Stärkande nyponte

nypon3

För mig har alltid de växter som blommar eller ger frukt riktigt tidigt eller riktigt sent på säsongen haft en speciell dragningskraft. Vårens första vintergäck och den sista frostnupna rosen som fortsätter att blomma mot alla odds.

nypon2

Nypon är riktiga vinterhjältar som går att skörda länge när det mesta annat i trädgården vissnat ner. Det gör inget om de är lite frostbitna när de plockas. Till det här teet, som gör gott i förkylningstider, använde jag färska nypon men det går också att använda torkade.

Du behöver
4 msk rensade nypon
4 dl vatten

Gör så här
Rensa nyponen genom att snoppa dem, dela dem i halvor och pilla ut kärnorna med en tesked. Krossa dem lätt. Koka upp vattnet och tillsätt nyponen. Låt koka i 10 minuter. Låt teet dra i några minuter innan det silas och sötas efter smak.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..