Kom hem från Italien igår (kommer berätta mer sen om resan). Det är alltid tråkigt att komma hem efter semestern – men samtidigt så älskar jag att se allt som har hänt i trädgården under tiden jag varit borta. Hallonen är dessvärre inte mogna än och smultronen har ätits upp av hönorna – men rabarber fanns det kvar. Så de fick slinka ner i denna smarriga vit chokladkaka.

Glöm inte att dricka mycket vatten i denna värme. (Eller kanske en Arn0ld Palmer) /Monica

Rabarber- och vit chokladkladdkaka
Rabarber- och vit chokladkladdkaka
10 – 12 bitar

150 g vit blockchoklad
150 g smör
2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
100 g rabarber, tärnad

Värm ugnen till 175°C. Smörj och mjöla en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.  Smält choklad och smör i en skål över vattenbad. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i den smälta chokladen. Tillsätt ägg och blanda till en slät smet. Häll smeten i formen. Strö över rabarbern.  Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter. Låt svalna helt.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..