Eftersom många av er har höstlov denna vecka (även vi) så struntade vi i veckomenyn igår. Däremot så har vi inte struntat i veckans vego – utan den kommer här. En riktig god helrostad blomkål med parmesan, hasselnötter och solroskärnor.

Hoppas ni får en riktig fin vecka – oavsett om ni är ledig eller ej. /Lisa och Monica

Helrostad blomkål med hasselnötter, solroskärnor och parmesan i en ugnsform

Helstekt blomkål med parmesan, hasselnötter och solroskärnor

1 blomkål
100 g rumsvarmt smör
ca 50 g parmesan
ca 1/2 dl rostade hasselnötter
ca 1/2 dl rostade solroskärnor
hackad gräslök till garnering

Värm ugnen till 200 grader. Bred ut smöret över hela blomkålen. Salta runtom. Lägg blomkålen i en ugnsfast form och rosta i ugnen i 10 minuter. Sänk värmen till 150 grader och låt bakas i ytterligare ca 30-40 minuter, beroende på blomkålens storlek.

Riv parmesanen. Grovhacka de rostade hasselnötter och solroskärnorna. Strö över parmesanen på blomkålen och bakas i ytterligare ca 10 minuter så att parmesanen smälter. Ta ut blomkålen ur ugnen, strö över de rostade hasselnötterna och solroskärnorna. Garnera med gräslök. Servera varm, gärna med en fräsch sallad.

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..