Just nu är vi alla tillsammans med vår mor ute i skärgården i en stuga och tycker det är liiiite trist att det fina vädret försvann. Men barnen är glada för det och badar för fullt, trots regn och kallare grader. Men som tur är ska det blir lite bättre väder idag. Och vi fortsätter grilla, oavsett väder! Som dessa goda grillade persikor som vi serverar tillsammans med mozzarella, ruccola och en chili-honung dressing. Så otroligt gott – antigen som en egen rätt eller som tillbehör.

Grillade nektariner med mozzarella och chili

Grillade persikor med mozzarella, ruccola och  chili
ca 4-6 portioner

4-5 persikor (helst inte för mogna och mjuka)
1/2 msk olivolja
2 msk honung
2 msk färskpressad citron
1/2 – 1 röd chilifrukt, urkärnad och finhackad
3 mozzarella á 150 g, riven i bitar
1 dl basilika
ca 30 g ruccola
flingsalt och nymalen svartpeppar

Vispa ihop olivolja, honung, citronsaft och chili. Dela persikorna i halvor och kärna ur. Pensla på lite dressing på köttsidan av persikorna. Grilla snabbt på hög värme tills de får färg. Dela i klyftor och fördela ut på ett fat. Lägg runt bitar av mozzarella, ruccola och ringla över lite dressing. (Ev. spar lite och servera till.) Strö över lite flingsalt. Garnera med basilika och gärna några ätbara blommor, som t ex kryddtagetes, ringblommor, krasse.

 

Grillade nektariner med mozzarella och chili

 

 

 

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..