Vi börjar det nya året med recept på enkla, snabba och framförallt goda vardagsmiddagar. Idag blir det krämig pasta med lax, grönkål och citron. En favorit hos oss både. Och dessutom tycker barnen det är jättegott – vilket inte alltid är en självklarhet hos någon av oss. Men just denna pasta går alltid hem…

 

Krämig pasta med lax, grönkål och citron

Krämig pasta med lax, grönkål och citron
4 portioner

300 g pasta
100 g grönkål, hackad
400 g laxfilé, tärnad
25 g smör
3 dl crème fraiche
2 tsk fiskfond
2 – 3 msk färskpressad citron saft
rivet skal från en 1/2 citron
2 salladslökar, skivade
salt och peppar

kryddgrönt till garnering

Koka upp pastan efter anvisningarna på förpackningen.

Under tiden, smält smöret i en stekpanna. Fräs grönkålen i några minuter. Tillsätt laxen och fräs även den i några minuter. Tillsätt crème fraiche, fiskfond, citronskal- och saft. Värm under försiktig omrörning. Smaka av med salt och peppar. Servera med pastan. Garnera med salladslök och kryddgrönt.

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..