Ravioli burro e salvia

Pasta med smör och salvia. | Ta till vara

Nu när det inte finns så mycket att skörda i trädgården och allt är täckt av snö kan jag nästan längta ihjäl mig efter sommaren. Eller hösten. Eller våren. När man kan gå ut i trädgården och komma tillbaka med en korg proppfylld med godsaker. Färsk oregano, körsbär, smultron, späda salladsblad, rabarber eller äpplen – i min bok smakar allt godare när jag plockat det själv.

Därför måste man ju älska vintergröna örter som går att plocka trots att vintern håller trädgården i järngrepp. Åtminstone här i Skåne blir snötäcket sällan så tjockt att salvia och timjan inte sticker upp sina blad ovanför.

Den här pastan med salvia känns extra tillfredställande att göra eftersom salvian får spela huvudrollen i rätten. Det känns verkligen som middagen kommer direkt från trädgården så där som det annars bara gör under varmare tider.

Du behöver (till 4 personer)
400 g ravioli
10 salviablad
50 g smör
salt
peppar
parmesanost

Gör så här
• Koka pastan i rikligt med saltat vatten.
• Smält smöret i en kastrull och lägg i salviabladen. Såsen är färdig när smöret är brynt och bubbligt. Blanda ner pastan i såsen och rör om väl.
• Lägg upp på tallrikar, riv över generöst med parmesanost, peppra, salta och servera.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..