Smoothie på svarta vinbär

Frysta bär som bäst: smoothie på svarta vinbär.
Det har hänt att jag hittat litervis med bär i frysen i mitten av juli. Det känns alltid som ett misslyckande. De omsorgsfullt plockade bären från förra sommaren känns så klart inte särskilt lockande när hela trädgården dignar av färska bär.

Kruxet är att det ligger så mycket arbete bakom insamlandet att det ibland kan vara svårt att förmå sig att använda dyrgriparna frysen. Då gäller det att komma ihåg att den som spar hon har inte gäller på vårvintern: det är nu allt ska ätas upp. När rabarber, sparris och de första jordgubbarna dyker upp ska bärförråden vara tömda.

Alltså, hurra för det! Så här års älskar jag att göra smoothies på frysta bär. När längtan efter ljusare tider känns nästan olidlig smakar den här blixtsnabba varianten på svarta vinbär och vaniljyoghurt som en liten koncentrerad bit av sommaren.

Du behöver
3 dl frysta svarta vinbär
2 dl vaniljyoughurt

Gör så här
Mixa vinbären med yoghurten tills smoothien är slät. Häll upp i glas och servera.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..