Sommarlov och mycket härlig ledig tid tillsammans. Om jag frågar barnen vad de vill hitta på för något roligt när vädret inte tillåter utelek och bad, blir svaret ofta ”baka!”. Det är ju en perfekt sysselsättning att göra tillsammans. Så vad ville de baka? De kikade igenom våra kokböcker och bestämde sig för hallongrottor från Sommarens söta. Dessutom är det underbart att kunna använda hallon från ens egen trädgård ifall ni har turen att ha egna hallonbuskar. Om inte, ett tips är att bege er ut på utflykt och plocka vildhallon – de är ju så fantastiskt goda! Kram, Lisa

Världens godaste hallongrottor med hallonsylt och färska hallon

Världens godaste hallongrottor
Hallongrottor
ca 20 stycken

200 g smör, rumsvarmt
1 dl strösocker
4 1/2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
ca 1 dl hallonsylt

små muffinsformar
pärlsocker eller kokosflingor

Värm ugnen till 200 grader. Vispa smör och socker poröst. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten. Blanda till en slät deg. Forma degen till bollar och lägg i formarna. Gör en fördjupning i varje boll och fyll med hallonsylt. Strö över pärlsocker eller kokos. Lägg formarna på en bakplåt. Grädda i ca 15 minuter. Låt svalna.

En pinne som gör hål i degen för sylten
Tips! Använd ”toppen” på t ex en träslev för att göra hål för sylten”.

  1. Jenny skriver:

    Hej!
    Kan dessa frysas?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..