå att snart är det Halloween. Traditionen med Halloween, som betyder Alla helgons afton, började först i Irland och Skottland och följde sedan med de många emigranter som åkte till USA under 1800-talet. Det har blivit en stor högtid i USA, bland både vuxna och barn och firas alltid den 31 oktober. Här i Sverige har vi anammat firandet av Halloween mer och mer de sista åren. Oftast har man firat den på Alla helgons afton eller Alla helgons dag men det blir allt vanligare att barnen går ”trick or treating” på självaste Halloween-dagen.

Vi minns våra Halloweens från barndomen i USA med stor glädje – utklädd som spöken och kissekatter; stora Halloween-paraden på skolan; och ”trick or treating” från dörr till dörr runt grannskapet då våra säckar fylldes upp till kanten med Candy Corn, Hershy’s Kisses och Reese’s Peanut Butter Cups. Mamma fick till och med frysa in godiset ett år för att vi alla tre barn hade fått sååå mycket!!

Idag tipsar vi om en massa roliga och ibland lite läskiga (!) bakverk och dryck inför Halloween – perfekt att göra tillsammans med barnen!

drommar
Monsterkakor från Milis tårtor och annat

ogon

spokmuffins
Spökklubbor och spökmuffins

bollar
Hos Tessanbakar hittar du flera recept på Halloween bakverk!

punch halloween bål
Halloween bål från från Best Friends for Frosting


cupcakes
frankenstein marshmallow pops
Spindelmuffins och Frankenstein Marshmallow Pops från Baking Mad

Jornötssmör
Mousse med jordnötssmör och choklad från Country Living

mumiekakor halloween
Mumiekakor från omgchocolatedesserts.com

spindelkakor
Spindelkakor, Halloween Whoopie Pies & Häxmuffins från Martha Stewart

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..