Nu börjar mina björnbär (första skörden från busken som jag planterade för två år sedan) och hallon äntligen att mogna (tror ev jag har hösthallon). Måste dock skynda mig och plocka dem innan rådjuren eller hönorna hinner före. Finns även kvar lite blåbär – vilket vi har turen att ha på tomten. Dock är det lill-tjuven Ines som är problemet där. Lyckas jag få ihop en liten skål med bär så bjuder jag mer än gärna på denna somriga dessert med vit choklad: /Monica

Vit chokladkräm med bär
Vit chokladkräm med bär
4-6 portioner

150 g vit choklad
1 ägg
1 äggula
3 msk florsocker
3 dl crème fraiche
finrivet skal från ½ citron
2 dl blandade bär

Smält chokladen över ett vattenbad. Vispa ihop chokladen med ägget och äggulan. Vispa i florsocker, crème fraiche och citronskal till en slät kräm. Häll upp i portionsformar eller glas. Ställ i kylskåpet i minst 1 timme. Garnera med bär. Servera direkt!

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..