Nässelsoppa

Nässlor som ska bli nässelsoppa. Ta till vara.

I måndags gick jag ut för att plocka nässlor till årets första efterlängtade nässelsoppa. Persikoträdets rosa blommor hade slagit ut och tanken var att jag samtidigt skulle ta några våriga bilder till bloggen. Men just som jag lagt ner de fösta nässlorna i korgen öppnade sig himlen. Iskallt snöblandat regn slungades via kraftiga vindbyar rakt in i mitt ansikte. Med smältvatten droppandes från håret och stelfrusna fingrar om saxen beslutade jag mig ändå för att fortsätta tills jag fått ihop mina två liter nässlor.

Det var då det slog mig: Det här är livet!

När den första impulsen att springa in för att slippa bli våt lagt sig insåg jag hur fantastiskt det kändes att stå där och känna vädrets makter omkring sig. Jag kände mig som ett nöjt barn i galonbyxor och gummistövlar som äntligen fick en chans att plaska loss.

Nässelsoppa med ägghalvor smakar gott när det regnar ute. Ta till vara.

Ett plus är ju att soppa är som allra, allra godast när det är riktigt ruggigt ute.

Du behöver
2 liter nässlor
1 liter grönsaksbuljong
2 msk smör
3 msk vetemjöl

Gör så här
Skölj nässlorna. Förväll dem genom att låta dem koka några minuter i en halv liter vatten. Häll av vattnet, tillsätt buljongen och låt koka upp. Mixa därefter soppan slät.

Knåda ihop smöret med vetemjölet till en kula. Tillsätt kulan till soppan under omrörning och låt allt koka i några minuter.

Servera med ägghalvor.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..