Vår sirapslimpa med russin och frön

Det finns många goda recept på sirapslimpa men vi brukar köra på säkra kort och använda vårt recept! Den är riktigt saftig och god – bra också att receptet blir 2 limpor. Innan man hinner blinka har ena limpan ätits upp. Och det kan liksom inte blir så mycket enklare att baka brödet – bara blanda bara ihop alla ingredienser, häll ner i en form och skjuts in i ugnen!

 

Som vanligt med våra recept, vill vi gärna tipsa om att det går ofta att byta ut vissa ingredienser – super när man kanske inte har allt hemma, eller helt enkelt inte gillar vissa ingredienser. I sirapslimpan går det utmärkt att byta ut russinen mot torkade tranbär, torkade plommon, torkade aprikoser eller annan torkad frukt. Ha i lite nötter om man vill. Eller håll det enkelt och ”plain” – brödet blir grymt gott ändå!

sirapslimpa

Vår sirapslimpa
2 limpor

6 1/2 dl grahamsmjöl
1 dl vetemjöl
2 dl rågkross
1 dl linfrön
2 dl solroskärnor
1 dl  russin eller urkärnade dadlar
2 tsk bikarbonat
2 tsk salt
1 liter filmjölk
2 dl mörk- eller brödsirap

Värm ugnen till 175 grader. Smörj och bröa två avlånga bakformar.

Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt filmjölk och sirap och blanda till en smet. Häll smeten i formarna och grädda på nedersta falsen i ugnen, ca 1 1/2 timme. Låt bröden svalna i formarna på ett galler. Stjälp upp brödet ur formen när det har svalnat. Brödet är godast om det får vila en dag. Förvara inplastat.

 

 

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..