Fattiga riddare med brie, fikon, valnötter och vispad honung

På vardagar är min frukost en kopp kaffe – eller snarare 1/5 kaffe och resten mjölk… Nåväl, lördag- och söndagsmorgnar kompenserar jag för detta genom att alltid laga en rejäl frukost. Och då menar jag inte fil och torr müsli – utan typ ägg och bacon, fattiga riddare eller amerikanska pannkakor dränkta i smält smör och lönnsirap. Jag älskar nämligen helgfrukostar! Därför blir det idag fattiga riddare med brie, fikon, valnötter  och vispad honung. Trevlig helg på er! /Monica

Fattiga riddare med brie, fikon, valnötter och vispad honung

Foto: Fotograf Jonny Lindh

Fattiga riddare med brie, fikon,  valnötter
och vispad honung

4 portioner

8 st skivor formfranska, dagsgamla
4 ägg
3 dl mjölk
ca 300 g
brieost, skivad
3 – 4 fikon, skivad
ca 1 dl
valnötter, hackad
smör
till stekning

Vispad honung
1 ½ rinnande honung
1 ½
fast honung

Vispa honungen tills det blir vit och tjocknar något – det kan ta en liten stund. (Vill man ha den lite rinnande förvarar man den i rumstemperatur. Vill man ha den lite mer fast förvarar man den i kylen.)

Vispa ihop ägg och mjölk. Doppa ner brödskivorna i mjölken. Låt rinna av. Smält smöret i en stekpanna. Stek brödskivorna på både sidor tills de börjar bli gyllenbruna. Fördela brieost, fikon och valnötter på hälften av brödskivorna. Lägg resterande brödskivor ovanpå och lägg tillbaka i stekpannan och stek över låg värme tills brieosten börjar smälta lite.

Skär diagonalt i halvor och lägg upp på tallrikar. Ringla över den vispade honungen eller servera bredvid.

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..